29 C
Willemstad
• zaterdag 3 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

NTR | Curaçaoënaars kunnen vanaf maandag QR-code krijgen

Foto: Regering van Curaçao

WILLEMSTAD – Op Curaçao kunnen de bewoners zich vanaf maandag 11 oktober om 11 uur ’s ochtends aanmelden voor een Health App. De app bevindt zich nog in de beginfase, maar de QR-code die vanaf maandag is te downloaden, zal meteen in gebruik worden genomen.

 

Dat stelde minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas vrijdag tijdens een persconferentie. De Health App wordt ook in het buitenland geaccepteerd. Zo kan er met de QR-code naar Europa gereisd worden.

QR-code
De minister-president gaf aan dat de QR-code ook kan worden uitgeprint. Dan kunnen mensen zonder smartphone ook de QR-code aantonen. De app, die zowel bij Ios als bij Android is te gebruiken, kan worden gedownload via www.curacaohealthapp.com

Pisas benadrukte tijdens de persconferentie ook het belang van vaccinatie (‘Ban bakuná’). Hij haalde cijfers van het Curaçao Medical Center (CMC) aan waaruit blijkt dat van de 189 personen die tussen 22 juli en 5 oktober met Covid-19 zijn opgenomen, maar drie mensen volledig gevaccineerd waren.

‘‘De overheid verplicht niemand tot vaccinatie. Maar ik vraag de mensen die ervoor kiezen om zich niet laten vaccineren wel om sportief te blijven’’ – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas

Niet verplichten
Pisas benadrukt dat vaccinatie geen garantie is dat mensen geen Covid-19 krijgen. ‘‘Maar het overgrote deel van de coronapatiënten in het CMC is niet gevaccineerd. Vaccinatie is de beste garantie op bescherming.’’

Tegelijkertijd benadrukte Pisas dat iedereen de vrije keuze heeft om wel of niet gevaccineerd te worden. ‘‘De overheid zal niemand verplichten. Maar dan vraag ik die mensen, die ervoor kiezen om zich niet laten vaccineren, wel om sportief te zijn als ze als gevolg van hun keuze dadelijk niet naar bepaalde evenementen kunnen gaan.’’

Voorbeeld
Curaçao wil in de toekomst de QR-code gebruiken om mensen bij bepaalde activiteiten toe te laten. Hoe dat precies zal worden georganiseerd, wordt binnenkort bekend gemaakt. Pisas gaf tijdens de persconferentie verder aan dat het percentage van mensen op Curaçao dat is volledig is gevaccineerd nog onder de 65 procent ligt.

‘‘Dat is laag in vergelijking met landen in de omgeving, maar ook met grote landen als Nederland en Amerika. In het begin van de vaccinatieperiode liep Curaçao nog voor op de meeste landen en waren we een voorbeeld’’, aldus de minister-president.

Aruba
Op vrijdag werd ook bekend dat Aruba, waar meer dan 70 van de bevolking volledig is gevaccineerd, per direct de PCR-testverplichting voor volledig gevaccineerde reizigers uit Nederland afschaft. Aruba plaatst Nederland daarmee op de lijst van laagrisicolanden.

Passagiers uit Nederland die naar Curaçao of Bonaire reizen, moeten nog wel een PCR-test afnemen, uiterlijk 48 voor vertrek.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

Artikel delen

19 reacties

 1. @Lamoenchi schrijft:
  ‘…ouden van dagen 75 of ouder..”
  ‘..De overgrote deel van sterfgevallen, corona of wat dan ook, betreft 75 plussers.’
  ‘..Oudere mensen en dikke vette mensen lopen een groter risico.’

  Ik ben 72, maar gelukkig niet ‘dik en vet’

  ‘De meesten die dood moesten gaan hebben dat gedaan en er zijn nog weinig over..’
  Ja Lamoenchi: mijn vriendenkring is behoorlijk uitgedund (hoewel niemand door Covid) en ik ga tegenwoordig vaker naar uitvaarten dan naar bruiloften..

  ‘Het accent dient gelegd te worden op een gezonde levenswijze’
  Daarin ben ik het met je eens!
  Maar bvb eetgewoonten krijgt men veelal mee vanuit het ouderlijk huis.
  Mijn ouders zaliger waren ‘fruit- en groentenfreaken’. Helaas wordt tegenwoordig geadviseerd om niet meer dan 3 vruchten per dag te eten.

  Ook bewegen/sporten behoren binnen een gezonde levenswijze. Maar wat te doen als je ook daarin wordt ‘beperkt’. Ik mag vanwege een rugblessure niet meer trainen in de gym. Er rest mij (voorlopig) alleen nog 2x per week ‘therapeutisch zwemmen’ en dagelijks een uurtje wandelen.

  Toch heb ik die 2 vaccinaties gehaald en zo gauw de 3e wordt aangeboden ga ik die ook scoren (voorlopig mogen alleen degenen met ‘verminderde weerstand’)
  Ook mijn griepprik heb ik vandaag gehad, evenals een vaccinatie tegen pneumokokken.

 2. @Brian, waarom vraag jij het niet zelf ? Feit is dat de meeste sterfgevallen toegeschreven aan corona, ouden van dagen 75 of ouder betreffen, die reeds aan allerlei kwalen leden. Als iemand aan suikerziekte en ook nog hoge bloeddruk lijdt , corona, griepje of wat dan ook krijgt dan is de overlevens kans klein. De overgrote deel van sterfgevallen, corona of wat dan ook, betreft 75 plussers.. Oudere mensen en dikke vette mensen lopen een groter risico.
  Het accent dient gelegd te worden op een gezonde levenswijze.
  Het meest welvarende land ter wereld, de USA heeft de meeste corona doden. Hoe kan dat ? Allemaal diabetici, hart en vaatziektes. Hamburgers en ice-cream. Komt echt niet alleen door corona.
  Verplichte Health app, QR code en polsbandjes gaan je geen goede gezondheid geven, maar kunnen de gemoederen bij jongere heethoofden doen koken en hen hoge bloeddruk geven met alle gevolgen van ondoordachte handelingen.
  Bovendien, corona is een aflopende zaak op Curacao. De meesten die dood moesten gaan hebben dat gedaan en er zijn nog weinig over die besmet kunnen worden. Nieuwe maatregels zijn onnodig en zullen averechts werken.

 3. Het moet een ‘non-jackass’ goed doen te memoreren dat hij hij niet tot de ‘stomme jackassess’. Dat laat onverlet dat de reaguurder tot de waps behoort.

 4. Er sterven jaarlijks ongeveer 1400 mensen op Curacao. Dat is minder dan 0,9% van de bevolking. Door Corona sterven er 0,05% . Van de met corona besmette mensen gaan er op Curacao 1% dood.
  Sinds begin van de besmettingen op Curacao zijn er 16.800 mensen besmet geraakt.
  De meeste doden met of zonder corona zijn ongezonde en ziekelijke mensen.
  Lijkt mij dat het gevaar zwaar wordt overdreven. Ik zie niet in waarom vooral jonge gezonde mensen moeten vaccineren. Gewoon gezond eten, handjes wassen, 2 x per dag onder de douche. Iedereen verplichten tot vaccinatie doen dictators waarmee niet te redeneren valt en die niet naar de feiten willen kijken.
  Degenen die mij een wappie vinden zijn “jackasses”, te stom om mee te discussieren.

 5. @Luma. Het opzettelijk verspreiden van nepnieuws wat jij doet is strafbaar. Een qr code is een goede ontwikkeling, alleen zijn we er een jaar te laat mee.

 6. Volgens Bureau Statistiek gaan er ongeveer 1400 mensen dood per jaar op Curacao. Laatste beschikbare cijfer is van 2019 zijnde 1387 sterfgevallen. Dat was lager dan de voorgaande 4 jaren.
  168 coronadoden gerekend vanaf eerste geval maart 2020 tot heden 11 oktober 2021. Ben benieuwd of de cijfers totaal doden 2020 en 2021 aanmerkelijk hoger zullen uitvallen vergeleken met de voorgaande 5 jaren. Ik betwijfel dat ten zeerste omdat vermoedelijk velen van die 168 , zonder corona toch wel waren overleden.
  Conclusie is dat de corona maatregelen volkomen buiten proporties zijn.

 7. Mensen STOP met die idiote verdeel en heers politiek, Nadat het Ierse hoog gerechtshof en recentelijk het Spaanse hoog gerechtshof hebben bepaalt dat er geen cv 19 is hebben de universiteiten van California dit ook bewezen. Ga beter je immuun systeem opbouwen i.p.v. haat zaaien. I’m a clinical lab scientist

  I have a PhD in virology and immunology. I’m a clinical lab scientist and have
  tested 1500 “supposed” positive Covid 19 samples collected here in S.
  California. When my lab team and I did the testing through Koch’s postulates
  and observation under a SEM (scanning electron microscope), we found NO Covid
  in any of the 1500 samples.

  What we found was that all of the 1500 samples were mostly Influenza A and some
  were influenza B, but not a single case of Covid, and we did not use the B.S.
  PCR test. We then sent the remainder of the samples to Stanford, Cornell, and a
  few of the University of California labs and they found the same results as we
  did, NO COVID. They found influenza A and B. All of us then spoke to the CDC
  and asked for viable samples of COVID, which CDC said they could not provide as
  they did not have any samples. We have now come to the firm conclusion through
  all our research and lab work, that the COVID 19 was imaginary and fictitious.

  The flu was called Covid and most of the 225,000 dead were dead through
  co-morbidities such as heart disease, cancer, diabetes, emphysema etc. and they
  then got the flu which further weakened their immune system and they died. I
  have yet to find a single viable sample of Covid 19 to work with. We at the 7
  universities that did the lab tests on these 1500 samples are now suing the CDC
  for Covid 19 fraud. the CDC has yet to send us a single viable, isolated and
  purifed sample of Covid 19. If they can’t or won’t send us a viable sample, I
  say there is no Covid 19, it is fictitious. The four research papers that do
  describe the genomic extracts of the Covid 19 virus never were successful in
  isolating and purifying the samples. All the four papers written on Covid 19
  only describe small bits of RNA which were only 37 to 40 base pairs long which
  is NOT A VIRUS. A viral genome is typically 30,000 to 40,000 base pairs.

  With as bad as Covid is supposed to be all over the place, how come no one in
  any lab world wide has ever isolated and purified this virus in its entirety?
  That’s because they’ve never really found the virus, all they’ve ever found was
  small pieces of RNA which were never identified as the virus anyway.

  So what we’re dealing with is just another flu strain like every year, COVID 19
  does not exist and is fictitious.

 8. @David, als je je mailadres verkeerd schrijft, dan ben je een nieuwe klant.
  Check je mailadres even als dat op auto invullen staat. Daar staat eenn ‘l’ waar een ‘i’ moet staan.

 9. Mijn reactie moet nog beoordeeld worden, lees ik net. Was dat regeltje er altijd al? Ik weet het eerlijk niet, doch ben benieuwd. Kan zijn van wel natuurlijk.

 10. Gaat Curaçao dezelfde waanzin van een QR code invoeren als Nederland of wordt die stap gezet om Nederland gunstig te stemmen zodat er weer miljoenen deze kant op komen? Burgers, trap er niet in!

 11. LOL, @abraham! Hij is heel druk met het scherm aan het onderhandelen lijkt wel!
  Alvast aan het oefenen voor de echte onderhandeling in de RMR!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -