29 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 17:00

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Bonaire organiseert prikevenement speciaal voor jongeren

- Advertentie -

KRALENDIJK – 65 jongeren hebben hun eerste vaccinatieprik gehaald en 50 hun tweede tijdens een speciaal prikevenement voor jongeren. “Want ik wil mijn moeder kunnen zien en andere landen kunnen bezoeken”, zegt de 15-jarige Roylina Pieters.

Ze heeft net haar eerste prik gehad. “Mijn arm is alleen een beetje stijf, meer niet.” Het evenement is onderdeel van de nieuwe campagne Ban Skol Bèk (Terug naar School) van de afdeling Publieke Gezondheid.

- Advertentie -

Het evenement is onderdeel van de nieuwe campagne Ban Skol Bèk van de afdeling Publieke Gezondheid. “Bestaande uit onder andere twee promotievideo’s waarin jongeren vertellen waarom ze zich hebben laten vaccineren”, vertelt coördinator Irvinia Wout-Daantje. “Maar we zijn ook naar scholen geweest en er worden nog bijeenkomsten en een debat georganiseerd.”

Publieke Gezondheid had eerder al laten weten op zoek te zijn naar manieren om jongeren te motiveren tot vaccinatie. “Dit zal niet het enige evenement zijn, we zullen er nog meer organiseren. We willen elke keer nieuwe ideeën ontwikkelen voor jongeren”, aldus Wout-Daantje.

Vragen over lange termijneffecten
Tijdens het evenement waren er ook artsen aanwezig die ouders te woord konden staan als zij vragen hadden. Volgens huisarts Mike Mercuur waren er wel enkele ouders die aangaven het vaccineren spannend te vinden. “Ze vinden het eng om hu kinderen te vaccineren, omdat ze de lange termijn effecten niet weten.” Volgens Mercuur is het een afweging die iedereen zelf moet maken.

“Aan de ene kant heb je het risico dat je iets gebruikt wat relatief nieuw is en aan de andere kant het risico dat er andere varianten van het virus komen die nog gevaarlijker zijn, zoals nu met de Delta variant.”

Toch gaat het volgens huisarts Gijs Koot maar om weinig ouders die langskomen met vragen. “Ik hoop dat dat betekent dat ze goed geïnformeerd zijn. Ook heeft het merendeel van de ouders zelf al een vaccinatie gehad, dus die kunnen die informatie direct doorspelen aan hun kinderen.” Koot is positief over het vaccinatieproces op dit moment. “Ik hoop dat we nog even zo doorgaan op Bonaire. We komen al heel dichtbij een mooi vaccinatiepercentage en dat is dankzij de inzet van de hele bevolking.”

Volgens de cijfers van 21 augustus is 71.3 procent van de bevolking boven de 18 volledig gevaccineerd. Van de tieners van 12 tot 17 heeft 38 procent de eerste prik gehad en is 24,8 procent volledig gevaccineerd. De cijfers van het evenement zijn daar nog niet in meegenomen.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk 

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -