31 C
Willemstad
• vrijdag 18 juni 2021 13:34

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Antigeentest blijft verplicht voor toeristen die Curaçao willen bezoeken


WILLEMSTAD – De antigeentest blijft verplicht voor toeristen die Curaçao willen bezoeken. Dat maakte minister-president Eugene Rhuggenaath op vrijdagmiddag bekend tijdens een informatiebriefing. Een aantal belangenorganisaties trok enkele dagen eerder nog aan de bel. Ze willen dat de test wordt afgeschaft.

Volgens de Curaçao Hospitality & Tourism Association (Chata) schrikt de antigeentest, die moet worden afgenomen drie dagen na aankomst op het eiland naast de voor het vertrek verplichte PCR-test, toeristen af om naar het eiland op vakantie te komen. Dat zou het lage aantal bezoekende toeristen verklaren.

Het toerisme op Curaçao komt namelijk maar mondjesmaat op gang. In mei 2019 kwamen 36.386 toeristen op vakantie naar Curaçao. Afgelopen maand was dat 76 procent minder. Aruba doet het een stuk beter. Zij hebben in de maand mei maar liefst 70.000 toeristen ontvangen. Aruba zit daarmee al op bijna 80 procent van het aantal toeristen in dezelfde maand in 2019.

Versoepelingen

“We zijn vanaf het begin van de laatste lockdown intensief bezig om samen met de overheid te kijken hoe we het verblijf van toeristen zo goed mogelijk kunnen maken. De versoepelingen waren hier heel belangrijk bij, dat toeristen weer naar het strand kunnen of naar een restaurant”, vertelt Maria-Helena Seferina-Rojas, managing-director van de Chata. “Toen ons eiland weer code geel kreeg voor Nederlandse bezoekers vielen de boekingen eigenlijk sterk tegen. Daarom hebben wij een onafhankelijk onderzoek laten doen onder toeristen. Daaruit kwam naar voren dat de antigeentest naast de PCR-test reden is voor veel toeristen om niet naar Curaçao te komen. Want deze maatregel geldt ook voor personen die al volledig gevaccineerd zijn. Mensen begrijpen dat niet”.

- Advertentie -

Filter
Volgens huisarts Jerry Semper werkt de antigeentest heel goed en filtert deze de mensen er uit die een negatieve PCR-test hadden, maar toch besmet zijn. “Ik denk dat de antigeentest moet blijven. Wij kunnen het ons niet veroorloven om weer een tweede scenario zoals in maart te krijgen, waar er sprake was van een enorme stijging van het aantal besmettingen. De mens doet wat hij niet laten kan. Ze komen graag samen. Maar Covid is niet weg. Het is er nog steeds. En aangezien 30 procent van de volwassen mensen niet gevaccineerd is en 50 procent van de bevolking, vind ik dat de antigeentest moet blijven”.

Tijdens de informatiebriefing werden ook versoepelingen aangekondigd. Zo wordt de avondklok op dinsdag 8 juni, na 15 maanden, afgeschaft en vanaf vandaag 4 juni kunnen alle inwoners van Curaçao, Aruba en Bonaire die volledig gevaccineerd zijn vrij reizen tussen de eilanden. Zij hoeven hierbij geen PCR-test meer te overleggen en ook geen antigeentest te doen.

Bron: NTR/CaribischNetwerk

Artikel delen

7 reacties

 1. Aan de ene kant snap ik de maatregelen wel.
  Maar het is wel een horde… Het maakt de toch al stressende vakantie voorbereiding nog erger.

 2. Fine by me. Geen saté cu batata met Kerst. Ook geen Fuikdag want de crack repressieve “krachten” van de TontonMacoute en waterpadvinders jagen dan weer op jonge stagiaires in bikini..

 3. Dus iemand die de vaccines heeft ontvangen die uit NL komt mag niet komen en iemand uit Aruba wel?

  Ayo tourisme!

 4. ” Daaruit kwam naar voren dat de antigeentest naast de PCR-test reden is voor veel toeristen om niet naar Curaçao te komen. Want deze maatregel geldt ook voor personen die al volledig gevaccineerd zijn.”

  “alle inwoners van Curaçao, Aruba en Bonaire die volledig gevaccineerd zijn vrij reizen tussen de eilanden. Zij hoeven hierbij geen PCR-test meer te overleggen en ook geen antigeentest te doen.”

  Een toerist uit Nederland die volledig gevaccineerd is kan wel naar b.v. Bonaire of Aruba maar niet naar Curacao zonder de in Curacao verplicht gestelde testen.
  Zo hou je dus de mensen weg. Goed zo!

  Je vraag je af wat voor een beleid gevoerd wordt, eh, er is geen beleid want we doen maar wat. Iedereen wil iets anders en daardoor wordt er verwarring geschapen.

  De overheid kan zich beter richten op de eigen bevolking! Neem Suriname als voorbeeld! Daar staan de mensen in de rij om asjeblief gevaccineerd te worden.
  Het schrikbeeld is op Curacao verdwenen en daardoor vindt een deel van de bevolking het wel goed. Maar oje als ze ziek worden dan ligt het weer aan de “buitenlanders”

 5. Hoe staat het met volledig gevaccineerde personen, dia Curacao willen bezoeken? Moeten zij ook een PCR test en een antigeentest doen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | MFK wil onlinesector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...

PBC | ‘Politie heeft niets verkeerd gedaan bij Hato-incident rapper’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie vindt dat ze niks verkeerd heeft gedaan bij het incident op Hato Airport, vlak voor de arrestatie van de Nederlandse rapper. Die wilde...

NOS | Josylvio weer vrij na nacht in de cel

Rapper Josylvio is na een nacht op het politiebureau weer vrijgelaten. Hij werd donderdag gearresteerd toen hij aankwam op het vliegveld van Curaçao. Volgens zijn manager had...

ParadiseFM | Toch coronasteun voor Sint Maarten

Sint-Maarten krijgt alsnog bijna 20 miljoen euro aan coronasteun van Nederland. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer. Het...
- Advertentie -