27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 02:22

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | 40 procent gevaccineerd op Sint-Maarten

PHILIPSBURG – Sint-Maarten telt 76 actieve Covid-19 besmettingen en ruim 40 procent heeft zich laten vaccineren. Dat zegt Professor Dr. Ashley Duits uit Curaçao, die ook het vaccinatieprogramma op Sint-Maarten begeleidt.

Afgelopen week zijn er aan de Nederlandse kant drie mensen overleden aan Covid-19. Met het aantal nieuwe besmettingen aan de Franse kant (meer dan 300 met maar 10 procent gevaccineerd) is het mogelijk dat er opnieuw extra maatregelen komen.

- Advertentie -

Niet alle huisartsen op Sint-Maarten steunen het vaccinatieprogramma. Ook diverse geloofsgemeenschappen binnen Sint Maarten raden vaccineren af. “Het is voor het eerst dat een pandemie via social media wordt beïnvloedt door complotdenkers, mensen die zich uitgeven als deskundige en angst proberen te zaaien”, zegt Duits.

Nederlands Sint-Maarten (geel) en Frans Saint Martin (grijs). Bewoners gaan en komen dagelijks aan beide kanten.

Radio host Gee Money heeft een enorm bereik binnen de gemeenschap van Sint-Maarten. Hij neemt zelf geen vaccin omdat hij zijn lichaam vertrouwt dat deze het virus wel aankan. De radio host is zich ervan bewust dat hij mensen kan beïnvloeden. “Maar ik zeg ook dat je het vaccin wel moet nemen als je werkt met de kwetsbare medemens op het eiland.”

Vaccins tegen houdbaarheidsdatum aan

Volgens Duits is het doel om zo snel mogelijk 70 tot 90 procent van de inwoners te vaccineren. “Daar werken we hard aan.” Het Nederlandse kabinet deed aan het begin van deze maand nog een dringende oproep aan de eilanden om snel gebruik te maken van de vaccins. “De vaccins lopen tegen de houdbaarheidsdatum aan. Alstublieft, maak gebruik van de vaccins die nu nog in de koelkast staan!”

- Advertisement -

Bron: NTR/CaribischNetwerk

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -