27.6 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 18:24

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Eerste versoepelingen Curaçao: er mag weer gezwommen worden

Foto Imageselect

WILLEMSTAD – Curaçao is begonnen met de eerste versoepelingen van de coronamaatregelen. Sinds deze week mag er weer gezwommen worden in zee.

Maar de toegang is beperkt, het kan namelijk alleen op de dag dat de bewoners volgens hun ketenkenplaat de straat op mogen. En alleen maar tussen half 5 en 8 uur ‘s ochtends. De rest van de dag is de toegang tot de zee nog steeds verboden.

- Advertentie -

Door Kim Hendriksen

Curaçao is sinds 24 maart in een strenge lockdown. De bewoners mogen maar twee dagen per week naar buiten, namelijk op hun ‘plachi di dia’ (kentekenplaat van de dag). Op die dagen mogen ze alleen naar de supermarkt of botika (apotheek). Door het hoge aantal besmettingen en grote druk op het lokale ziekenhuis moest het eiland de maatregelen aanscherpen en voor de tweede keer in een strenge lockdown gaan.

New York Times
Curaçao werd eerder deze maand nog genoemd in de New York Times als land met de meeste Covid-besmettingen per 100.000 inwoners. Sindsdien probeert het eiland – met hulp van vaccins en medisch personeel uit Nederland, maar ook met hulp uit Aruba en St. Maarten – zich uit de crisis te vaccineren. Afgelopen week stond Curaçao wederom op een eerste plaats in de New York Times, nu als land waarbij de meeste vaccinaties per dag worden gezet.

Als gevolg van de strenge maatregelen en het vaccineren is het aantal dagelijkse nieuwe Covid-positieven enorm afgenomen. Waardoor het eiland kan beginnen met het versoepelen van de maatregelen.

- Advertisement -

Maatregelen
Curaçao liet eerder weten dat de maatregelen tot vrijdag 30 april zouden gelden. Inmiddels is bekend gemaakt dat het eiland de beslissing voor eventuele verlening of afschaling van de maatregelen over het weekend heen tilt. Het aantal patiënten met Covid in het Curaçao Medical Center (CMC) blijft nog hoog. Ook sterven er nog dagelijks mensen aan de gevolgen van Covid. Hierdoor is besloten dat het eiland in ieder geval tot maandag 3 mei onder de huidige maatregelen zal blijven.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

 1. Covid vanuit China, kortom Azië, gevaarlijk en dodelijk. Covid variant in Engeland nog besmettelijker dan het 1e variant, zie Azië, zonder verdere uitleg waardoor deze nog besmettelijker is, echter mag ik de nieuwsmedia geloven, deze variant gaat sneller over van mens op mens. Vraag: hoe moeten wij ons dan wapenen tegen deze mutaties? Zuid-Afrikaans Covid mutatie, Braziliaans mutatie en nu Indiase mutatie: dezelfde vraag qua het herkennen en zich wapenen tegen deze en toekomstige andere varianten. Hoe hebben de wetenschappers al de genoemde varianten ontdekt en ontleed qua mate van oplopend gevaar en besmettelijkheid? Is dit alles als paniekvoetbal af te doen? Is dit alles c.q. heeft het te maken met een type werkverschaffing. Geen wonder dat er met de dag meer sceptici bijkomen die dit alles met een korreltje zout of minder tot zich nemen. Een ding is zeker, er waart een gevaar rond, minister de Jonge geloofd er niet in want reizigers uit India hebben vrije toegang tot Nederland en leidinggevers in Willemstad nemen bijna dezelfde stappen als Nederland qua versoepelingen.

 2. Zoals altijd zijn het de ouderen die vroeg opstaan. Jammer dat de jeugd, op een enkeling na, op hun bed blijft liggen. Ga zwemmen, lopen of fietsen als je een fiets hebt.

 3. “Eerste versoepelingen Curaçao”. Laatst hoorde ik een snotneus bij TeleCuraçao nog zeggen dat straks is iedereen immuun voor het virus. Waarschijnlijk bedoelde hij dat wij groepsimmuniteit hebben bereikt.

  De vraag is of zoiets als groepsimmuniteit wel bestaat, vorige week nog was een groep van 20 leerling-verpleegsters op weg van India naar Antwerpen en die werden nog in Parijs getest en hadden allemaal een clean bill of health.

  Deze leerling-verpleegsters zijn vervolgens in de bus naar Antwerpen gestapt en bij aankomst in Antwerpen bleken 12 met de gevaarlijk Indiase variant besmet te zijn.

  Daarbij komt dat deze dames in India allemaal gevaccineerd waren en 2 maal getest voordat ze in Antwerpen aankwamen.

  Wij moeten met spoed twee stappen nemen; geen kinderen van Tumba zangers die niets aan de politiek toevoegen bij onze nationale TV zender te werk stellen en even oppassen met passagiers uit India.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...

PBC | CMC: meeste Covid19-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao De meerderheid van patiënten die met Corona worden opgenomen in het Curaçao Medical Centre blijkt niet gevaccineerd. Vandaag meldden zich drie nieuwe patiënten, twee moesten direct...

PBC | Economie Curaçao krimpt met 18,4 procent

Persbureau Curacao Curaçao zag in 2020 een zware terugval in economische activiteiten met een krimp in het bruto binnenlands product van 18,4 procent. Een krimp van die aard...

PBC | Curaçao host Concacaf under-20 kwalificatietoernooi vrouwen

Persbureau Curacao Het Concacaf Women’s U-20 Championship Qualifiers wordt op Curaçao afgewerkt. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in het Ergilio Hato Stadion en het nabijgelegen FFK-stadion van 13 tot...
- Advertentie -