31 C
Willemstad
• zaterdag 15 juni 2024

Extra | Journaal 14 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Tweede verdachte van moord op adjudant op Curaçao opgepakt

  WILLEMSTAD - Op Curaçao heeft een 22-jarige man zich woensdagavond bij een politiebureau op het eiland aangegeven. Hij wordt verdacht van moord op de Nederlandse adjudant van...

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Zorgwekkende toename coronacases op Curaçao en Aruba

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Zorgwekkende toename coronacases op Curaçao en Aruba

Willemstad/Oranjestad – Na een rustig kerstweekeinde zijn de covidcijfers van gisteren weer even verontrustend als vorige week. Gisteren waren van de 3.189 testresultaten er 399 positief.

Het aantal actieve gevallen van een coronabesmetting liep op van 1.511 maandag naar 1.859 gisteren. In het Curaçao Medical Center (CMC) lagen gisterochtend twaalf patiënten met Covid-19, dat is één meer dan maandag. Op de intensive care worden zeven covidpatiënten verzorgd, dat waren er een dag eerder zes.

De omikronvariant van het virus zorgt wereldwijd voor een grote toename van besmettingen. Vaccineren wordt gezien als dé oplossing om de pandemie onder controle te krijgen en ervoor te zorgen dat de zorgcapaciteit niet in gevaar raakt. Op Curaçao zijn in drie dagen, van zondag 26 december tot en met gisteren, ruim 7.000 boosterprikken gezet. Dat zegt immunoloog Ashley Duits, coördinator van de vaccinatiecampagne.

Sinds zondag komen alle inwoners van achttien jaar en ouder die minimaal drie maanden geleden de laatste vaccinatie hebben gekregen in aanmerking voor een boostershot van Pfizer. Daarvoor was dat al mogelijk voor zestigplussers. Tot en met gisteren is volgens Duits in totaal bij 12.437 mensen een boosterprik gezet.

Daarnaast hebben ruim 104.000 mensen de eerste dosis van het vaccin gekregen en meer dan 96.500 mensen ook al de tweede. Het dringend verzoek is om een afspraak te maken voor vaccinatie. Dat kan voor een eerste of tweede prik zijn of voor een boostershot.

Ook op zustereiland Aruba stijgen de besmettingen in rap tempo. Gisteren werd een nieuw record van 439 nieuwe cases geregistreerd. Daarvan zijn 86 toeristen. In het Horacio Oduber Hospitaal liggen 6 patiënten op de covidafdeling en in Colombia worden op de ic vijf Arubaanse coronapatiënten behandeld.

De Arubaanse regering zal vandaag tijdens een persconferentie nieuwe maatregelen aankondigen. De verwachting is dat ook Curaçao spoedig nieuwe, strengere maatregelen gaat introduceren.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties