28 C
Willemstad
• woensdag 1 december 2021 10:52

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Voorbereiding ontwikkeling Plaza verder

Plaza gebouw | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Hoewel Curaçao in de eerste maanden van 2021 zo hard werd geraakt door de coronapandemie dat het eiland overging tot een algehele lockdown, blijft het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) vertrouwen hebben in de economie en blijft het zich inzetten voor de realisatie van zijn investeringsplannen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn de nieuwbouw van het kantorengebouw aan de Asteroidenweg en het verkavelingsplan Brakkeput Noord dat binnenkort van start zal gaan, maar ook de voorbereidingen die worden getroffen voor de ontwikkeling van het Plaza-project.

Voor laatstgenoemde project werkt het APC samen met het Heritage Plaza Consortium (HPC) – waar wijlen Hans de Boer ook deel van uitmaakte.

,,APC heeft samen met HPC achter de schermen en ondanks de pandemie voortvarend gewerkt aan de voorbereiding ter ontwikkeling van het Plaza-project”, zo laat het APC in een persbericht weten. ,,Dit is de commitment van zowel HPC als APC met Curaçao en met respect voor onze Unesco Werelderfgoedstatus in het bijzonder.”

- Advertentie -

Het APC stelt vervolgens dat ‘in de achterliggende periode verschillende partijen geheel vrijblijvend en zonder enige commitment van APC en of HPC het Plaza-gebouw hebben bezichtigd’.

,,Bezichtiging door partijen die enige belangstelling hebben kan ook in de toekomst het geval zijn, zonder dat dit noodzakelijkerwijs in welke vorm dan ook enige relatie en of commitment van APC en of HPC inhoudt.”

Hoewel het APC niet op een specifieke partij ingaat, lijkt dat hiermee wordt gereageerd op verschillende vragen onder andere van deze krant over het recente bezoek van oud-premier Gerrit Schotte aan het Plaza-gebouw.
Het pensioenfonds stelt in zijn verklaring dat het in de komende maanden samen met het HPC meer informatie zal verstrekken over wanneer de definitieve uitrol van het Plaza-project zal plaatsvinden.

,,Vele professionele partijen – zowel in Nederland als lokaal, hebben zich aangemeld om op de een of andere manier ondersteuning te geven aan het project, hetgeen het consortium van APC en HPC bijzonder waardeert.

- Advertisement -

Gezien de iconische locatie midden in het beschermd stadsgezicht van Curaçao, zullen partijen informatie blijven verstrekken naar gelang het project vordert. APC blijft aan de toekomst bouwen!” aldus het APC tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

  1. Hoop dat APC en Kruidhof Bor meer doeltreffender zijn met het Plaza hotel dan met de onderhandelingen van de Isla, dat was een complete afgang

  2. @ Joep, klopt. Ik snap niet waarom men perse altijd die ouwe troep wil laten staan. Vaak komt men met “ja het heeft monumentale waarde”. Neen het is niks anders dan een stapel stenen, glas, hout en dakpannen. Gewoon de sloopkogel er door heen en iets normaals neerzetten.

  3. @ TM

    Dit is dan de eerste keer dat we het eens zijn. Inderdaad slopen die handel en Cinelandia meteen meenemen. Vervolgens iets bouwen dat in het stadsbeeld past.

  4. Zag in de krant ‘n paar mensen met helm op, op ‘t plaza , g schotte lacht ons vrolijk toe. Mensen als H de Boer moet je hier met ‘n ledlight zoeken. Zag gisteren ‘n delegatie het woord voeren na gesprek met Knops. Laat het nou 3 fraudeurs en dieven zijn, die gekozen zijn om ‘n nieuwe regering te vormen , cooper, chong, larmonie.

  5. Sloop die rommel toch en neem gelijk Cinelandia mee. Typisch Curacao. Maar ja wat verwacht je van een eiland waar een overgrote meerderheid een vuilnisbelt op hun terrein heeft. Oude autowrakken, oude wasmachines etc. Gewoon sloopkogel door dat gebouw met betonrot en plaats er wat moois voor in de plek. Oh ja graag nog een zwieper naar Forti toe. En gelukkig dat we van oplichter Hans de Boer zijn verlost. Arrogant mannetje was dat

  6. Jammer dat Hans de Boer er niet meer is. Hij kende eiland goed want woonde hier vele jaren. Pakte de dingen ‘no nonsense aan’ en had ook een hart voor de mistbedeelden. Dat kun je van onze politici niet zeggen. Die willen zichzelf het meest bedelen.

  7. Locatie is inderdaad AAA, maar casco lijkt mij zwaar verouderd om aan moderne eisen (qua elektriciteit, koeling, ventilatie, IT, isolatoe, modern gebouwbeheerssysteem) te voldoen. Dus: slopen, en moderne nieuwbouw waar de wereld van opkijkt. Tip: laat je adviseren door bijvoorbeeld prof.(em.) Weeber.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

ParadiseFM | Twee aanhoudingen wegens misbruik QR-code

De politie heeft twee mannen aangehouden wegens misbruik van een QR-code. Tijdens een controle ontstonden er problemen bij het scannen. Een 25-jarige man werd door de politie...

ParadiseFM | Centrale Bank gaat zich richten op innen schadevergoeding

met vonnis De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) gaat zich voorlopig richten op het innen van de schadevergoeding waar verzekeraar Ennia volgens de rechtbank recht...

ParadiseFM | Ansary probeerde via regering rechtszaak te staken

met vonnis De advocaten van Hushang Ansary hebben geprobeerd via de overheid de rechtszaak tegen Ansary te staken. De regering heeft daar echter geen gevolg aan gegeven. Dat...

ParadiseFM | Curaçao krijgt nieuwe vliegtuigmaatschappij

Curaçao krijgt er een nieuwe vliegtuigmaatschappij bij met Dutch Caribbean Islandhopper (DCI). Zo schrijft het Antilliaans Dagblad. Volgens directeur Steven Chin-A-Kwie gaat het om een unieke luchtvaartbedrijf...

ParadiseFM | Curaçao zesde best bezochte eiland in de regio

Curaçao is het zesde best bezochte eiland in de regio. Dat zegt Chata-directeur Helena Seferina-Rojas naar aanleiding van een vergelijkingsonderzoek met het jaar 2019, het jaar voordat...

Opinie | Jeanne d’Arc di Aruba

Jeanne d’Arc (ca. 1412-1431) is een nationale heldin van Frankrijk. Ze is onlosmakelijk verbonden met de Franse geschiedenis. Haar leven vertelt het opvallende verhaal van een Frans...
- Advertentie -