26 C
Willemstad
• woensdag 12 mei 2021 09:38

PBC | Charetti America-Francisca is nieuwe voorzitter van de Staten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Charetti America-Francisca is sinds gisteren de nieuwe voorzitter van de Staten. Zij werd voorgedragen door de grootste partij in het nieuwe parlement, de MFK....

PBC | Steekpartij in de SDKK

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De SDKK-gevangenis is opnieuw opgeschrikt door een geweldsincident. In blok 7 werd gisterochtend een gevangene door een medegevangene in zijn linkerbeen gestoken. De steekpartij...

PBC | Twaalf partijen willen meedoen aan Arubaanse verkiezingen

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Twaalf politieke partijen hebben officieel laten weten mee te willen doen aan de statenverkiezingen van 25 juni op Aruba. Ze hebben hun kandidatenlijsten ingediend...

ParadiseFM | ‘Curaçao blijft oranje’

Nederlanders kunnen weliswaar binnenkort weer op vakantie, maar Curaçao en de andere Caribische eilanden van het Koninkrijk behouden hun code oranje. Dat betekent dat de Nederlandse overheid...

ParadiseFM | CMC pakt de draad weer op

CMC pakt deze week de reguliere zorg weer op. Vorige week werd al begonnen met urgente oncologische ingrepen. Deze week worden de eerste uitgestelde operaties en behandelingen...

ParadiseFM | Geen nieuwe besmettingen, één coronapatiënt overleden

Er is niemand positief getest op het coronavirus afgelopen dag. Het is voor het eerst sinds februari dat er geen nieuwe coronabesmettingen werden gemeld op Curaçao. Wel...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans DagbladAntilliaansDagblad | Voorbereiding ontwikkeling Plaza verder

AntilliaansDagblad | Voorbereiding ontwikkeling Plaza verder

Plaza gebouw | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Hoewel Curaçao in de eerste maanden van 2021 zo hard werd geraakt door de coronapandemie dat het eiland overging tot een algehele lockdown, blijft het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC) vertrouwen hebben in de economie en blijft het zich inzetten voor de realisatie van zijn investeringsplannen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn de nieuwbouw van het kantorengebouw aan de Asteroidenweg en het verkavelingsplan Brakkeput Noord dat binnenkort van start zal gaan, maar ook de voorbereidingen die worden getroffen voor de ontwikkeling van het Plaza-project.

Voor laatstgenoemde project werkt het APC samen met het Heritage Plaza Consortium (HPC) – waar wijlen Hans de Boer ook deel van uitmaakte.

,,APC heeft samen met HPC achter de schermen en ondanks de pandemie voortvarend gewerkt aan de voorbereiding ter ontwikkeling van het Plaza-project”, zo laat het APC in een persbericht weten. ,,Dit is de commitment van zowel HPC als APC met Curaçao en met respect voor onze Unesco Werelderfgoedstatus in het bijzonder.”

Het APC stelt vervolgens dat ‘in de achterliggende periode verschillende partijen geheel vrijblijvend en zonder enige commitment van APC en of HPC het Plaza-gebouw hebben bezichtigd’.

,,Bezichtiging door partijen die enige belangstelling hebben kan ook in de toekomst het geval zijn, zonder dat dit noodzakelijkerwijs in welke vorm dan ook enige relatie en of commitment van APC en of HPC inhoudt.”

Hoewel het APC niet op een specifieke partij ingaat, lijkt dat hiermee wordt gereageerd op verschillende vragen onder andere van deze krant over het recente bezoek van oud-premier Gerrit Schotte aan het Plaza-gebouw.
Het pensioenfonds stelt in zijn verklaring dat het in de komende maanden samen met het HPC meer informatie zal verstrekken over wanneer de definitieve uitrol van het Plaza-project zal plaatsvinden.

,,Vele professionele partijen – zowel in Nederland als lokaal, hebben zich aangemeld om op de een of andere manier ondersteuning te geven aan het project, hetgeen het consortium van APC en HPC bijzonder waardeert.

Gezien de iconische locatie midden in het beschermd stadsgezicht van Curaçao, zullen partijen informatie blijven verstrekken naar gelang het project vordert. APC blijft aan de toekomst bouwen!” aldus het APC tot slot.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 reacties

  1. Hoop dat APC en Kruidhof Bor meer doeltreffender zijn met het Plaza hotel dan met de onderhandelingen van de Isla, dat was een complete afgang

  2. @ Joep, klopt. Ik snap niet waarom men perse altijd die ouwe troep wil laten staan. Vaak komt men met “ja het heeft monumentale waarde”. Neen het is niks anders dan een stapel stenen, glas, hout en dakpannen. Gewoon de sloopkogel er door heen en iets normaals neerzetten.

  3. @ TM

    Dit is dan de eerste keer dat we het eens zijn. Inderdaad slopen die handel en Cinelandia meteen meenemen. Vervolgens iets bouwen dat in het stadsbeeld past.

  4. Zag in de krant ‘n paar mensen met helm op, op ‘t plaza , g schotte lacht ons vrolijk toe. Mensen als H de Boer moet je hier met ‘n ledlight zoeken. Zag gisteren ‘n delegatie het woord voeren na gesprek met Knops. Laat het nou 3 fraudeurs en dieven zijn, die gekozen zijn om ‘n nieuwe regering te vormen , cooper, chong, larmonie.

  5. Sloop die rommel toch en neem gelijk Cinelandia mee. Typisch Curacao. Maar ja wat verwacht je van een eiland waar een overgrote meerderheid een vuilnisbelt op hun terrein heeft. Oude autowrakken, oude wasmachines etc. Gewoon sloopkogel door dat gebouw met betonrot en plaats er wat moois voor in de plek. Oh ja graag nog een zwieper naar Forti toe. En gelukkig dat we van oplichter Hans de Boer zijn verlost. Arrogant mannetje was dat

  6. Jammer dat Hans de Boer er niet meer is. Hij kende eiland goed want woonde hier vele jaren. Pakte de dingen ‘no nonsense aan’ en had ook een hart voor de mistbedeelden. Dat kun je van onze politici niet zeggen. Die willen zichzelf het meest bedelen.

  7. Locatie is inderdaad AAA, maar casco lijkt mij zwaar verouderd om aan moderne eisen (qua elektriciteit, koeling, ventilatie, IT, isolatoe, modern gebouwbeheerssysteem) te voldoen. Dus: slopen, en moderne nieuwbouw waar de wereld van opkijkt. Tip: laat je adviseren door bijvoorbeeld prof.(em.) Weeber.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties