26 C
Willemstad
• vrijdag 21 januari 2022 11:13

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Virgin Islands onderuit

- Advertentie -
Curaçao dicht bij tweede ronde

Willemstad – De Britse Maagdeneilanden (British Virgin Islands) zijn door het nationale Curaçaose voetbalteam onderuitgehaald met een eindstand van 8-0.

Het is de derde wedstrijd in het WK-kwalificatietoernooi die door Curaçao gewonnen wordt. De wedstrijd werd afgelopen zaterdag op neutraal terrein in het stadion El Trebol in Guatemala-Stad gespeeld. ,,Binnen dertig minuten stond het al 6-0 voor Curaçao, dat met veel bekende namen uit de eredivisie aan de wedstrijd begon”, aldus de NOS.

Brandley Kuwas was de eerste die in het doel schoot. Hij is bekend van Excelsior en Heracles. Daarna kwamen Michaël Maria van voormalig FC Twente, Leandro Bacuna (oud-FC Groningen) en Charlison Benschop (voormalig AZ en FC Groningen). NOS: ,,Maria en Benschop waren beiden twee keer trefzeker.”

Kenji Gorré (zoon van de Surinaamse bondscoach) viel in de tweede helft in en scoorde twee keer waardoor de eindstand 8-0 werd.

- Advertentie -

Patrick Kluivert staat op dit moment aan het roer. Hij vervangt Guus Hiddink die nog niet fit is na een coronabesmetting. Kluivert kent het Curaçaose voetbal, omdat hij in het verleden al technisch adviseur en bondscoach was.

Sportnieuws droomt echter al verder en schrijft: ,,Hoe tof zou het zijn als we op het WK 2022 in Qatar niet alleen kunnen juichen, maar ook voor Suriname en Curaçao? Beide landen hebben de afgelopen jaren hun selectie behoorlijk versterkt en doen het tot nu toe goed in hun poging om een ticket te veroveren.”

Curaçao en Guatemala zijn de twee sterkste landen in groep C. Het Midden-Amerikaanse land won vrijdag met 10-0 van Sint Vincent en de Grenadines. Zaterdag landde de Guatemalteekse selectie in Willemstad. Morgen wordt de wedstrijd tussen de twee sterkste teams uit groep C gespeeld in het Ergilio Hato stadion (SDK).

,,Curaçao heeft aan een gelijkspel genoeg om boven Guatemala te eindigen. De klassering wordt bij een gelijk puntenaantal bepaald via doelsaldo, als dat gelijk is wordt er gekeken naar gemaakte doelpunten. Curaçao staat door de 0-8 van Gorré op vijftien gemaakte doelpunten, tegenover de veertien van Guatemala”, aldus Voetbal International.

De groepswinnaars moeten daarna met twee knock-outduels een plek weten te bemachtigen voor de derde ronde, waarin ook Honduras, de Verenigde Staten, Costa Rica, Mexico en Jamaica aansluiten. ,,De beste drie landen plaatsen zich vervolgens voor het WK, de nummer vier kan zich via intercontinentale play-offs ook nog kwalificeren”, zo luidt de uitleg van de NOS.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Grisha to investigate who signed for dossier withheld from MPs

~ Lawrence requests, receives documents, to meet PJIA ~ PHILIPSBURG--President of Parliament Grisha Heyliger-Marten will be conducting an investigation to determine who signed to receive the dossier of...

Ingezonden | Bubali-gate en de rookgordijnen van DOW en de Minister van Volksgezondheid Dangui Oduber

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Protest Colegio Arubano gaat door

Oranjestad - De rector van Colegio Arubano is om ‘gegronde reden’ geschorst. Meer details wil de Stichting Voortgezet Onderwijs Aruba (SVOA) op dit moment niet geven. Het...

AntilliaansDagblad | Twaalfde editie Bon Doet

Kralendijk - Het Bon Doet-team organiseert in samenwerking met het Oranje Fonds de twaalfde editie van Bon Doet, het grootste vrijwilligersevenement op Bonaire, op 11 en 12...

AntilliaansDagblad | Werk aan de winkel bij Kura Hulanda0

Willemstad - Na de overname van Kura Hulanda door de speciaal hiervoor opgerichte BMG Asset Management bv is er veel werk aan de winkel bij dit voormalige...

AntilliaansDagblad | Nu personeelstekort in horeca

Negenduizend banen verloren gegaan; angst voor terugkeer in toeristenbranche Willemstad - Het personeelstekort in de horeca- en hotelsector op Curaçao loopt snel op. Van alle beschikbare vacatures op...
- Advertentie -
- Advertentie -