27 C
Willemstad
• dinsdag 15 juni 2021 06:40

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Virgin Islands onderuit

Curaçao dicht bij tweede ronde

Willemstad – De Britse Maagdeneilanden (British Virgin Islands) zijn door het nationale Curaçaose voetbalteam onderuitgehaald met een eindstand van 8-0.

Het is de derde wedstrijd in het WK-kwalificatietoernooi die door Curaçao gewonnen wordt. De wedstrijd werd afgelopen zaterdag op neutraal terrein in het stadion El Trebol in Guatemala-Stad gespeeld. ,,Binnen dertig minuten stond het al 6-0 voor Curaçao, dat met veel bekende namen uit de eredivisie aan de wedstrijd begon”, aldus de NOS.

Brandley Kuwas was de eerste die in het doel schoot. Hij is bekend van Excelsior en Heracles. Daarna kwamen Michaël Maria van voormalig FC Twente, Leandro Bacuna (oud-FC Groningen) en Charlison Benschop (voormalig AZ en FC Groningen). NOS: ,,Maria en Benschop waren beiden twee keer trefzeker.”

- Advertentie -

Kenji Gorré (zoon van de Surinaamse bondscoach) viel in de tweede helft in en scoorde twee keer waardoor de eindstand 8-0 werd.

Patrick Kluivert staat op dit moment aan het roer. Hij vervangt Guus Hiddink die nog niet fit is na een coronabesmetting. Kluivert kent het Curaçaose voetbal, omdat hij in het verleden al technisch adviseur en bondscoach was.

Sportnieuws droomt echter al verder en schrijft: ,,Hoe tof zou het zijn als we op het WK 2022 in Qatar niet alleen kunnen juichen, maar ook voor Suriname en Curaçao? Beide landen hebben de afgelopen jaren hun selectie behoorlijk versterkt en doen het tot nu toe goed in hun poging om een ticket te veroveren.”

Curaçao en Guatemala zijn de twee sterkste landen in groep C. Het Midden-Amerikaanse land won vrijdag met 10-0 van Sint Vincent en de Grenadines. Zaterdag landde de Guatemalteekse selectie in Willemstad. Morgen wordt de wedstrijd tussen de twee sterkste teams uit groep C gespeeld in het Ergilio Hato stadion (SDK).

,,Curaçao heeft aan een gelijkspel genoeg om boven Guatemala te eindigen. De klassering wordt bij een gelijk puntenaantal bepaald via doelsaldo, als dat gelijk is wordt er gekeken naar gemaakte doelpunten. Curaçao staat door de 0-8 van Gorré op vijftien gemaakte doelpunten, tegenover de veertien van Guatemala”, aldus Voetbal International.

De groepswinnaars moeten daarna met twee knock-outduels een plek weten te bemachtigen voor de derde ronde, waarin ook Honduras, de Verenigde Staten, Costa Rica, Mexico en Jamaica aansluiten. ,,De beste drie landen plaatsen zich vervolgens voor het WK, de nummer vier kan zich via intercontinentale play-offs ook nog kwalificeren”, zo luidt de uitleg van de NOS.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Bonaire pakt als laatste Nederlands-Caribisch eiland wegwerpplastic aan

Bonaire gaat samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) werken aan het verminderen van het wegwerpplastic, meldt het Antilliaans Dagblad. Het eiland is het laatste eiland van Caribisch...

NU | Bonaire meldt nul nieuwe besmettingen, geen doden en niemand in het ziekenhuis

Bonaire heeft maandag geen nieuwe besmettingen en coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Ook had het Nederlandse eiland in het Caribische gebied geen personen met COVID-19 in het ziekenhuis liggen. Bonaire...

NTR | Ombudsman: Tweede Kamer moet armoede eindelijk aanpakken en stoppen met ‘flauwekul’

John Samson DEN HAAG – De Nationale Ombudsman doet een dringend beroep op Kamerleden om de armoede en ongelijkheid in de Caribische gemeenten eindelijk aan te pakken. “Ophouden...

DH | Ottley signs bilateral agreement for food assistance programme

PHILIPSBURG--Minister of Public Health, Social Development and Labor VSA Omar Ottley says he has received final approval from the Netherlands for the food assistance programme. This was...

AntilliaansDagblad | Nieuwe kans voor selectie Curaçao vanavond

Willemstad - De nationale selectie van Curaçao maakt vandaag opnieuw kans een plek te bemachtigen in de finaleronde van de WK-kwalificatie van Noord- en Centraal-Amerika. Zaterdag haalde Curaçao...

AntilliaansDagblad | Plan voor verbetering bestuur PJIA

Philipsburg - De ministerraad heeft een plan goedgekeurd om het ondernemingsbestuur (corporate governance) op Princess Juliana International Airport (PJIA) te verbeteren. Hiermee wordt de rol van de Corporate Governance Council...
- Advertentie -