25.9 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

Democracy now! | Thursday, March 23, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | Anonieme brief kritisch op gokbeleid Curaçao doet de ronde

Frank op de Woerd | CasinoNieuws.nl Een anoniem “persbericht” met kritiek op de Curaçaose minister Silvania en diens kansspelbeleid wordt verspreid via berichtenservice Whatsapp. Trustkantoor EM Group begrijpt...
- Advertentie -

NOS | Aanklacht tegen Trump over zwijggeld lijkt vandaag niet te komen

Een mogelijke aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump laat op zich wachten. Een speciale jury in New York, die zich over zijn zaak buigt, komt vandaag...

Democracy now! | Wednesday, March 22, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | ‘Caribische studenten willen eerlijke kansen voor medische studies’

Melissa Stamper Voor Caribische studenten die Geneeskunde, Tandheelkunde, Farmacie of Klinische Technologie willen studeren, is het ‘bijna onmogelijk’ om toegelaten te worden tot deze studies. Dat is erger...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Veel animo boosterprik

Coördinator Duits: Opkomst boven verwachting

Corona vaccinatie | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Veel meer mensen dan verwacht hebben gisteren, al dan niet met een afspraak, een boosterprik gehaald bij de poli van Sehos of het SDK-stadion. De wachttijd van gemiddeld twee uur in de ochtend, werd later op de dag, na wat aanpassingen, veel minder.

Immunoloog Ashley Duits, coördinator van de vaccinatiecampagne, spreekt van een samenloop van omstandigheden gisterochtend. ,,De opkomst was boven verwachting hoog en de meeste mensen kwamen ’s ochtends, zodat ze de rest van de feestdag vrij waren”, zegt Duits.

,,Bovendien waren er erg veel mensen zonder afspraak die binnenliepen. De afweging is dan dat je bij zo veel mogelijk mensen een prik wilt zetten, maar ook wil je niet dat de wachttijden te veel oplopen. Op een gegeven moment hebben we besloten de mensen met een afspraak voorrang te geven.”

De oproep aan de bevolking is dan ook opnieuw om bij voorkeur eerst een dag en tijd af te spreken en niet op de bonnefooi naar de poli van het voormalig Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) of sportcentrum Sentro Deportivo di Kòrsou (SDK) te komen. Duits verwacht dat de vaccinatie-operatie vanaf vandaag goed zal lopen na ‘wat organisatorische aanpassingen’.

Vrijdag is uit Nederland een zending met 75.000 doses van het coronavaccin van Pfizer op Curaçao aangekomen. Bovendien is er nog een voorraad van zo’n 15.000 vaccins beschikbaar. Met 90.000 prikken kan de vaccinatiecampagne vol gas verder. Want voor een boostershot komen 80.000 tot 90.000 mensen in aanmerking. Daarnaast is er de hoop dat meer eerste en tweede prikken gezet kunnen worden.

Gisteren rond 16.30 uur hebben in totaal, sinds de vaccinatiecampagne van start ging, 104.024 mensen een eerste prik gehad, van wie 96.524 ook al de tweede. Sinds gisteren is behalve de poli Sehos ook het SDK weer als vaccinatiecentrum in gebruik genomen. Duits: ,,We kunnen nu 2.000 tot 3.000 prikken per dag zetten en zullen later beslissen of we de capaciteit uitbreiden met bijvoorbeeld het WTC.”

In een persconferentie vrijdag 24 december benadrukte Duits dat alles op alles moet worden gezet om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus op Curaçao een halt toe te roepen. Naast verscherpte maatregelen is vaccineren belangrijk, met een eerste en tweede prik en het oppeppen van de weerstand met een extra boosterprik. Die 75.000 eenheden zorgt voor het volume dat nodig is om alles uit de kast te halen. In korte tijd is het team van vrijwilligers en professionals versterkt. Extra mensen zijn getraind om de prikken te zetten. Dat gebeurt onder leiding van apothekers van het eiland.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. “ Duits verwacht dat de vaccinatie-operatie vanaf vandaag goed zal lopen na ‘wat organisatorische aanpassingen “

    Er zijn veel mensen die online geen afspraak kunnen maken. Dus gewoon achteraan sluiten. Na 2 uur staand wachten, stoelen en tenten zijn vol, gebeurt er niets, wat voor vele mensen ergernissen oplevert, zijn we maar weggegaan zonder boosterprik. De aanpassingen hebben niet echt gewerkt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -