28 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 20:31

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Uitzendkrachten weg bij Ontvanger

- Advertentie -

Willemstad – Enkele kassières die via een uitzendbureau bij de Landsontvanger werkten zijn ontslagen. Dat heeft het ministerie van Financiën bekendgemaakt.

Het ministerie legt uit dat uitzendkrachten die via uitzendbureaus Kadanz en Tempo bij de overheid te werk worden gesteld het ministerie van Financiën circa 1.77 miljoen gulden per jaar kosten.

Het ministerie schetst een illustratie van de betaling: Belastinginspectie en Ontvanger: 1.218.678 gulden, dat uit de begroting van het ministerie van Financiën voor Kadanz en Tempo wordt gehaald; Belastinginspectie: 302.000 gulden uit de begroting voor Tempo; en de Ontvanger: 247.000 gulden uit de begroting voor Kadanz.

,,Door te stoppen met het gebruik van uitzendbureaus bespaart de regering ongeveer 1,77 miljoen gulden. Dit bedrag kan gebruikt worden om ambtenaren in dienst te nemen”, aldus het ministerie van Financiën.

- Advertentie -

Vacatures die binnenkort worden opengesteld zijn onder andere voor aanslagregelaars, invorderaars en deurwaarders. ,,Met het bedrag dat nu vrij gaat komen, kan de regering de compliance verder verbeteren.”

Met het vertrek van verschillende kassières is het bij de Landsontvanger met ingang van 1 oktober niet langer mogelijk met contant geld te betalen. Dan behoren alleen online banking of het ter plaatse pinnen tot de betaalmogelijkheden. Bij het invullen van een aangifte via het online portaal van de Ontvanger kunnen ook online betalingen worden gedaan. Online betalingen kunnen door MCB, Orco Bank, Banco di Caribe, First Caribbean Bank, RBC Royal Bank en Vidanova Bank.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

9 reacties

 1. Verwerk de wegenbelasting in de brandstofprijs, daar is wel een formule voor te verzinnen zeker gezien het feit dat we hier geen grensoverschrijdend verkeer hebben. We zijn dan van een hoop administratie en en ook wanbetalers af en de ambtenaren die zich hiermee bezig hielden kunnen dan “de nieuwe banen” gaan invullen. Het zou allemaal zo simpel kunnen op dit rotsje.

 2. Zoals ik dit zie is het gewoon een wisseling van de wacht .
  De oude politieke partij uitzendkrachten eruit en nieuwe MFK en PNP erin .
  E mes un tili como tala .
  Laagvliegers en klaplopers .
  Hopi skuma tiki chocolati .

 3. Uitzendkrachten zijn duur (ruim anderhalf vaste kracht) en moeten alleen tijdelijk worden ingezet. Goed besluit. Ook het (deels) gebruiken is juist; onderbezetting tegengaan, verjonging en verhogen productie.

 4. Het begin van het artikel lijkt positief. Eindelijk een kabinet dat begrijpt wat het woord bezuinigen inhoud. Maar nee, vervolgens wordt in in het artikel vermeld dat hetgeen bespaart wordt wordt uitgegeven aan nieuwe ambtenaren. Kunnen nog meer belastingambtenaren de hele dag uit hun neus gaan eten.
  Biedt weinig hoop voor de toekomst.

 5. Luie (ongemotiveerde) ambtenaren besteden alles uit aan condultants, advisuers en uitzendkrachten.

  Bezem door dat apparaat!
  Of gaat Pik Pisas part II van zijn f&f “stationeren” in het topzware ambtenarenapparaat.

  Toch goed van deze Pik.
  In 2 maanden tijd heeft in zijn vorige kabinet 300 + friends en families geplaatst.
  Pik si ta traha ha ha ha ha haha!

  Je zou denken dat uitzendkrachten niet meer nodig waren!
  Tenzij ze lees en schrijfles geven natuurlijk….

 6. Moet er ook niet een onafhankelijke instantie komen die de als oninbaar af te boeken belastingschulden aan een nader onderzoek onderwerpt en al dan niet accordeert? Deel van het onderzoek moet bestaan uit het nagaan wat de Belastingdienst ter invordering allemaal heeft gedaan (of nagelaten natuurlijk) en of de regels, if any, zijn nageleefd. Die bevindingen zouden dan ook , geanonimiseerd, openbaar gemaakt moeten worden. Dit zou de huidige non-transparantie kunnen voorkomen. Ik vermoed dat er bij de Belastingdienst nog een heleboel verbeteringsslagen te maken zijn waardoor er mogelijk een lagere financiële COHO-ondersteuning blijkt nodig te zijn.
  Uit welke personen bestaat het beslissingsgremium? Of beslist de facto de baas van de Belastingdienst op dictatoriale wijze welke vorderingen worden afgeschreven?
  Maar ja, vindt maar eens een volledig onafhankelijke instantie.

 7. Het probleem is dat sommige van deze uitzendkrachten, bijna 10 jaar via een uitzendbureau werkt. Op zich hebben die recht op een vastcontract.

  Met zoveel uitzendkrachten is de vraag, wat doen de ambtenaren de hele dag? Dit lijkt de zoveelste “toko den toko” constructie of was het “kani mi pami kani bo”.

 8. In Nederland kun je allang niet meer bij onder meer, bonafide, autobedrijven met cash geld betalen. Dit ter voorkoming van witwassen. Op het eiland kun/kon je zelfs tot 1 oktober je geld met medewerking van de Belastingdienst witwassen door je belastingaanslagen cash/contant te voldoen!
  Wat een eiland!
  ( is afschaffing per 1 okt. gevolg van de COHO-afspraken? Als de Staten maar niet dwars gaan liggen….. Zo ja, dan weten we o.m. hierom….).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Levenloos lichaam in water bij Piscadera

Persbureau Curacao De kustwacht heeft vanochtend even voor tienen een levenloos lichaam uit het water bij Piscadera gehaald. Die was even daarvoor ontdekt door omstanders in de mangoven...

PBC | BILD: Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich schuil op Curaçao

Persbureau Curacao Duitslands meest gezochte crimineel houdt zich waarschijnlijk schuil op Curaçao. Althans dat is wat het Duitse Bild am Sonntag haar lezers voorhoudt. Norman Franz (51) heeft...

Column Youp | Dit interview betekent het einde van John de Mol

Vorige week zaterdag was er een vulkaanuitbarsting in Tonga, de Polynesische eilandengroep waar veel iets te rijke mensen graag ongestoord vakantie vieren. Ik dacht: John de Mol...

PBC | Voormalige Ennia accountants Victor Bergisch en Eric Vesseur door tuchtmaatregel uit registers

Met vonnissen | Persbureau Curacao De Accountantskamer in Zwolle heeft Victor Bergisch en Eric Vesseur, die tot begin 2021 werkzaam zijn geweest bij Baker Tilly Dutch Curaçao, stevig...

DH | Man shot dead in Cole Bay

COLE BAY -- A man was found dead in an appartment on Zozo Moran Drive, behind Kentucky Fried Chicken, in Cole Bay this morning. According to police spokesperson...

AntilliaansDagblad | D66 wil strand Chogogo op Bonaire verwijderen

Den Haag - D66-Tweede Kamerlid Tjeerd de Groot vindt de beantwoording van eerdere Kamervragen over het strand van Chogogo Resort op Bonaire niet geruststellen. Hij stelt daarom...
- Advertentie -
- Advertentie -