27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 04:28

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | UD: drama overheidsbedrijf Gebe

United Democrats: drama overheidsbedrijf Gebe | Antilliaans Dagblad

Philipsburg – De partij United Democrats (UD) zegt dat een ander ‘drama’ lijkt te gaan plaatsvinden bij een overheidsbedrijf. Dit keer gaat het om nutsbedrijf Gebe, zo meldt The Daily Herald.

De financiële situatie van het bedrijf was het agendapunt van een vergadering afgelopen vrijdag in de Staten, waarbij de vraag werd gesteld of de minister die verantwoordelijk is voor Gebe zijn verantwoordelijkheden uitstelde door de interim-manager van het bedrijf vragen van parlementariërs te laten beantwoorden.

UD-parlementslid Sarah Wescot-Williams zei onlangs in een persbericht dat de vergadering zeven maanden geleden was aangevraagd en dat er bijna twee maanden geleden vragen zijn gesteld.

- Advertentie -

,,Er moeten nog meer antwoorden komen, maar in de tussentijd lijkt zich een ander drama bij een overheidsbedrijf te ontvouwen”, aldus Wescot-Williams in het persbericht.

,,Deze ontwikkelingen bij Gebe doen denken aan de PJIA (Princess Juliana International Airport, red)-saga die zich afspeelde over een periode van enkele maanden zonder dat de aandeelhouder zijn bevoegdheid uitoefende om de zaak onder controle te krijgen. De gevolgen van dat nalaten van de regering van Sint Maarten zijn voor iedereen duidelijk. Nu probeert de regering wat schadebeperking te doen, terwijl de mensen met spanning wachten op de uitkomst.”

Of het nou goed of fout is wat staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft gedaan op het gebied van liquiditeitssteun en PJIA, het helpt Sint Maarten in ieder geval op dit moment niet, zegt Wescot-Williams.

,,De regering moest zich realiseren dat het kat-en-muisspel dat ze speelde met de Princess Juliana International Airport haar op een gegeven moment zou inhalen. Dat is nu gebeurd.”

- Advertisement -

Wescot-Williams zei, net als in het geval van de luchthaven, dat hoewel er veel via de media wordt gespeeld, niet kan worden aangenomen dat het hele verhaal bekend is.

,,Rust en vertrouwen in onze overheidsbedrijven zijn van het grootste belang voor de werknemers van de bedrijven, hun klanten en andere relevante belanghebbenden.

Verantwoordelijk voor dat vertrouwen en rust zijn de aandeelhouder, de raad van commissarissen en het bestuur samen. Als er barsten in die top zitten, moet de overheid snel handelen. Ons advies is simpel: neem de leiding, wacht niet te lang.

De uiteindelijke aandeelhouder, de regering van Sint Maarten, moet ingrijpen en partijen weer op één lijn brengen, gebaseerd op de bedrijfsstructuur van het bedrijf en de afstemming van de visie op het elektriciteitsbedrijf van het land.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -