31 C
Willemstad
• zondag 28 mei 2023

Opinion | PIN: “How much more people have to suffer before the Minister of Justice starts addressing the problem we have with guns?

WILLEMSTAD - The National Innovation Party (PIN) says it has taken note that in recent times, there have been many cases where the use of guns has...

RTL | Eis 16 jaar cel tegen drugsbaron Piet S. voor drugshandel en witwassen

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in de rechtbank van Den Haag zestien jaar cel geëist tegen Piet S. De Hagenaar wordt verdacht van de handel in drugs...

PBC | Grensverdrag Sint-Maarten moet einde maken aan 375 jaar onduidelijkheid

Persbureau Curacao PHILIPSBURG – Het werd 375 jaar geleden ook al eens vastgelegd: de tweedeling van het eiland Sint-Maarten. Helemaal duidelijk waar de grens tussen het Franstalige en...

PBC | Internationaal Symposium ‘Reclaiming the Narrative’ in teken van doorwerking slavernijverleden

Persbureau Curacao UTRECHT – De Nederlandse overheid heeft 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 uitgeroepen tot het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ter inluiding van dit belangrijke jaar organiseert het...

ParadiseFM | Skiën op Saba

Skiën op Saba lijkt misschien een slechte grap, maar dat is het niet. Onlangs bezocht een skiscoutteam uit de VS het bovenwindse eiland. De wegen en wandelpaden...

PBC | Man die in de gevangenis mishandeld werd vrijgelaten

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een 48-jarige man, bekend onder de initialen R.R.M., is vrijgelaten na in de gevangenis te zijn mishandeld door medegevangenen. De man, die werd vastgehouden...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | TerraMobile gaat geld ophalen

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | TerraMobile gaat geld ophalen
TerraMobile Jan van Bizar
Willemstad – TerraMobile bv, het bedrijf dat van minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer en Telecommunicatie een concessie kreeg om binnen een jaar tijd aanbieder te zijn van mobiele en internetdiensten op Curaçao, gaat de markt op om kapitaal op te halen.

Er zullen zowel aandelen als obligaties worden uitgegeven. Een banklening kan deel uitmaken van de financiering. In totaal wordt gemikt op een bedrag van 12 miljoen dollar (zo’n 21,5 miljoen gulden).

Dat blijkt uit een digitale presentatie – een ‘Teaser’ – van TerraMobile (TM) en PYGG Securities Co (PYGG) in handen van het Antilliaans Dagblad. Het gaat om enerzijds ‘preferred shares’, anderzijds ‘corporate bonds’ alsmede een banklening voor 40 procent van het vereiste bedrag.

Het kabinet-Pisas (MFK/PNP) wil de internetmarkt opengooien en meer concurrentie toelaten, nadat overheidstelecommunicatiebedrijf UTS (United Telecommunication Services) enige jaren terug werd verkocht aan Flow. Naast Flow is Digicel+, na overname van Tres Networks, een andere aanbieder.

De regering wil betere en betrouwbare internetkwaliteit (met een hoge bandbreedte) tegen lagere tarieven en verwacht dat met het toelaten van meer providers te kunnen stimuleren. Naast TerraMobile is ook Aqualectra nog in de race voor een concessie, maar het nutsbedrijf is nog bezig met de daarvoor vereiste statutenwijziging.

Onlangs maakte Cooper bekend dat TM de concessie verleend kreeg. Over TM en vooral de achterliggers is nog altijd weinig bekend. Deze krant berichtte eerder dat de lokale vennootschap Donald Dindial als bestuurder heeft. Zijn betrokkenheid werd eerder bevestigd door minister Cooper, die desgevraagd ook meldde dat Hans Lute bij het internetproject van TerraMobile betrokken is. Lute is voormalig ceo van Digicel Curaçao.

Dindial en TM reageerden nog niet op vragen van deze krant. PYGG laat weten bezig te zijn met de samenstelling van informatie en aanbieding; en dat het de bedoeling is het publiek hierbij te betrekken.

De presentatie gaat uit van tweeduizend aandelen van 1.800 dollar elk voor in totaal 3,6 miljoen dollar. Verder van 130 obligaties van 50.000 gulden per stuk, tegen 6,5 procent rente en met een looptijd van zes jaar, voor alles bij elkaar 6,5 miljoen gulden. Ze zullen dagelijks verhandelbaar zijn via de handelsbeurs Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX) op Curaçao.

De uitgifte zal als alles meezit spoedig plaatsvinden. Er zijn meerdere bekende partijen bij betrokken. PYGG Securities als ‘lead broker/bookrunner’, PYGG Corporate Finance als ‘listing advisor’; daarnaast Vidanova Bank als ‘bond & paying agent’; Ox & Wolf als ‘legal counsel’; Ernst & Young (EY) als accountant; en Grand Callia bv als ‘arranger’.

Van de 12 miljoen dollar waarop wordt gemikt gaat een aanzienlijk deel, circa een derde, naar de bouw en installatie van de vereiste zendmasten. TerraMobile, dat kantoor houdt in het WTC te Piscadera, verwacht in de eerste jaren een exponentiële groei van de omzet.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties