31 C
Willemstad
• dinsdag 28 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

HomeLandenCuraçaoAntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven


Willemstad – ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna ze toch medewerkers ontsloegen.”

F03 Silvania schiet uit slofDit stelt MFK-minister Javier Silvania in een communiqué, waarmee hij in één keer ook korte metten maakt met het beleid van de vorige regering, maar óók de strijd aangaat met presentator/journalist Gonzalo Cuales, die hij verwijt ‘PAR-politiek te voeren’, waarmee deze nieuws- en talkshowpresentator volgens de minister ‘de goede reputatie van TV Direct beschadigt’. ,,Een zender die ‘betrouwbaar nieuws’ als slogan heeft”, voegt de MFK-bewindsman eraan toe.

Ineens schiet de minister uit zijn slof. In een zondag uitgestuurd communiqué wil hij er kennelijk op wijzen verkeerd te zijn aangehaald, want zo luidt de kop boven de persverklaring: ‘Minister Silvania heeft nooit gezegd dat PAR de 12,5% heeft gekoppeld aan de Landsverordening Normering Topinkomens’.

De minister van Financiën heeft naar eigen zeggen de bevolking van Curaçao ‘herhaaldelijk geattendeerd op het feit dat politieke partij PAR onze autonomie als Land heeft ondermijnd door de onderlinge regeling Landspakket te ondertekenen’. En dan direct daarna: ,,Het nieuwsitem dat op vrijdag 30 september, op TV Direct 13 is uitgezonden door presentator Gonzalo Cuales (PAR) is niet correct.”

Daarmee speelt de minister direct op de man en geeft hem in een door de persvoorlichter van het ministerie van Financiën uitgestuurd officieel persbericht een politiek label. Tegelijkertijd haalt Silvania er van alles bij, zoals:

,,Dankzij PAR heeft Nederland de 12,5 procent gekoppeld aan de liquiditeitssteun. Dit, door hun overmatig leengedrag. Zowel het kabinet-Pisas II als de Staten zijn niet akkoord gegaan met de koppeling tussen de 12,5 procent en de LNT (normering topinkomens, red.). Het is erg jammer dat van al het geleende geld, er slechts een kruimel is gegaan naar de behoeftigen. Gedurende de lockdown was het kantoor van SOAW (ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, red.) dicht en werden de telefoons nauwelijks beantwoord. Mensen zonder inkomen ontvingen hun uitkering waar ze recht op hadden niet.

Dankzij het Rode Kruis en de kerk hebben velen de pandemie toch overleefd. Laten we het maar niet hebben over de lijdensweg die mensen moesten ondergaan om in aanmerking te komen voor de NOW-regeling.” Om eraan toe te voegen dat volgens Silvania alleen grote ondernemingen die banden hadden met politieke partij PAR ‘miljoenen ontvingen’ aan NOW-subsidies (Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid).

Terug naar het nieuwsitem wat bij Silvania de stoppen heeft doen doorslaan. Het werd als ‘breaking news’ aangekondigd op de social media van Direct Media Curaçao, waar het volgende naar voren is gebracht: ,,Luister vanavond, 30 september, om 20 uur naar de exclusieve verklaring van staatssecretaris Alexandra van Huffelen dat deze beslissing in 2022 is gemaakt. Dit, terwijl minister Javier Silvania aangeeft dat de politieke partij PAR de reductie van 12,5 procent van de ambtenaren en de Landsverordening Normering Topinkomens aan elkaar heeft gekoppeld.”

‘Strategie van PAR’

Dit is volgens de verklaring verspreid door de voorlichter van Financiën ‘de strategie waarmee PAR de aandacht wil onttrekken van de werkelijkheid die recentelijk door minister Silvania is gepubliceerd’. ,,Nu aan het licht is gekomen dat partij PAR degene is die onze autonomie heeft verkocht voor een zak geld, wordt getracht de reputatie van minister Silvania te schaden door middel van valse beschuldigingen.”

Het communiqué gaat verder: ,,Gedurende de live uitzending in het nieuws van TV Direct 13, vermeldt Gonzalo Cuales (PAR) het volgende: ‘De minister van Financiën, Javier Silvania, heeft aangekondigd dat partij PAR de reductie van 12,5 procent voor de ambtenaren heeft gekoppeld aan de wet voor de normalisering van de topsalarissen. Het tegengestelde blijkt het geval.

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen heeft dit namelijk ontkend. Zij bevestigt dat de reductie van de 12,5 procent en de wet voor de normalisering van de topsalarissen dit jaar is gekoppeld. Dit jaar maakte partij PAR echter geen deel uit van de regering’.”

Silvania ‘ontzenuwt’ naar eigen zeggen ‘de valse beschuldiging’ dat hij gezegd zou hebben dat PAR de 12,5 procent en de LNT heeft gekoppeld. ,,De minister daagt TV Direct 13 dan ook uit om de opname waarin hij dit genoemd zou hebben, uit te zenden.”

Gedurende het interview aan TV Direct heeft de minister, zegt hij, het volgende naar voren gebracht: ,,Voordat staatssecretaris Van Huffelen naar de Rijksministerraad is gestapt om de twee aan elkaar te koppelen, heeft de minister-president een brief verstuurd. Hij heeft aan tafel gezeten met de staatssecretaris om aan te geven dat hij hier niet mee akkoord gaat, maar heeft de staatssecretaris niet kunnen overtuigen. Dus is hij toch naar de Rijksministerraad gestapt.”

De bewindsman besluit met de mededeling dat de manier waarop Cuales ‘politiek voert de goede reputatie van TV Direct beschadigt’. Hij richt hiermee zijn pijlen op de presentator, maar in tv-land is het zelden zo dat degene die het nieuws leest/presenteert ook de journalist is die het onderwerp heeft gemaakt en de presentatietekst heeft geschreven.

Bron: AntilliaansDagblad

8 reacties

 1. Silvania moet natuurlijk zijn grote mega villa afbouwen in een zeer exclusief gated community! Dus hij moet nog even doorinnen! Veel boetes uitdelen politie! Hij wilt marmeren tegels voor de gastenbadkamer van het bijhuisje voor de live inn!

 2. Het moet zijn ” Stem op de MFK Club en zij zullen je veel GEVEN, maar achteraf zal het spreekwoord zijn, DE MFK ZAL VEEL BELOVEN MAAR WEINIG TOT NIKS GEVEN EN DUS GAAT EEN MFK STEMER ALS EEN GEK IN VREUGDE DOOR HET LEVEN”!

 3. Sinds 4 jaar staat er met dikke letters op de voorhoofden van het MFK gespuis met aan de leiding Gerrit de Raaf en de loopjongens van hem, Pik Pisas , Silvania en holle bolle Gijs zakkenvuller Cooper “MET VEEL BELOVEN EN WEINIG GEVEN DOET EEN GEK VREUGDEN LEVEN”. Looft Den Heer en stem op de MFK.

 4. Het geboefte heeft geen enkel recht op steun. Als Nederland geld zou overmaken, te weten voor hen die geen cent hebben om hun kont te krabben is mfk er als de kippen bij om dat hen te ontnemen toch cooper?

 5. De MFK club van Gerrit de Raaf en NICHT Silvania voelen aan dat hun politieke einde nadert, NL zal de geldkraan voor deze heren dieven verlopig even dicht blijven draaien.

 6. Griezelig mannetje. Alleen die stem al.
  Hypocriet ook. Hij had zich wel kunnen vertonen bij de gay pride. Geen enkele van die schooiers zijn komen opdagen.

 7. This man is so very vain. Go ahead, Javier, strike a pose!
  Zal mij niets verbazen als morgen een whistleblower uit zijn ministerie de media opzoekt om aan te tonen dat hij zijn personeel (aka “onderdanen”) aan een waar terreurregime onderwerpt met die wilde tirades en moodswings van de man.
  Not very stable this guy.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties