29 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 16:06

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Saba verplaatst koralen van havenlocatie

- Advertentie -
De verplaatsing moet volgens SCF zorgvuldig gebeuren omdat koralen zeer gevoelig zijn.

The Bottom – De pilot van het verplaatsen van de koraalkolonies van Black Rocks, de voorgestelde locatie van de nieuwe haven van Saba, is in volle gang. Het gaat nu nog om een pilot.

De daadwerkelijke verhuizing volgt later en is een nauwgezet proces dat wordt uitgevoerd door de Saba Conservation Foundation (SCF).

Internationale verdragen, in het bijzonder het protocol voor speciaal beschermde gebieden en dieren in het wild (SPAW), vereisen de bescherming, het behoud en het duurzame beheer van bedreigde en beschermde soorten. Onder de beschermde soorten bevinden zich het ernstig bedreigde elandgeweikoraal, hertshoornkoraal en bergsterkoraal, die leven in het gebied waar de haven zal worden gebouwd.

Voor aanvang van de aanleg van de haven dient een ontheffing van het genoemde protocol te worden verkregen. In 2019 heeft SCF als eerste stap het projectgebied in kaart gebracht. Alle beschermde koralenkolonies zijn gefotografeerd en in kaart gebracht.

- Advertentie -

De volgende stap was de start van een pilotproject om de beste locatie en methode voor de verplaatsing van de koralen te bepalen.

Begin 2021 heeft een team van SCF voorzichtig enkele koraalmonsters van de projectlocatie verwijderd en naar twee kwekerijen gebracht, de bestaande kwekerij aan Ladder Bay en de nieuwe kwekerij bij Hole in the Corner. De verplaatsing moet volgens SCF zorgvuldig gebeuren omdat koralen zeer gevoelig zijn. Ze worden verplaatst in kratten waarin het water continu wordt ververst en op een constante temperatuur wordt gehouden. De koraalkolonies worden zoveel mogelijk in hun geheel verplaatst. Het team bewaakt continu de gezondheid van de verplaatste koraalmonsters in de kwekerijen.

De verplaatsing moet volgens SCF zorgvuldig gebeuren omdat koralen zeer gevoelig zijn.

Eerste onderzoeken hebben aangetoond dat Hole in the Corner de meest geschikte locatie is omdat er minder sedimentatie en minder algengroei is en het dichter bij Black Rocks ligt. Daardoor zijn de natuurlijke omstandigheden te vergelijken met die van Black Rocks en dat betekent minder stress voor de koralen.

Als volgende stap in de proef worden meer fragmenten verplaatst naar Hole in the Corner, maar deze keer worden de fragmenten direct op het rif geplaatst in plaats van in een kraamkamer.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -