31 C
Willemstad
• donderdag 21 oktober 2021 14:45

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ruim 80.000 bezoekers Sint Maarten in zomermaanden

In de maand juni ontving Sint Maarten 25.443 bezoekers en in juli bereikte de bestemming een hoogtepunt met 30.661 aankomsten..

Philipsburg – Sint Maarten heeft in de maanden juni, juli en augustus in totaal 80.000 bezoekers ontvangen. 72 Procent hiervan kwam uit de Verenigde Staten. Dat maakt het St. Maarten Tourist Bureau (STB) bekend.

 

Verder kwam 13 procent van de toeristen tijdens de zomermaanden uit Frankrijk, 13 procent uit de rest van Europa, één procent uit het Caribisch gebied en twee procent uit andere regio’s zoals Zuid-Amerika, Canada en Azië.

- Advertentie -

In de maand juni ontving Sint Maarten 25.443 bezoekers en in juli bereikte de bestemming een hoogtepunt met 30.661 aankomsten. Vergeleken met juli 2019 (vóór Covid-19) was dit een stijging van 2 procent in het totaalaantal aankomsten. In augustus was er een lichte daling met 23.902 bezoekers.

,,Als we kijken naar de prestaties van de aankomsten per markt blijft de markt van de Verenigde Staten het herstel leiden, zelfs in de maand augustus, toen de algemene aankomstprestaties daalden”, aldus het STB.

De aankomsten uit de VS blijven groeien in vergelijking met dezelfde maanden in 2019. Aan de andere kant blijven de Canadese en Zuid-Amerikaanse aankomsten ver achter, waardoor de prestaties van de algemene aankomsten in augustus lager zijn.

Het STB heeft een agressieve marketing- en PR-campagne op de Amerikaanse markt gevoerd om de interesse van reizigers te wekken. ,,De campagne werd opgepikt door The Boston Globe, Seattle PI, Luxury Travel en andere grote publicaties, resulterend in een miljoenenbereik. Het bewustzijn van de consument werd vergroot en de boekingen vertonen een stijgende lijn, evenals de bezettingsgraad van de luchtvaartmaatschappijen.”

- Advertisement -

‘St. Maarten’s Travel Agent Months’ gericht op reisbureaus op de Noord-Amerikaanse markt is ook van start gegaan, waarbij partners op het eiland kortingen aanbieden aan reisagenten om hen aan te moedigen de bestemming zelf te ervaren en Sint Maarten te blijven promoten aan hun klanten.

,,We hebben hoge verwachtingen van de aankomstprestaties voor het komende seizoen op basis van de huidige prestaties van de Amerikaanse markt en met onze op twee na hoogste bronmarkt, Canada, die dit winterseizoen terugkeert met vluchten vanuit Toronto en Montreal”, aldus marktonderzoeker Sabrina Carty.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Opinie | Het toppunt van onverdraagzaamheid

Naar aanleiding van het stuk van de Asosashon over homo’s van dominees en pastoors die verenigd zijn in de associatie van christelijke voorgangers (APK) wil ondergetekende graag...

Telegraaf | Politici Bonaire boos op Ollongren: ’Dit verraadt onbekendheid met het leven in Caribisch Nederland’

Den Haag - Een Kamerbrief van demissionair minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) waarin de bevolking van Caribisch Nederland wordt opgeroepen om korter te douchen en de airco vaker...

Democracy now! | Wednesday, October 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 oktober 2021

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Overheidsschuld Curaçao ruim vier miljard gulden

De overheidsschuld van Curaçao is ten opzichte van het einde van het kwartaal weinig veranderd. De schuld van het tweede kwartaal van 2021 is ruim 4 miljard...

PBC | Inflatie Caribisch Nederland stijgt weer

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De prijzen op Bonaire zijn in juli, augustus en september 4,3 procent gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. Dit meldt het CBS. In...
- Advertentie -