26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | ‘Opheldering over vertragingen bij PJIAE’

HomeMediaAntilliaans DagbladAntilliaansDagblad | ‘Opheldering over vertragingen bij PJIAE’
Princess Juliana International Airport SXM | Persbureau Curacao

Philipsburg – De Raad van Ministers (RvM) heeft Princess Juliana International Airport (PJIAE) om opheldering gevraagd over mogelijke vertragingen bij de oplevering van het vernieuwde terminalgebouw door Ballast Nedam.

Dat meldt SMN News. De Raad van Ministers zou volgens de nieuwssite zijn afkeuring hebben uitgesproken over de ontwikkelingen bij PJIAE en vooral over de manier waarop het management met de situatie omgaat. In een brief aan de luchthaven van Sint Maarten zou de RvM hebben gevraagd wanneer de directie van PJIAE op de hoogte is gesteld van de verwachte vertraging, wie verantwoordelijk is, wanneer het project dan wel kan worden afgerond en wat de financiële gevolgen zullen zijn. Ook werd gevraagd waarom de RvM als aandeelhouder niet is geïnformeerd.

Daarnaast is gebleken dat het project management team van PJIAE heeft besloten alle luchtvaartmaatschappijen en luchthavenpersoneel uit het terminalgebouw te verwijderen en ze in tenten te plaatsen, zodat er sneller gewerkt kan worden. De aannemer en zijn wernemers zouden namelijk overdag niet kunnen werken, omdat het personeel van PJIAE heeft geklaagd over het lawaai tijdens de bouwwerkzaamheden, zo heeft SMN News vernomen.

De PJIAE had al tenten gehuurd vanuit Miami na het passeren van orkaan Irma in 2017. Het huren van deze tenten kost de luchthaven echter een hoop geld. De voormalige voorzitter van de raad van commissarissen, Alex Dijkhoffz, bleek het managementteam toen al te hebben gewaarschuwd hiervoor. Hij stelde voor de dure tenten terug te sturen naar Miami en in plaats daarvan tenten te kopen en op te slaan op Sint Maarten voor toekomstig gebruik.

Er worden nu vragen gesteld over wie de kosten voor het huren van tenten voor de geplande verhuizing gaat dekken. De geplande verhuizing zal sowieso gevolgen hebben voor alle concessiehouders die worden gevraagd om veel geld te investeren in het verbouwen van hun winkels als gevolg van de plannen van PJIAE.

SMN News heeft geprobeerd de ceo van de luchthaven, Brian Mingo, om een reactie te vragen, maar hij was niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties