29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 12:43

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Onderwijsprotest op Aruba intensiveert

- Advertentie -

Oranjestad – ,,Het is genoeg, het onderwijsveld is moe!” Namens ruim 600 leden eist lerarenvakbond Simar dat per 1 december de salariskorting van 12,6 procent stopt en dat de regering dit gaat terugbetalen. Ze zetten hun eis kracht bij met nog twee protesten: woensdagmiddag en donderdagmiddag.

In de straat van het vakbondskantoor was gisterochtend rond half 8 geen parkeerplek meer te vinden. Veel leerkrachten hadden gehoor gegeven aan de oproep van de vakbond om tussen 08.00 en 10.00 uur naar een vergadering te komen. Vakbondsleider Josephine Albertus reageerde tevreden op de opkomst.

,,Het aantal mensen laat zien dat we het vertrouwen van het onderwijsveld hebben. We staan voor docenten, voor leerlingen en voor de hele bevolking. We brengen informatie en feiten, zoals van het onderwijs mag worden verwacht. Het onderwijsveld is moe, dat is te zien. De regering is niet meer geloofwaardig.”

De vakbond heeft van de leden het mandaat gekregen om te eisen dat het korten van 12,6 procent op het salaris per 1 december stopt. ,,Fase stopt, loonsubsidie stopt ook. Het onderwijsveld leverde twintig maanden in om deze regelingen te kunnen financieren. Als die regelingen stoppen, dan hoeven wij niet langer salaris in te leveren.”

- Advertentie -

Albertus merkte op dat het bovendien niet meer geloofwaardig is, omdat in de ene sector er volledig wordt gekort en in de andere sector krijgen medewerkers een bonus wel uitbetaald. ,,Het is genoeg geweest.”

Om hun eis kracht bij te zetten en hun stem te laten klinken, verenigt Simar zich met andere vakbonden. ,,We komen woensdagmiddag van 17.00 tot 19.00 uur bijeen bij stadion Frans Figaroa. Daar gaan alle vakbonden samen in vergadering om de demonstratie van donderdag goed voor te bereiden. Want donderdagmiddag vanaf 15.00 uur organiseren de vakbonden een mars. We starten bij de Julianaschool in Oranjestad en we lopen naar het Bestuurskantoor.”

De voorzitter van Simar rekent op veel steun van het publiek. ,,De demonstratie van donderdag is ook voor de bevolking. Laat je zien en horen en loop mee. De vakbonden vragen respect, gelijkwaardigheid en transparantie.”

Dat respect heeft de regering gisteren niet gegeven, vertelt Albertus. ,,We hebben de regering op de hoogte gebracht van onze vergadering maandagochtend. Vervolgens besloot de regering om op het zelfde tijdstip ook een vergadering met de vakbonden bijeen te roepen.” Voorzitter Albertus bleef bij de Simar-vergadering, de vicevoorzitter vertegenwoordigde Simar in de vergadering met de regering.

,,We zijn ervan beticht dat we een politieke agenda hebben, maar dat is niet waar. Twintig maanden geleden, toen de pandemie begon, werd aan ons gevraagd om 12,6 procent salaris in te leveren. Van dat geld werd Fase betaald en loonsubsidie. We zijn solidair geweest. En nu moeten we blijven inleveren, terwijl de economie beter draait en het toerisme aantrekt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -