31 C
Willemstad
• vrijdag 18 juni 2021 14:27

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Minister Ollongren akkoord met pensioenwet

Voorwaarde daarvoor wel is dat zij moeten aantonen een band te hebben met de Caribische eilanden.

Den Haag – De Tweede Kamer stemt dinsdag 1 juni waarschijnlijk in met een wijziging van de Algemene pensioenwet voor politieke ambtsdragers (Appa).

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken liet de Kamer gisteren weten geen moeite te hebben met een amendement van D66-Kamerlid Joost Sneller waarin oud-politici na verhuizing naar het Caribische deel van het Koninkrijk hun pensioenuitkering kunnen behouden.

Voorwaarde daarvoor wel is dat zij moeten aantonen een band te hebben met de Caribische eilanden. Dat kan doordat zij daar zijn geboren of tenminste vijf jaar aaneengesloten op de eilanden hebben gewoond.

- Advertentie -

Volgens het voorliggende wetsvoorstel verliezen politici hun Appa-uitkering na verhuizing naar het buitenland, waartoe ook de eilanden behoren. ,,Dit sluit aan bij hetgeen geldt voor ambtenaren en andere werknemers op grond van de Werkloosheidswet”, schrijft Ollongren.

Maar voor Kamerleden geldt toch een aparte positie, omdat zij ook gekozen kunnen worden als zij op een van de Caribische eilanden wonen. Sneller had er ook op gewezen dat zij soms moeten oordelen over besluiten van de Rijksministerraad die het Caribische deel van het Koninkrijk raken.

,,Het bijzondere karakter van het Kamerlidmaatschap rechtvaardigt dit verschil in uitkeringsaanspraken ten opzichte van ambtenaren, andere werknemers en andere politieke ambtsdragers, aldus de minister.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. In dit geval moet ik mevrouw Ollongren gelijk geven. Het zou helemaal mooi zijn als iemand wat heeft lopen lummelen voor een paar jaar in het parlement van Nederland en daarna de grote jongen komt uithangen met zijn/haar pensioen. Terwijl de yui di Korsou zich krom werkt en hooguit een vergeelde foto uit het verleden heeft om aan terug te denken 10 hoog achterin een tochtig kamertje, terend op een armzalig AOW-tje na pensioen.

  2. Het is toch ongelooflijk hoe achterlijk iemand kan zijn, deze vrouw liep met vertrouwelijke documenten onder de arm die voor iedereen te lezen was. Het maakt het nog erger dat deze vrouw minister van binnenlandse zaken verantwoordt voor terrorisme bestrijding was.

    Bij die andere vrouwelijke minister van defensie, Jeanine Hennis ging ook van alles mis, schietbanen met wanden van linnen en echte kogels, mortiergranaten die niet in orde waren en in het gezicht van militairen ontplofte en ga zomaar door.

    Toch blijven sommige vrouwen in Nederland schreeuwen dat er meer vrouwen aan de top moeten, ondanks al deze ellende. Laten we in elk geval hopen dat de volgende minister belast met Koninkrijkszaken een man is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil onlinesector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -