26 C
Willemstad
• vrijdag 21 januari 2022 10:29

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Minister Ollongren akkoord met pensioenwet

- Advertentie -
Voorwaarde daarvoor wel is dat zij moeten aantonen een band te hebben met de Caribische eilanden.

Den Haag – De Tweede Kamer stemt dinsdag 1 juni waarschijnlijk in met een wijziging van de Algemene pensioenwet voor politieke ambtsdragers (Appa).

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken liet de Kamer gisteren weten geen moeite te hebben met een amendement van D66-Kamerlid Joost Sneller waarin oud-politici na verhuizing naar het Caribische deel van het Koninkrijk hun pensioenuitkering kunnen behouden.

Voorwaarde daarvoor wel is dat zij moeten aantonen een band te hebben met de Caribische eilanden. Dat kan doordat zij daar zijn geboren of tenminste vijf jaar aaneengesloten op de eilanden hebben gewoond.

Volgens het voorliggende wetsvoorstel verliezen politici hun Appa-uitkering na verhuizing naar het buitenland, waartoe ook de eilanden behoren. ,,Dit sluit aan bij hetgeen geldt voor ambtenaren en andere werknemers op grond van de Werkloosheidswet”, schrijft Ollongren.

- Advertentie -

Maar voor Kamerleden geldt toch een aparte positie, omdat zij ook gekozen kunnen worden als zij op een van de Caribische eilanden wonen. Sneller had er ook op gewezen dat zij soms moeten oordelen over besluiten van de Rijksministerraad die het Caribische deel van het Koninkrijk raken.

,,Het bijzondere karakter van het Kamerlidmaatschap rechtvaardigt dit verschil in uitkeringsaanspraken ten opzichte van ambtenaren, andere werknemers en andere politieke ambtsdragers, aldus de minister.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

2 reacties

  1. In dit geval moet ik mevrouw Ollongren gelijk geven. Het zou helemaal mooi zijn als iemand wat heeft lopen lummelen voor een paar jaar in het parlement van Nederland en daarna de grote jongen komt uithangen met zijn/haar pensioen. Terwijl de yui di Korsou zich krom werkt en hooguit een vergeelde foto uit het verleden heeft om aan terug te denken 10 hoog achterin een tochtig kamertje, terend op een armzalig AOW-tje na pensioen.

  2. Het is toch ongelooflijk hoe achterlijk iemand kan zijn, deze vrouw liep met vertrouwelijke documenten onder de arm die voor iedereen te lezen was. Het maakt het nog erger dat deze vrouw minister van binnenlandse zaken verantwoordt voor terrorisme bestrijding was.

    Bij die andere vrouwelijke minister van defensie, Jeanine Hennis ging ook van alles mis, schietbanen met wanden van linnen en echte kogels, mortiergranaten die niet in orde waren en in het gezicht van militairen ontplofte en ga zomaar door.

    Toch blijven sommige vrouwen in Nederland schreeuwen dat er meer vrouwen aan de top moeten, ondanks al deze ellende. Laten we in elk geval hopen dat de volgende minister belast met Koninkrijkszaken een man is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Grisha to investigate who signed for dossier withheld from MPs

~ Lawrence requests, receives documents, to meet PJIA ~ PHILIPSBURG--President of Parliament Grisha Heyliger-Marten will be conducting an investigation to determine who signed to receive the dossier of...

Ingezonden | Bubali-gate en de rookgordijnen van DOW en de Minister van Volksgezondheid Dangui Oduber

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Protest Colegio Arubano gaat door

Oranjestad - De rector van Colegio Arubano is om ‘gegronde reden’ geschorst. Meer details wil de Stichting Voortgezet Onderwijs Aruba (SVOA) op dit moment niet geven. Het...

AntilliaansDagblad | Twaalfde editie Bon Doet

Kralendijk - Het Bon Doet-team organiseert in samenwerking met het Oranje Fonds de twaalfde editie van Bon Doet, het grootste vrijwilligersevenement op Bonaire, op 11 en 12...

AntilliaansDagblad | Werk aan de winkel bij Kura Hulanda0

Willemstad - Na de overname van Kura Hulanda door de speciaal hiervoor opgerichte BMG Asset Management bv is er veel werk aan de winkel bij dit voormalige...

AntilliaansDagblad | Nu personeelstekort in horeca

Negenduizend banen verloren gegaan; angst voor terugkeer in toeristenbranche Willemstad - Het personeelstekort in de horeca- en hotelsector op Curaçao loopt snel op. Van alle beschikbare vacatures op...
- Advertentie -
- Advertentie -