27 C
Willemstad
• zondag 5 december 2021 07:11

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Minister GMN voor of tegen vaccinatie?

Pietersz-Janga (MFK) geeft niet thuis op mediavragen over inenting

Willemstad – Gezondheidsminister Dorothy Pietersz-Janga (MFK) wekt – op z’n zachtst gezegd – de indruk alsof ze niet achter het vaccinatieprogramma van de Curaçaose overheid staat.

Terwijl de regering elke dag via traditionele en sociale media allerlei berichten de wereld instuurt, onder ander over hoeveel personen op het eiland zijn ingeënt tegen het coronavirus – in het weekend werd jubelend het aantal van 90.000 bereikt – weigert de bewindsvrouw te zeggen of zij zichzelf ook heeft laten vaccineren.

,,Nos komunidat ta sigui bakuná (Onze gemeenschap blijft zich inenten)”, zo meldt de centrale voorlichtingsdienst van de regering vrijwel dagelijks, om vervolgens de aantallen door te geven en ook middels de onder de vorige regering opgestarte Bibando-campagne burgers te motiveren zich allen te laten vaccineren.

Tijdens meerdere interviews gaf Pietersz-Janga, zelf jarenlang huisarts van beroep te Tera Korá, geen volmondig antwoord – laat staan een duidelijk ‘ja’ – op de vraag of zij ook is ingeënt. Voor de MAN-fractie in de Staten aanleiding om hier de nodige vraagtekens bij te zetten.

- Advertentie -

Fractieleider Steven Martina van deze oppositiepartij heeft naar eigen zeggen al een brief klaarliggen met scherpe vragen hierover aan de regering-Pisas (MFK/PNP).

Hij houdt deze nog even aan, zegt hij, want naar verluidt geeft de minister deze week een persconferentie om tekst en uitleg te geven. Op vragen van het Antilliaans Dagblad geeft Pietersz-Janga nog steeds geen enkele respons.

Martina wijst erop dat de minister tijdens een vraaggesprek voor radio Z86/Curom aangaf het ongepast te vinden dat haar de vraag was gesteld of zij persoonlijk al een of beide vaccinaties had gekregen. Vervolgens sprak zij niet over vaccineren, terwijl de uitzending minutenlang over corona ging.

In een daaropvolgend interview op tv wekte zij volgens de MAN-leider op geen enkele manier de indruk expliciet achter de vaccinatiecampagne van de overheid te staan. Het is volgens haar aan ieder zelf te bepalen om ingeënt te worden tegen Covid-19, dat de hele wereld in z’n greep had en heeft en dat de Curaçaose economie tot tweemaal toe volledig platlegde en bovendien in april tot de grootste zorgcrisis ooit in het CMC-ziekenhuis leidde.

- Advertisement -

Haar opstelling kan de indruk wekken, aldus Martina, dat deze minister het inentingsprogramma niet (volmondig) steunt, terwijl alle experts in de wereld het erover eens zijn dat alleen grootschalige vaccinatie ‘de oorlog tegen het virus’ kan overwinnen. Daar komt bij dat Pietersz-Janga niet zomaar een minister is met zomaar een portefeuille, maar juist belast is met Gezondheid.

Het regeringsbeleid is voorts conform adviezen en aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO, dat bevolkingen internationaal stimuleert om zich massaal te vaccineren. Criticasters menen dat Pietersz-Janga zelf het goede voorbeeld dient te geven: ‘lead by example!’.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

19 reacties

 1. Die kwal moe rojer moet ook regelmatig zijn zegje doen, alsof hij nog wat in te brengen heeft, alsof men op hem zit te wachten, je bent uitgerangeerd grootsmoel, en weet ook nergens iets van, alleen van gokken en kreisen.

 2. @Commentpolis schreef;
  “@Mano: dat is onmogelijk. In het log zie ik geplaats om 9.10, gewijzigd om 9.12.
  Waarschijnlijk had je de oude pagina nog openstaan en niet ververst of staan je instellingen voor jouw cache niet juist.”

  Zal dan wel, ik accepteer de uitleg want het heeft geen zin om hierover verder te discussiëren.(hoewel bijna niets onmogelijk is)(wink)

 3. @Mano: dat is onmogelijk. In het log zie ik geplaats om 9.10, gewijzigd om 9.12.
  Waarschijnlijk had je de oude pagina nog openstaan en niet ververst of staan je instellingen voor jouw cache niet juist.

 4. “Genoemde reactie was n.l. om 09:10 geplaatst en ik zag het (en las het vervolgens) omstreeks 09:45. Genoemde reactie moet dus ruim een halfuur i.p.v. enkele seconden onder naam van commentpolis hebben gestaan. Kan gebeuren.”

  Correctie tijdnotatie

  Genoemde reactie was n.l. om 09:10 geplaatst en ik zag het (en las het vervolgens) omstreeks 10:45 u. Genoemde reactie moet dus ruim anderhalf uur i.p.v. enkele seconden onder naam van commentpolis hebben gestaan.

 5. @Commentpolis schreef;
  “@Mano: dat klopt. Het is echter al meerdere keren uitgelegd. Als de post geplaatst is moet ik de naam van Commentpolis wijzigen in de juiste naam.
  De post staat ‘dus enkele seconden’ met de naam commentpolis op de site.”

  Okay, bedankt en begrepen Commentpolis, ik was er niet op de hoogte van.
  Hoewel in dit specifiek geval de post niet binnen ‘enkele seconden’ gewijzigd is naar de juiste naam.. Genoemde reactie was n.l. om 09:10 geplaatst en ik zag het (en las het vervolgens) omstreeks 09:45. Genoemde reactie moet dus ruim een halfuur i.p.v. enkele seconden onder naam van commentpolis hebben gestaan. Kan gebeuren.

 6. Mijn huisarts gaf aan dat hij niet gevaccineerd wilde worden. Op mijn vraag waarom niet gaf hij aan dat hij onderliggende gezondheidsproblemen heeft waardoor het raadzaam is zich niet te laten vaccineren. Hij gaf ook aan vertrouwen te hebben in de vaccins en rade iedereen aan er over na te denken om zich te laten vaccineren. Zou zomaar kunnen dat Dorothy onderliggende gezondheidsproblemen heeft en daarom niks wil zeggen. Want een minister met gezondheidsklachten is uit den boze, je moet het goede voorbeeld geven…..

 7. @Mano: dat klopt. Het is echter al meerdere keren uitgelegd. LaStiwz (en enkele anderen) kunnen om technische redenen niet direct posten. Zij sturen een mail naar Commentpolis. Commentpolis zet het onder zijn naam op de site. Als de post geplaatst is moet ik de naam van Commentpolis wijzigen in de juiste naam.
  De post staat dus enkele seconden met de naam commentpolis op de site.

 8. Misschien is het een grap. Maar het kan ook een fout zijn van de commentpolis. Of een foutje in het systeem, weet ik veel. Ik trof onderstaande reactie van commentpolice bovenaan de rechterkant van het artikel; “Grootste deel besmettingen geïmporteerde cases”van Paradise.

  Ik klikte en kwam terecht bij de reactie van LaStiwz in Antilliaans Dagblad | Minister GMN voor of tegen vaccinatie? LaStiwz dinsdag 13 juli 2021 op 09:10
  Ik heb voor de zekerheid nog 3 maal geklikt met hetzelfde resultaat. Hier volgt de door mij gekopieerde reactie van de Commentpolis;

  “Commentpolis on AntilliaansDagblad | Minister GMN voor of tegen vaccinatie?: “Weer zo’n zweefteef met de keniis van een amoebe.” jul 13, 09:10”

 9. @Anneke Lovert
  bacteriën, bacillen, virussen et cetera.

  Moeilijk materie toch?
  Even googelen en je bent weer helemaal op de hoogte.
  (en word je niet meer uitgelachen).

 10. @Anneke zegt: “…Iedereen zou zich meer moeten gaan verdiepen in wat virussen zijn. Ze zitten ïn ons lichaam en zorgen voor het opruimen van schadelijke stoffen veroorzaakt door innerlijke onbalans of negatieve invloeden om ons heen…”

  Wat een bagger.

  Weer zo’n zweefteef met de verstand van een amoebe.

 11. Nuttige virussen??? Vertel !!!!

  “….veroorzaakt door innerlijke onbalans of negatieve invloeden…”
  “….meer preventieve aanpak verkiezen…”

  tja, misschien wijze lessen voor de toekomst maar daar hebben we nu niks aan. Het leed is al geschied.
  ( hoe verander je wereldwijd onbalans en negatieve invloeden? Je zal maar , als voorbeeld, verstoken zijn van schoon water waar honderdduizenden dagelijks mee te maken hebben, dat brengt je leven ook niet in balans).

  Voor de patiënt die kanker heeft gekregen door roken is de oplossing niet dat die niet meer moet roken daarmee vernietig je de al bestaande kankercellen niet. Het werken aan zijn/haar onbalans en negatieve invloeden zal evenmin veel soelaas meer bieden.

 12. Virussen muteren. Of er nu een vaccinatie tegen is of niet zolang de virussen bestaan zal er een mate van mutatie optreden.
  Hoe groter de verspreiding hoe meer mutaties en omgekeerd ook.
  Dus het remmen van de verspreiding remt ook de mutatie.
  Het vaccineren helpt tegen de verspreiding, dat is wat uit de statistieken blijkt. Dus de bewering dat vaccinatie mutaties stimuleren lijkt mij niet juist.
  Er zijn nu 90000 mensen op deze rotsblok gevaccineerd we hebben ook een stevig aantal kritische mensen die niet gevaccineerd zijn en heb nog niet gehoord van ernstige bijwerkingen hier. Bijwerkingen die ik niet uitsluit maar nog niet gehoord.
  Als onze minister een antivacser is zou ze zeker overlijden na vaccinatie melden.
  Onze minister was mischien wel dokter nu is ze minister met de algemene volksgezondheid als haar huidige taak het advies van de WHO is in het belang van de algemene volksgezondheid en de statistieken geven het advies waarde.
  Om het virus en dus ook de mutatie een halt toe te roepen moeten zoveel mogelijk mensen gevaccineerd worden.
  Hoe meer verzet tegen vaccinatie, hoe meer en langer de besmetting duurt hoe meer mutaties er volgen en hoe langer er economische maatregelen genomen moeten worden die negatief zijn voor alle mensen; besmet en niet besmet, gevaccineerd en niet gevaccineerd.

 13. Eindelijk een minister en daarbij nog een arts die niet mee gaat in de massa hysterie. Er is nog steeds een grondwet waarin staat dat iedereen zelf bepaald of ze mee willen doen aan dit medisch experiment. Er is nog steeds een grondwet die aangeeft dat je je medische gegevens niet met iedereen hoeft te delen. Het is gewoon ronduit belachelijk dat vooral de groep die al gevaccineerde zijn zo’n grote druk leggen op de ongevaccineerde. Je hebt je prik, bent beschermd dus stop gewoon met dat gezeur. Er komen steeds meer ernstige vaxx bijwerkingen naar buiten. Wereldwijd sterven er dagelijks mensen aan de prik. Er zijn al honderdduizenden met zware vaxx schade. Maar iedereen is blijkbaar gefocused op het aantal positieve testers wat totaal niets zegt, en het aantal prikken die er gezet zijn.

 14. Het zou toch van de zotte zijn als alle medici en zeker ministers verantwoordelijk voor de gezondheid de bevolking in het ongewisse laten of zij zelf wel of niet ingeënt zijn!
  Zij dienen hom of kuit te geven: ja of nee ingeënt.
  En als zij het vaccin tegen het advies in van de meerderheid van de wetenschappers niet willen, dat mag, maar dan behoren zij in de huidige situatie geen minister te zijn. Ministers kunnen namelijk door die weigerachtige houding de gehele bevolking in dood en verderf storten. Het kan niet zijn dat een gezondheidsminister in de huidige situatie niet vol achter het vaccinatieprogramma staat. ( een huisarts die het vaccin niet wil kan toch ook zijn patiënten niet inenten? Want hij/zij vindt het vaccin gevaarlijk en wil dus als eerstelijnsverantwoordelijke de patiënt niet in gevaar brengen…..Gevolg: het virus krijgt vrij spel. Dan zijn de rapen gaar!}.

 15. Ik denk dat mevrouw Pietersz-Janga – net als iedereen – de keuze moet hebben om zich wel of niet te laten vaccineren, en ook om privacy redenen geen medische gegevens hoeft te ventileren.
  Ik hoop nog meer dat er eindelijk iemand eens kritisch is over deze experimentele gentherapie (dat dit geen vaccinatie is, is zelfs in de Staatscourant gepubliceerd), inenten tegen een (griep)virus met een IFR van 0,15% en een ziekte die door Nederland op de A-lijst is geplaatst tussen ziektes als Ebola (IFR > 50%), Sars, Pokken en Mers met een IFR van 30 – 35%.

 16. Nitwit Martina moet zijn mond houden. Die kwast weet niks van virussen of vaccinaties af. Deze mevrouw heeft meer kennis en kunde dan hij. Ze heeft gelijk dat ze niet ingaat op de vraag of ze al dan niet geprikt is. Dat is haar prive zaak en gaat niemand wat aan. Tevens komen er steeds meer bijwerkingen naar voren die telkenmale wordt afgedaan als “verwaarloosbaar”, “inenten is belangrijker” en “pech gehad, collateral damage”. Als een familielid van Steven op apegapen ligt door bijwerkingen, dan hoop ik dat hij ook zo stoer is om te zeggen dat het advies van de private instelling WHO heilig is en dat familielid niet moet zeuren.

 17. @Anneke, Leuk verhaal maar waar is je bewijs dat juist mensen die een vacinne hebben gehad nu debet zijn aan de nieuwe explosies. Juist mensen die nu besmet raken zijn de mensen die geen vaccine hebben gehad.

  Wake up and smell the coffie!

 18. Ik ben het helemaal met Dorothy eens. Als arts kan ze ook niet anders dan de keuze voor vaccinatie bij de mens zelf te leggen. Juist omdat de vaccins nog in een experimentele fase zitten en lange termijn gevolgen nog niet bekend zijn en er wereldwijd ook genoeg wetenschappers zijn die een andere meer preventieve aanpak verkiezen boven experimentele vaccins. Iedereen zou zich meer moeten gaan verdiepen in wat virussen zijn. Ze zitten ïn ons lichaam en zorgen voor het opruimen van schadelijke stoffen veroorzaakt door innerlijke onbalans of negatieve invloeden om ons heen. Zie https://quoiure.nl/?page_id=1937.
  Dus is het ook niet verwonderlijk dat de vaccinaties, het inspuiten met lichaamsvreemde stoffen, wereldwijd een nieuwe virusuitbraak tot gevolg heeft. Dat zijn nieuwe virussoorten die juist als reaktie op het vaccin in actie komen. Het ligt echt niet aan de niet-gevaccineerden.
  Ik roep alle journalisten, onderzoeker en iedereen die nog een eigen mening wil kunnen vormen uit om te ontdekken wat virussen eigenlijk zijn en vervolgens op basis van eigen onderzoek een mening te vormen en uit te spreken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

DKR | Premier Pisas van Curaçao manoeuvreert zichzelf in netelige positie

Met Raad van Minister besluiten en handtekeningen van premier Gilmar Pik Pisas | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) heeft zichzelf in een netelige positie gemanoeuvreerd...

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...
- Advertentie -