27 C
Willemstad
• dinsdag 15 juni 2021 06:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Luchtvaart komt weer op gang

Air Belgium, óók nieuw, verbindt Brussel/Charleroi vanaf 3 juli tweemaal per week via Martinique met Curaçao.

Willemstad – Met de versoepelingen van de coronamaatregelen, lokaal maar ook internationaal, komt ook het vliegverkeer van en naar Curaçao weer op gang.

Sommige luchtvaartmaatschappijen waren trouw blijven doorvliegen, zoals de KLM, en zullen de frequentie de komende periode verder opvoeren. Anderen zullen de vliegverbindingen heropstarten na een stille periode in verband met de Covid-19-pandemie. Ook zijn er geheel nieuwe verbindingen.
,,Wat van belang is, is dat al onze airlinepartners van vóór de pandemie weer op Curaçao zullen vliegen”, zegt Peggy Croes, chief marketing officer van Curaçao Airport Partners (CAP) desgevraagd tegen het Antilliaans Dagblad.

Ze somt de meest recente ontwikkelingen op. Zoals ten aanzien van Copa Airlines, die een heropstart heeft aangekondigd. ,,Panama-Curaçao tweemaal per week non-stop vanaf 5 juni aanstaande. In juli en augustus wordt dat viermaal per week.”

- Advertentie -

Jetstar, een nieuwe klant van CAP, vliegt met ingang van 1 juli éénmaal per week non-stop tussen de Curaçaose luchthaven Hato en de Jamaicaanse hoofdstad Kingston.

Air Belgium, óók nieuw, verbindt Brussel/Charleroi vanaf 3 juli tweemaal per week via Martinique met Curaçao. West-Europa is voor Curaçao een voornaam gebied waar toeristen vandaan komen.

Wat betreft TUI spreekt Croes over een ‘uitbreiding’: naast Amsterdam-Curaçao tweemaal per week rechtstreeks, nog vijf additioneel per week via Aruba of Bonaire. ,,Dus weer dagelijks”, concludeert de marketingfunctionaris. De uitbreiding van TUI houdt verband met ‘code geel’ voor de pakketreizen. Het is echter nog niet het ‘oude niveau’; afgelopen december was de TUI-planning om wekelijks zo’n tien tot elf keer op Hato te landen, maar het begin is er.
Verder breidt ook KLM vanaf juli uit, vervolgt Croes: ,,Amsterdam-Curaçao elf keer per week zonder tussenstop. Plus driemaal Amsterdam-Curaçao via Sint Maarten.”
CAP is nog in afwachting van een definitieve startdatum voor Wingo, die vanaf de Colombiaanse hoofdstad Bogota vliegt, en hetzelfde geldt voor Caribbean Airlines met Port-of-Spain op Trinidad als thuishaven.
American Airlines verzorgt alweer een tijdje de dagelijkse verbinding tussen Curaçao en Miami, maar het is nog even wachten totdat ook weer de tweede dagelijkse vluchten terug zijn. American vliegt éénmaal per week van Charlotte en terug.
JetBlue, eveneens uit de Verenigde Staten, heeft de vluchten hervat en zit op een frequentie van driemaal per week van en naar JFK in New York. Aldus Croes.
Voor Canada daartegen moet nog geduld worden geoefend. De marketingtop van de Curaçaose luchthaven zegt dat ‘Air Canada en WestJet in het winterseizoen 2021/22 weer worden verwacht’.
Ook Avianca is weer begonnen te vliegen op Hato en doet dat momenteel elke week twee keer vanaf Bogota. CAP hoopt en verwacht dat het aantal Avianca-vluchten weer opgevoerd zullen worden tot een (vrijwel) dagelijkse directe verbinding.
Tot slot de lokale vliegmaatschappijen: JetAir doet vanuit Curaçao twee tot drie keer per week Sint Maarten aan en vliegt wekelijks naar Port-au-Prince op Haïti en ook wekelijks Santo Domingo. Vanuit de Dominicaanse hoofdstad vliegen ook Sky High en Air Century, aldus een mededeling op de CAP-website.
Winair van Sint Maarten zit vooralsnog op één wekelijkse verbinding Sint Maarten-Curaçao-Aruba en terug.
Divi Divi Air en EZAir hebben met hun relatief kleinere vliegtuigen hoge frequenties. Divi voert vier tot zes dagelijkse vluchten Curaçao-Bonaire uit en vijf Curaçao-Aruba. EZAir zit op het moment op zes keer per week Curaçao-Bonaire, vijf keer per week Curaçao-Aruba en vliegt wekelijks twee keer Curaçao-Barranquilla in Colombia.
,,De vluchtschema’s blijven altijd ‘subject to change’, zoals dat heet. Voor de meest accurate informatie kan men het beste contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij”, benadrukt Croes in gesprek met deze krant.
,,Als alles meezit, mikken wij op een zonnige zomer. Dit versterkt onze verwachting dat het passagiersverkeer in de tweede helft zal toenemen en dat we een voorzichtige groei aan het eind van 2021 zullen zien ten opzichte van coronacrisisjaar 2020.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Bonaire pakt als laatste Nederlands-Caribisch eiland wegwerpplastic aan

Bonaire gaat samen met het Wereld Natuurfonds (WNF) werken aan het verminderen van het wegwerpplastic, meldt het Antilliaans Dagblad. Het eiland is het laatste eiland van Caribisch...

NU | Bonaire meldt nul nieuwe besmettingen, geen doden en niemand in het ziekenhuis

Bonaire heeft maandag geen nieuwe besmettingen en coronagerelateerde sterfgevallen gemeld. Ook had het Nederlandse eiland in het Caribische gebied geen personen met COVID-19 in het ziekenhuis liggen. Bonaire...

NTR | Ombudsman: Tweede Kamer moet armoede eindelijk aanpakken en stoppen met ‘flauwekul’

John Samson DEN HAAG – De Nationale Ombudsman doet een dringend beroep op Kamerleden om de armoede en ongelijkheid in de Caribische gemeenten eindelijk aan te pakken. “Ophouden...

DH | Ottley signs bilateral agreement for food assistance programme

PHILIPSBURG--Minister of Public Health, Social Development and Labor VSA Omar Ottley says he has received final approval from the Netherlands for the food assistance programme. This was...

AntilliaansDagblad | Nieuwe kans voor selectie Curaçao vanavond

Willemstad - De nationale selectie van Curaçao maakt vandaag opnieuw kans een plek te bemachtigen in de finaleronde van de WK-kwalificatie van Noord- en Centraal-Amerika. Zaterdag haalde Curaçao...

AntilliaansDagblad | Plan voor verbetering bestuur PJIA

Philipsburg - De ministerraad heeft een plan goedgekeurd om het ondernemingsbestuur (corporate governance) op Princess Juliana International Airport (PJIA) te verbeteren. Hiermee wordt de rol van de Corporate Governance Council...
- Advertentie -