27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 11:56

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Klachten gevangenen Pointe Blanche over inval

Philipsburg – Leden van de ‘Pointe Blanche Inmates Association’ hebben bij de Justitiecommissie van het parlement geklaagd over een inval in de gevangenis vorige week waarbij diverse vernielingen hebben plaatsgevonden.

De inval duurde in totaal bijna 18 uur en daarbij zouden er verschillende spullen van de gevangenen zijn vernield – waaronder televisietoestellen en spelconsoles -, werd hun eten op de grond gegooid en gingen er drankjes over de vloer in hun cel.

Op de vraag om een reactie hierop zei minister van Justitie Anna Richardson dinsdagavond tegen The Daily Herald dat de beschuldigingen zullen worden onderzocht.
De gevangenen vertelden de Statenleden tijdens een bijeenkomst dat de inval was uitgevoerd met de hulp van Nederlandse mariniers. De gedetineerden beschuldigden de personen die de inval uitvoerden er onder meer van dat hun voedsel werd geconsumeerd en de rest halfopgegeten op de grond was gegooid.

,,En wat de zaak nog erger maakte, is dat de mariniers ernstige seksuele vernederende teksten op hun muren schreven, zoals ‘homo’s’, ‘flikker’ en ‘gratis zuigen’”, aldus de voorzitter van de Justitiecommissie, Statenlid Grisha Heyliger-Marten, in een verslag over wat de commissieleden te horen hadden gekregen.

- Advertentie -

,,De meeste gevangenen kijken tv met films die op een vooraf goedgekeurde jumpdrive zijn gedownload. Deze zijn allemaal in beslag genomen door de mariniers, maar nooit gedocumenteerd met de rest van de gevonden mobiele telefoons, illegale drugs en geïmproviseerde wapens.”

Heyliger-Marten zei dat het parlement een uitgebreid onderzoek zal doen naar de beschuldigingen om antwoorden te krijgen over wie de inval heeft geautoriseerd; waarom de inval werd uitgevoerd een dag voordat de parlementsleden de faciliteit zouden bezoeken en later werd verteld dat ze niet konden komen; wie financieel verantwoordelijk is voor de beschadigde spullen; en waarom er geen speciale inspectiecamera werd gebruikt om apparatuur te doorzoeken in plaats van de bezittingen van gevangenen te beschadigen. ,,De meeste gevangenen hebben het financieel niet breed en koesteren het weinige dat ze bezitten”, aldus het Statenlid.

Heyliger-Marten (United People’s Party) bezocht de gevangenis samen met de Statenleden Claudius ‘Toontje’ Buncamper (US Party) en Ludmila Duncan (National Alliance). De ontmoeting vond plaats vanwege de annulering van de rondleiding van de Justitiecommissie door de Point Blanche-gevangenis vorige week.

,,Hoewel ik het er volledig mee eens ben dat er controles moeten gebeuren, hebben we nog steeds te maken met mensen. Gevangenen 22 of 23 uur per dag opsluiten en dan een van de weinige dingen vernietigen die ze hebben om zichzelf bezig te houden is, simpel gezegd, schandalig”, aldus Buncamper.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -