28 C
Willemstad
• zaterdag 3 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Geen gevaccineerde coronadoden’

Willemstad – Er is nog geen enkele dode gevallen die volledig gevaccineerd was. Dat was de boodschap van epidemioloog Izzy Gerstenbluth om aan te geven hoe belangrijk vaccineren nog steeds is.

Wetenschappelijk is ook bewezen dat mensen die volledig gevaccineerd zijn weliswaar toch corona kunnen krijgen, maar dat zij in elk geval niet heel ernstig ziek worden.

,,Een derde vaccinatie is dan ook voorlopig niet nodig, als mensen hier mogelijk huiverig voor zijn”, aldus Gerstenbluth. Een derde vaccinatie is alleen nodig voor mensen met een zwak immuunsysteem. Hij vertelt verder dat het de taak is van een overheid om de bevolking te beschermen. ,,Dat doen we door te vaccineren.

Tegelijkertijd moeten we mensen beschermen die om hen moverende redenen niet willen of kunnen vaccineren. Die mensen kunnen beter niet naar grote evenementen gaan want die lopen kans geïnfecteerd en ook nog eens ernstig ziek te worden. En dat risico raakt iedereen uiteindelijk want in het ziekenhuis worden plekken ingenomen door coronazieken die anders door andere ernstig zieken gebruikt hadden kunnen worden.”

De epidemioloog gaat ook nog in op anti-vaxxers die menen dat er medicijnen tegen corona zijn. ,,Waarom zou een regering als er goede medicijnen zijn, deze niet promoten? Over het algemeen worden medicijnen gebruikt tegen ziektes en zijn die niet preventief bedoeld. Er is één wetenschappelijk onderzoek verricht met een medicijn dat door anti-vaxxers genoemd wordt en dat is dat een groep dit medicijn gebruikte ter preventie van corona en een andere groep een placebo kreeg. Beide groepen raakten evenveel besmet met corona. Ondertussen zijn vanwege het wereldwijde gebruik van vaccins veel data verzameld en is wetenschappelijk de werking en veiligheid aangetoond.”

En tegen degenen die zeggen dat ze niet vaccineren omdat ze niet weten wat erin zit zegt Gerstenbluth: ,,Weet jij als je bij de fastfood een hamburger of stuk kip koopt wat erin zit? We eten het allemaal. En als je het elke dag eet, kan ik je verzekeren dat je niet lang leeft.”

En zo vervolgt hij: ,,Weet je waarom we hier allemaal samen zitten? Omdat we als kind zijn gevaccineerd tegen polio, kinkhoest en tetanus. Vroeger was de gemiddelde leeftijd 40 jaar omdat vooral kleine kinderen stierven aan deze ziektes.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

9 reacties

 1. Is Loes weg??
  Gewoonlijk sla ik haar verhalen over. Net nu ik een paar van haar wonderbaarlijke beweringen heb weerlegd, verdwijnt ze.

 2. @Loes schrijft o.a.:
  ’60 plussers …..Hoogst waarschijnlijk geen kinder inentingen gehad.’
  en:
  ‘De 5 ziekten waarvoor kinderen voor worden ingeent.
  2 keer. Geen enkele herhaal je en zeker geen 3 keer.

  Je bedoelt zeker 90 plussers!
  Ik ben 72 en heb ALLE inentingen die er destijds beschikbaar waren, gehad:
  DKTP: 4x als baby (tussen 2mnd en 1 jaar
  pokkenvaccin
  DTP: 2x, toen ik op de kleuterschool en de basisschool zat
  Als volwassene (in Nederland) : BMR, zodra dat beschikbaar was (was voor volwassenen niet gratis, dus met genoegen voor betaald)
  Extra DTP :Ook als volwassene

  Vorige week mijn griepprik weer gescoord, plus een pneumokokkenvaccin
  En uiteraard mijn 2 Covid-vaccinaties.

  Dus ‘geen enkele herhaal je’…
  Ja jij mss niet, maar anderen wel!

 3. Laat alle ongevaccineerde wappies lekker thuis blijven, alle mensen die om medische redenen echt niet gevaccineerd kunnen en mogen worden een speciale regeling krijgen. en alle gevaccineerde mensen weer vrij leven. de wappies houden nu het eiland gegijzeld. dus hoe bedoel je discriminatie?

 4. OMG de ene wap na de andere ziet het -wap- licht.
  Verleden week waren er ook een aantal -wap- lichten die een petitie aanboden aan deze regering.
  Wat een shameful lot zeg.

 5. Tja, de aso-terror wappies hier zijn er als enige de echte oorzaak van dat iedereen nog in de shit zit. Het wordt hoog tijd dat ze eens op verspreiding van hun leugens en waanideeen worden afgerekend !

 6. @Eveline:
  “…De kinkhoestvaccinatie beschermt goed, maar relatief kort, namelijk maar een paar jaar…”
  bron: https://rijksvaccinatieprogramma.nl/infectieziekten/kinkhoest

  “…tegen tetanus (tetanusimmunoglobine) worden toegediend voor directe bescherming en wordt gestart met een serie vaccinaties Dit biedt ongeveer 10 jaar bescherming tegen de ziekte…”
  bron: https://rijksvaccinatieprogramma.nl/infectieziekten/tetanus

  Antwoord op jouw vraag is (m.u.v. polio) JA DUS.

 7. “Weet jij als je bij de fastfood een hamburger of stuk kip koopt wat erin zit?” Kan deze man alleen Hugo de Jonge napraten: “Joh, je hebt je hele leven frikandellen gegeten, je weet ook niet precies wat daar in zit.” Echt “wetenschappelijke” uitspraken waarmee ze ons bestempelen als een stelletje randdebielen!

  En “Als kind zijn we allemaal gevaccineerd tegen polio, kinkhoest en tetanus.” Heeft er ooit iemand na deze vaccinaties polio, kinkhoest of tetanus gekregen? Nee dus! DAT is het verschil met de zogenaamde Corona vaccinatie!

 8. Moet zeggen dat ik het nieuws niet meer volg, althans niet serieus maar alleen als vermaakt anders ga ik mij teveel ergeren aan de incompetentie van iedereen hier.

  Zoals we weten hebben de meeste verslaggevers hier nooit één les journalistiek gevolgd en vreemd genoeg doen ze zelf ook geen moeite om het nieuws te volgen om hun kijkers en lezers goed te informeren. Het is voor de meesten gewoon een 9 to 5 job tot dat iets beters voorbij komt.

  Vandaar dat het ook moeilijk is om de beweegredenen van deze epidemioloog te begrijpen, het moet voor deze man met zoveel stommiteiten om zich heen, toch geen enkele uitdaging zijn om hier te werken?

  Blijkbaar geniet de man liever hier in de zon van zijn salaris dat uit de Nederlandse Antillen tijdperk stamt. Aan de uiterlijk van de man valt te zien dat hij weinig tijd aan persoonlijke hygiëne besteed, blijkbaar is de man liever lui dan moe.

  Net als iemand denkt het kan niet erger krijgen we nog Pisas en Fer erbij, die kramen de ene onzin na de andere uit en de pers hangt aan hun lippen met Figaroa als de nieuws gestapo die oplet dat er geen zinnige vragen gesteld wordt.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -