30 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 17:42

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Eman: Gouverneur staat ver van realiteit

AVP-leider Mike Eman

Oranjestad – De boodschap van gouverneur Alfonso Boekhoudt tijdens de opening van het parlementair jaar, staat volgens AVP-leider Mike Eman ver van de realiteit. Zo werd het woord ‘armoede’ niet genoemd en ook werd niet gesproken over het Landenpakket.

In de boodschap ging Boekhoudt in op de plannen van de regering voor het komende jaar. Het viel Eman op dat het woord ‘armoede’ geen enkele keer is gevallen. Terwijl er veel armoede op Aruba heerst. De oppositieleider zegt dat hij veel huizen heeft bezocht, waar mensen zonder werk zijn.

,,De Centrale Bank heeft onderzoek gedaan, waarbij 30 procent aangaf assistentie nodig te hebben van het Rode Kruis. Meer dan de helft maakt zich zorgen over hun inkomsten in de komende maanden. Ze maken zich niet alleen zorgen over de sociaal-economische situatie, maar vinden ook dat de regering dit negeert.”

- Advertentie -

Het viel Eman op dat de gouverneur sprak over democratie en dat één keer de verkiezingen voor twijfel zorgden. ,,De gouverneur doelt op de verkiezingen van dit jaar. Het is niet eerder voorkomen dat een samenleving twijfelde aan verkiezingen en aan de democratie”, stelt de AVP-leider.

Hij verwijst naar het feit dat de regering aandrong op digitale verkiezingen en dat de bevolking dit afwees. Hij verwijst ook naar het wegnemen van de controles door de politieke partijen bij de diverse stemlokalen. Hij noemt ook het recht van een kiesregister als controlemiddel.

Eman benoemt dat er werd aangedrongen op een hertelling, maar dat de regering in de tussentijd koos voor de optie om de stembiljetten te vernietigen. Toen AVP in beroep wilde gaan, was dat niet meer mogelijk.

De gouverneur heeft in zijn toespraak ook niet genoemd dat Aruba aan een Landenpakket is gebonden. ,,Binnenkort begint de discussie over het introduceren van een btw van 12,5 procent. Dit komt bovenop de bbo, want die wordt niet meer ingetrokken”, stelt Eman.

- Advertisement -

Ook zijn er volgens hem wetswijzigingen op komst om de mogelijkheid van ‘hire and fire’ te hebben. Werknemers kunnen worden geconfronteerd met de mogelijkheid van kortlopende contracten. Dit zorgt allemaal voor onrust.

De regering heeft hier geen aandacht voor. Het is niet genoemd in de toespraak van de gouverneur en het maakt geen deel uit van het komende parlementaire jaar.

,,Dit doet mensen pijn en dat is de reden waarom we zien dat mensen het eiland beginnen te verlaten.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Hey Mike,

    Was jij het niet die zo nodig met het PPP project moest beginnen waardoor Aruba nog jaren hieraan zich krom moet betalen en waardoor de BBO/BAZV/BAVP omhoog is gegaan?

    En trouwens; was jij serieus te nemen na je hongerstaking van bijna één dag?

    Grapjas.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -