25 C
Willemstad
• zondag 23 januari 2022 06:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | DMO/SKO nieuwe parkeerbeheerder

- Advertentie -

‘Klantvriendelijke aanpak en met gelden stadscentrum upgraden’


Willemstad – DMO/SKO heeft de aanbesteding van het parkeerbeheer in de binnenstad gewonnen. Het is nog niet officieel, maar DMO-voorzitter Mahesh Mukhi weet het AntilliaansDagblad te vertellen dat minister Charles Cooper (MFK) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) dit bekend heeft gemaakt.

De combinatie van winkeliersverenigingen Downtown Management Organization (DMO) en Sociedat di Komersiantenan di Otrobanda (SKO) reageert verheugd. Dit is waar ze jarenlang voor hebben gestreden en dit is waar ze op hadden gehoopt. Niet om een lucratieve business op te zetten voor eigen gewin, maar juist om het surplus in te zetten voor algemeen onderhoud en upgrading van de binnenstad en deze daarmee aantrekkelijker te maken.

In principe betreft het een contract met een duur van vijf jaar. DMO/SKO staat volgens Mukhi vooral een ‘klantvriendelijk parkeerbeheer’ voor. Dat wil zeggen dat het de parkeerder een stuk eenvoudiger wordt gemaakt, bijvoorbeeld door gebruik van een app, waarmee iemand het bedrag en daarmee de parkeertijd vanaf welke locatie ook kan verlengen zonder gehaast naar de parkeerplaats terug te hoeven rennen, uit angst voor het krijgen van een wielklem.

- Advertentie -

Zodra het contract getekend wordt, mogelijk al volgende maand, kan Willemstad Parkeerbeheer bv in oprichting al binnen drie maanden operationeel zijn, verwacht de voorzitter van de winkeliersvereniging in Punda. De omvang van de benodigde investering – het gaat volgens Mukhi om ‘een aanzienlijk bedrag’ – is afhankelijk van de mate waarin de vorige operator bereid is bepaalde van de bestaande parkeerapparaten tegen een schappelijke prijs over te dragen.

De nieuwe parkeerbeheerder is voornemens om ‘maandelijks met de overheid af te rekenen’. Het gaat om een percentage van de gerealiseerde omzet. ,,Wat overblijft gaat niet in de zakken van mensen, maar wordt aangewend voor het verbeteren van de publieke en algemene voorzieningen in het stadscentrum”, aldus de DMO-voorman. ,,Het gaat daarmee dus terug in Willemstad.”

Dat wordt gezegd met een zure knipoog richting de vorige beheerder, Parking Authority Curaçao (PAC). Die is aan gebruiksrechtvergoeding tot en met eind 2020 – toen de overeenkomst met het Land afliep – een bedrag van ruim 6 miljoen gulden verschuldigd aan de overheid. Zo becijferde de Algemene Rekenkamer Curaçao op basis van de afspraken die gemaakt werden bij de opdrachtverstrekking en is gebaseerd op 25 procent van de jaarlijks geprojecteerde parkeeropbrengsten.

PAC deed ook dit keer mee met de aanbestedingsprocedure, samen met beveiligingsbedrijf Securitas Antias dat een innovatief product in petto had, en dus DMO/SKO.

De gunning komt geen dag te vroeg. Want ondertussen is het op parkeergebied een chaos in de stad. Sinds PAC ermee is gestopt, is er al vanaf 8.00 uur ’s ochtends geen parkeerplaats meer te krijgen. Bij de Staten zijn oranje pionnen neergezet om de parkeervakken te bezetten. Veel parkeerplaatsen zijn op deze manier niet beschikbaar, er zijn geen regels en er is, kortom, geen beheer.

DMO had minister Cooper in een gesprek met de nodige klem uitgelegd dat het belangrijk is dat het parkeerbeheer niet bij een private onderneming terechtkomt. Een commercieel bedrijf wil winst maken. ,,Dat is niet ons doel.” De DMO/SKO-combi heeft met de inkomsten de verbeterde veiligheid en de verfraaiing van de binnenstad voor ogen. De bevolking die parkeergeld betaalt, krijgt daarvoor dus iets terug, zo is het motto.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

4 reacties

  1. Het begint er steeds meer op te lijken dat de huidige regering gaat door hebben dat het voor hun kort dag word om op die warme stoel te blijven zitten, als ik het zo bekijk heeft de regering Pik, Cooper cq Gerrit de R en langspeel plaat gekocht met de woordenzang, DE BEVOLKING KRIJGT DAARDOOR WAT TERUG ?. tjonge tjonge het kan niet op die soort verkiezing stunten van de MFK en PNP.

  2. Kaat vindt dit vermoedelijk WEER niks, omdat het Dhr Cooper is die dit besluit heeft genomen. Gewoon ouwehoererij…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -