28 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 07:42

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Dipje nieuwe registraties voor vaccinatie

De teller staat maandagochtend 19 april op 70.181 en klimt in vier dagen naar 72.802 | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Na een flinke spurt in het aantal registraties, hebben zich deze week minder mensen aangemeld om zich te laten vaccineren ter bescherming tegen besmetting met het coronavirus. Dat blijkt uit de cijfers die de overheid dagelijks naar buiten brengt.

Het totaalaantal registraties op Curaçao tot gisteren is 72.802. Van maandagochtend tot en met donderdagochtend 10.00 uur hebben zich 2.621 personen geregistreerd, ofwel via de helpdesk of online, ofwel via de walk-inmogelijkheid. Dat is aanzienlijk minder dan de week ervoor, als zich ruim 5.000 mensen registreren in vier dagen: het aantal geregistreerde personen neemt dan toe van 63.899 op dinsdag 13 april tot 68.963 zaterdagochtend 17 april.

Op 9 april heeft de overheid in een persconferentie aangekondigd dat van Pfizer/BioNtech zou worden overgestapt op het vaccin van Moderna. Onder anderen huisarts Jerry Semper, medisch coördinator van de vaccinatiecampagne, en immunoloog Ashley Duits hebben uitgelegd dat de vaccins identiek zijn wat betreft werking, toediening en bijwerkingen en dat Moderna net zoals Pfizer praktisch geen risico’s met zich meebrengt.

- Advertentie -

De week daarna lijkt de omschakeling geen gevolgen te hebben voor de vaccinatiebereidheid van de bevolking van achttien jaar en ouder. Het aantal personen dat zich registreert loopt gestaag op van 58.648 op zaterdagochtend 10 april naar 68.963 een week later. Maar deze week loopt het toch minder storm.

De teller staat maandagochtend 19 april op 70.181 en klimt in vier dagen naar 72.802. Dat is nog steeds een gestage toename, maar minder spectaculair dan gehoopt.

Het streven van de overheid is om voldoende mensen van achttien jaar en ouder te vaccineren voor het bereiken van groepsimmuniteit. Daarvoor wordt uitgegaan van een percentage van 85 procent. Dat zou voor Curaçao betekenen dat ongeveer 106.000 mensen gevaccineerd moeten zijn. De groepsimmuniteit zorgt ervoor dat het coronavirus geen voedingsbodem meer heeft om zich te verspreiden. De achterliggende gedachte is dat de epidemie op die manier uitdooft en veel minder of geen voorzorgsmaatregelen nodig zijn.
Ook het aantal mensen dat een eerste en tweede dosis van het vaccin heeft gekregen neemt dagelijks met een paar duizend toe. Afgelopen maandag was bij 55.971 mensen een eerste dosis van het vaccin toegediend en hadden 13.861 hun tweede prik gekregen. Die aantallen zijn tot gisterochtend opgelopen naar: 62.947 (eerste prik) en 15.523 (tweede prik).

Tweede Pfizer in WTC
De tweede dosis van het Pfizer/BioNTech-vaccin wordt vanaf zondag 25 april toegediend in het World Trade Center (WTC) te Piscadera. Iedereen die zondag of daarna een afspraak had om naar de marinebasis te komen, krijgt een e-mail met een nieuwe datum en tijdstip in het WTC. Dat zal voor de meeste mensen een eerdere datum zijn, omdat in het WTC meer mensen op een dag kunnen worden gevaccineerd dan op de marinebasis. In een persbericht laat de overheid weten dat de verplaatsing van locatie nodig was, vanwege het grote aantal mensen dat vanaf zondag een tweede prik moet krijgen. Op maandag 26 april zijn er precies drie weken voorbij nadat iedereen van 18 jaar en ouder in aanmerking komt voor vaccinatie. De faciliteiten op de marinebasis zijn niet toereikend om die grote groep aan te kunnen en daar wordt vanaf nu alleen nog de vaccinatie van defensiepersoneel zelf afgerond. De regering biedt excuses aan voor de mogelijke onrust die een en ander met zich meebrengt en bedankt Defensie voor de geboden hulp de afgelopen weken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

52 reacties

 1. @Tico Marrtina zegt: “… maar ik bleef in leven ondanks uren bijna geen zuurstof te hebben gehad…”

  Aaah, nu snap ik dat dom gelul.

 2. @Tico Martina zegt: “…@ Lastawitz, ok dank voor de correctie…”

  Jij snapt er ook geen reet van. Dit was geen correctie. Het was de zoveelste keer dat ik je liet zien dat je feiten zit te verzinnen en de boel bij elkaar fantaseert om je gelijk te halen.

 3. @ Joep Meloen, kom op Joep, je bent vele malen slimmer om serieus dat te geloven.
  Als je besmet raakt met een virus dan is het echt niet zo dat de 1 een klein beetje virus krijgt en de ander veel virus. een ieder krijgt de volle laag en verschil zal zeer miniem zijn. Nogmaals ik ben geen wetenschapper maar dit is wel zeer ver gezocht. Dagelijks worden we gebombardeerd met bacteriën, virussen, bacillen, microben etc. Dat was voor, tijdens en is na dit hele virus met een kroonlaag pantomie. Hoe ons lichaam reageert op die aanvallen is verschillend maar over het algemeen overleven we het wel. Dus dat verhaal van de Viral load en de gevolgen dat geloof ik niet. Hoe verklaart men anders dat 98.9% geen tot milde klachten ondervindt. Hebben die allemaal een kleine dosis viral load gekregen?

  Op persoonlijke titel maak ik me nul zorgen over Trombose door het prikje van Astra Zenica. Of het nu van de fabrikant Moderna, Pfizer, Sputnik, Astra Zenica enzovoorts enzoverder is, het is allemaal gehaast ontwikkeld onder enorme politieke druk. Terecht hebben de fabrikanten gezegd dat hun generlei aansprakelijkheid accepteren, aangezien hun ook wel weten dat er in zo een korte tijd nooit een deugdelijk middel ontwikkeld kan worden, alleen die enorme zak met geld he. Ik verwacht dat er meer en meer klokkenluiders naar buiten gaan treden die waarschuwen voor de gevolgen van dit haastig ontwikkeld spuitje. De instanties die medicijnen goedkeuren hebben zich ook ingedekt door onder voorbehoud goedkeuring te verlenen, met het oog op de situatie. De regeringen hebben zich ook ingedekt door het prikje op basis van vrijwilligheid en gratis aan te bieden. Achteraf kan er gezegd worden, tja men wilde hetzelf.

  Ik bid en hoop dat ik er 100000000% naast zit en dat we te maken hebben met een adequaat middel zonder lange termijn bijwerkingen. Ik zou dan zeer blij zijn om toe te geven dat mijn voorbehoud onterecht was. Echter als ik zie hoe schofterig de verplegers in Engeland zijn behandeld, die in volle vertrouwen zich hebben laten inspuiten tegen de Mexicaanse Griep, dan kijk ik niet alleen de kat, maar ook de blaadjes uit de boom. vooral als ik kijk hoe leugenachtig de overheid zich altijd opstelt in geval van aansprakelijkheid. Kijk hoe de slachtoffers van de Bijlmerramp die enorme klachten overhielden doodleuk verteld werden dat het tussen hun oren zit en dat het niks met het vliegtuig en de lading te maken had.

 4. @ TM

  Nog even vergeten te vermelden.
  De ernst van de symptomen heeft met name te maken met de viral load en de tijd waarin je die viral load krijgt.
  Anders gezegd, hoe meer virus je binnenkrijgt en hoe korter de tijd is dat je die viral load binnenkrijgt, hoe zieker je zult worden.
  Nog anders gezegd, de mensen die milde tot geen symptomen laten zien hebben dus een lage viral load gehad.

  Er is dus geen sprake van een 0 of 1 besmetting en dat daarna het volledig afhangt van het immuunsysteem. Krijg je een flinke viral load binnen dan kun je nog zo’n goed immuunsysteem hebben, maar dan heb je dus nog steeds een probleem.

  En als uitsmijter nog even dit:
  Denken velen dat Astra Zeneca gevaarlijk is omdat het trombose kan veroorzaken ?
  Dan moeten ze Covid19 eens uitproberen, er is geen ziekte die meer trombose veroorzaakt dan Covid19.

 5. @ Joep Meloen, hoi Joep. Neen dat klopt dat er veel cijfers of onderzoek er niet is en dat we momenteel uitgaan van kansen en waarschijnlijken. Ik ken Yeadon verder ook niet en weet niet wat zijn motieven zijn om bepaalde uitspraken te doen. Wel is het een feit dat hij Vice President van Pfizer was. Als Vice President heeft hij volgens mij niet alleen toegang tot de keuken, maar ook tot de boodschappenlijst, voorraadkast en pannen. Het zou dus zomaar kunnen dat hij in de voorraadkast en pannen bepaalde zaken heeft waargenomen die niet echt pluis waren. Ik zou dus misschien niet alles klakkeloos overnemen van hem, maar toch eens te rade gaan en denken “is hij een klokkenluider of is hij een rancuneuze ex-werknemer”?

  Zeer vervelend al die doden, en die tellen zeker mee. Echter we moeten het in perspectief zien. 80 doden op hoeveel overlevenden? hoeveel procent is dat van de bevolking? Voor de nabestaanden is dat niet relevant natuurlijk maar in perspectief gezien valt 80 doden tijdens een wereldwijde pandemie mee. Kijken we naar de cijfers wereldwijd dan zien we 148 miljoen besmettingen, 85,3 miljoen personen die na klachten weer beter zijn geworden en 3.12 miljoen doden. Let op dit is gerekend vanaf 2020 tot heden. (https://www.google.com/search?q=how+many+people+died+of+coronavirus&rlz=1C1GCEU_enCZ844CZ844&oq=how+many+people+d&aqs=chrome.1.69i57j0l2j0i457j0l6.7566j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8)

  We zijn met 7.9 miljard mensen op deze planeet. Als dit dus een van de meest niets ontzeggende, grootse, alles vernietigende en meest dodelijke pandemie is, dan stel ik toch voorzichtig wat vraagjes.

  En terecht stelt u dat er niet bekend is wie geen, milde of zware klachten krijgt door dit virus na besmetting. Echter dit spuitje geeft ook geen garantie. Ik wacht dus rustig af tot over 3 jaar dat het grondig is getest en verbeterd en dan kijk ik wel verder. Mocht ik voor die tijd besmet zijn geraakt en overleden zijn, dan zal het zo zijn. Ik was vroeger astma patient en heb op mijn 10e op het randje van de dood gezweefd. Ben volgespoten met 15 verschillende goedjes op dezelfde dag maar reageerde nergens op. Men had mij al opgegeven en hadden de lijkwagen al op speeddial op de bakelieten telefoon staan, maar ik bleef in leven ondanks uren bijna geen zuurstof te hebben gehad. Mijn moeder is toen vanaf het Thorax Centrum van de Jan Noorduynweg in 10 minuten met mij naar het St Elisabeth ziekenhuis geraasd, waar ik twee weken heb gelegen. Uiteindelijk overleefd ondanks dat zelfs met extra zuurstof toedienen ik bijna geen lucht kreeg. Dus ik schat zo in dat mijn lichaam wel wat gewend is en dat ik dit virus wel aankan.

  Natuurlijk geldt bovenstaande niet voor iedereen, maar zoals u aangeeft doe ik ook een ABC’tje en mijn conclusie is dat ik de risicos voor een spuitje waar niet veel over bekend is, groter is dan een virus waar steeds meer bekend over is. Zoals gezegd over 3 jaar kijk ik wel wat er gebeurt

 6. @ Lastawitz, ok dank voor de correctie. Dan nog is dat een hoog percentage dat antistoffen heeft ontwikkeld. Als we echter de “experts” zouden moeten geloven dan zou gans Urk aan de zuurstof moeten liggen, ziekenhuisbedjes moeten bezetten of zelfs uitgestorven zijn. Immers hield men daar geen afstand en bleef men niet thuis. Ook bij de kerkgangers is er niet echt een verhoogde besmetting waargenomen, tenminste niet dat ik daar iets over heb terug kunnen vinden. Indien wel dan zie ik de cijfers etc. tegemoet.

  Ik ben nog steeds van mening dat je lichaam het beste vaccin is, mits je een goed afweersysteem hebt. En gelukkig hebben velen die, dus heeft men vaak niet eens door dat men besmet is geraakt. Of hebben zeer milde symptomen. Dan heb je een andere groep die helaas niet zo gelukkig is en wel degelijk veel last krijgt. Die groep daar zou de grootste aandacht naar uit moeten gaan.

  Dat doe je niet door de ganse wereld aan het handen wassen te brengen (volgens mij is nog niet duidelijk hoe men besmet kan raken en of water en zeep helpt), een avondklok in te lassen (‘s avonds zijn de meesten thuis voor de buis en is de concentratie mensen buiten zeer gering. Wat je nu krijgt is dat men gedurende de dag veelal samen komt) massaal winkels te sluiten maar de supermarkten onbeperkt open te houden (buiten dat het schrijnend is dat de grootgrutters wel de centjes kunnen binnenharken en de kleine ondernemer met lege handen achter blijft, is er juist in een supermarket een zeer grote concentratie mensen waar geen afstand wordt bewaard, waar iedereen loopt te hoesten en te proesten, waar er geen handenwas faciliteiten zijn, en waar er geen handhaving is)nummerplaatjes regels invoert (extra belasting op de politie en het leger die je beter kunt inzetten voor nuttige taken, buitendien kun je aan de hand van het nummerbord niet zien wie wel en wie niet besmet is).

  Al het bovengenoemde voer je in in den beginne als er nog niets of niet veel bekend is over het virus. Daarna pas je je strategie aan en toon je visie en vooruitstrevend inzicht. Maar aangezien we over bijna de hele wereld “leiders” hebben die in tijde van nood blijk geven niks anders te zijn dan mooipraters en volgers inplaats van “de wegwijzers=definitie van een leider” zijn er nu allemaal onzin maatregelen en lopen de besmettingen, ziekenhuisopnames en doden alleen maar op. Dan kunnen ze dat goedpraten met “ja want de mense luisteren niet” of “als we dit niet hadden gedaan dan was de situatie erger” maar dat is klinklare onzin. En dat weten hun en dat weten de meesten ook. Maar liever wijst men naar elkaar en noemt men elkaar wappie of naief inplaats van in te zien dat we een paar dikbetaalde figuren de dienst laten uitmaken, terwijl hun niks maar dan ook niks toevoegen aan de maatschappij.

 7. @ TM

  Ben blij dat ook jij hebt uitgevonden dat men totaal geen cijfers heeft over de invloed van vaccins op zwangere vrouwen, inderdaad omdat ze niet in de testfase mee mochten doen. En de reden dat ze niet mee mochten doen is tweeledig. De eerste is omdat zwangerschap een verandering van hormonen etc in zou houden, dus geen stabiel ‘testplatform’. De tweede reden is dat personen onder de 18 jaar niet mee mogen doen aan testfases. Dat is nu eenmaal de wet.

  Dus nu wil ik nog steeds weten waar Sandra haar bewering op baseert dat vrouwen onvruchtbaar worden. Ik weet dat ze het heeft gebaseerd op een vermeende uitspraak van Yeadon, maar ook hij heeft geen bewijzen voor zijn stelling aangeleverd.
  Het wordt gewoon in de lucht gegooid en ineens geloven een stel malloten dat meteen. Niemand van hen die zich afvraagt wat voor bewijs er is voor zo’n stelling.

  En ja, ik weet dat er ook een heleboel mensen milde tot geen klachten hebben, maar er is nog altijd een behoorlijk aantal dat wel zware klachten heeft, daar ook zware blijvende klachten aan over zullen houden. En dan heb je natuurlijk de mensen die er zeer permanente klachten aan overhouden……………..dat zijn de mensen die sterven aan corona. In de afgelopen maand waren er dat meer dan 80 en daaronder zelfs een vader, moeder en dochter. En dan wil jij nog steeds blijven volhouden dat het wel meevalt ?

  Ik heb geen glazen bol, jij ook niet. Ik ga niet met 100 % zekerheid zeggen dat mij niets kan gebeuren en jij kunt ook niet met 100 % zekerheid stellen dat jij alleen milde klachten zult hebben. Zelfs al zou je al corona hebben gehad, dan kan het de 2e keer helemaal verkeerd uitvallen en ook dat is al voorgekomen.

  Ik hou best van een gokje, speel graag poker, bereken dan ook mijn kansen, maar ik gok niet met mijn leven als dat niet nodig is. Er is een manier dat ik een betere kans krijg om het ten eerste niet te krijgen en ten tweede het te overleven als ik het zou krijgen. Dan is het voor mij een heel eenvoudig A, B, Ctje, dan gebruik ik die optie. Zou gek zijn als ik het niet zou doen.

 8. @Tico: niks groepsimuniteit op Urk.
  “…Opvallend veel Urkers hebben antistoffen tegen corona, maar groepsimmuniteit?
  De uitslagen van het onderzoek van bloedbank Sanquin naar groepsimmuniteit op Urk zijn bekend: 38 procent van de bloeddonoren op Urk heeft antistoffen tegen het coronavirus. ,,Het is opvallend hoog en veel meer dan het landelijke gemiddelde, maar het is niet voldoende voor groepsimmuniteit”, zegt onderzoeker Hans Zaaijer…”

  Hele artikel: https://www.destentor.nl/urk/opvallend-veel-urkers-hebben-antistoffen-tegen-corona-maar-groepsimmuniteit~a1acd405/

 9. @ Joep Meloen, als academicus heb je er niet veel van begrepen. Ook zonder vaccin hebben de meesten zeer milde tot geen klachten. Zwangere vrouwen zijn buiten de minime testfase gehouden, dus of het invloed heeft op zwangeren weet men niet. Ook is er geen onderzoek gedaan tijdens de minime testfase of er invloed is op vruchtbaarheid. Wat diens meer, tot nu toe zijn alle scenarios en maatregelen gebaseerd op aannames en rekenmodellen, NIET op feitelijk onderzoek. De medische wetenschap, op een paar grootverdieners na, wordt grotendeels NIET geraadpleegd. Nu zeg ik niet dat rekenmodellen, statistiek etc. onbetrouwbaar is, echter het gaat telkens over gemiddelden. Alles daar boven of onder wordt als uitzondering aangemerkt terwijl het in sommige gevallen misschien wel juist de norm is.

  Heel soms is boerenlullogica erg handig om te overleven. Theoretisch kan namelijk alles, zelfs een scheet op een plankje timmeren. In de praktijk echter blijkt de waarheid iets anders te liggen.

 10. @ O. Jee, helaas maakt u dezelfde denkfout die velen maken in Nederland. Achter de voordeur MAG de overheid niet controleren, alleen bij direct gevaar of indien er sterke aanwijzingen zijn dat men achter de voordeur MOET ingrijpen. Met andere woorden het is een ADVIES van de overheid om max 1-2 personen te ontvangen. Echter als jij de ganse buurt zou ontvangen in je woning, dan kun je dat gewoon doen.

  Met betrekking tot de kerkdienst, daar is allang van bewezen dat er GEEN verhoging van aantal besmettingen uit voorkwamen. Zie ook Urk waar men groepsimmuniteit heeft gekweekt.

  Ik vind het jammer dat in minder dan een half jaar er een groep is die oproept om een ieder die zich niet wil inspuiten “de consequenties moeten dragen”. Terwijl de groep die zich niet wil vaccineren uitlegt dat dat grotendeels te maken heeft met de grote risicos die er zijn voor een haastig ontwikkeld medicijn en hun de medemens probeert te waarschuwen, is er aan de andere kant van het kamp alleen maar minachting zonder dat er geluisterd wordt naar de argumenten. Allang vergeten is men hoe schofterig het ziekenhuis personeel tot op heden behandeld wordt die in goed vertrouwen de prik tegen de Mexicaanse griep namen. Tot op heden hebben hun de klachten en wordt er doodleuk gezegd dat dat niks met het prikje te maken heeft en dat hun het zelf hebben genomen. Vergeet niet dat de fabrikanten al hun aansprakelijkheid hebben afgewend op de politiek. En de politiek keert niet uit of pas na jarenlang gevecht! Zie Enschede, Zie Groningen, Zie Bijlmer, Zie de soldaten uit de golfoorlog, zie de heer Spijkers, zie de heer Oltmans, Zie Tjernobil enzovoorts enzoverder. Dus neen ik ga sla dit experiment en testfase over.

 11. @ Sandra

  Jij komt hier allerlei links posten, kraamt de meest wildvreemde onzin uit en wanneer jou dan wordt gevraagd naar een simpel bewijs dan kom je met de stelling dat je wel wat anders te doen hebt ?

  Wat is dan de reden van het posten van jouw links ? Gewoon onrust zaaien ?

  Ik vroeg jou naar wetenschappelijk bewijs oftewel bewijs dat voortkomt uit echt onderzoek oftewel data m.b.t. patiënten, testgroepen en meer van dat soort zaken. Onderzoek volgens jou betekent luisteren naar andere wappies, alles aannemen wat ze zeggen en dan maar claimen dat het waar is.

  Ik heb jouw gevraagd naar de onderbouwing van het verhaal van Yeadon over de claim dat het vrouwen onvruchtbaar zou maken. Ten eerste heeft hij dit nooit gezegd, dat heb IK bewezen, jij niet. Maar zelfs al zou hij het gezegd hebben……….waar zijn de cijfers van zijn onderzoek ? Hoeveel testpersonen waren er in de groep, hoe is dat onderzoek opgezet, wat kregen de testpersonen toegediend etc etc. Dat antwoord heb ik nog steeds niet ontvangen, en niemand alhier heeft dat antwoord ontvangen.
  Normaal te doen gebruikelijk kom je dan terug, geef je aan dat je fout zat, neemt je woorden terug en vraagt de Comment Polis om jouw link te verwijderen. Maar ook dat doe je niet.

  Ik claim geen wetenschapper te zijn, dus ‘onderzoek’ hoef je van mij niet te verwachten. Ik lees wel de rapporten die de wetenschappers en artsen publiceren, neem dat tot mij en accepteer hun bevindingen. Ik heb niet de arrogantie te claimen dat ik het beter weet dan hen. Zij hebben veelal een studie van gemiddeld meer dan 10 jaar achter de rug op dit vakgebied, ik heb precies nul jaren studie op hun vakgebied achter de rug. En ik neem aan dat ook vrijwel alle wappies totaal geen enkele opleiding op dat vakgebied hebben, jij dus ook niet, maar toch claim jij met onderzoek bezig te zijn ?

  Dus laten we gewoon afspreken, en wellicht wil de comment polis daar in meegaan, dat je of bewijst wat je stelt of je houdt gewoon op met links naar wappiesites te posten. Put your money where your mouth is en wanneer je zo zeker bent van je zaak dan moet wetenschappelijk bewijs leveren voor jou een peuleschil wezen.

  Oh ja, ik heb jou ook niet gehoord over de main stream media in India ? Is dat soms ook niet waar ? Allemaal een leugen ?

  En als je dan toch bezig bent mag je ons allemaal komen verblijden met de verklaring van de ‘chemtrails’. Zal ik daarna uitleggen wat het wel is.

 12. @ O Jee,

  De vaccins bieden geen 100 % bescherming, is ook nooit geclaimd en dat houdt in dat je het altijd zou kunnen krijgen. Van de 100 personen zouden er dan 10 alsnog besmet kunnen raken, i.p.v 100. Bij Astra Zeneca ligt dat nog iets lager. Dus ja, je kunt corona krijgen wanneer je bent gevaccineerd.

  Echter, en dat is het goede nieuws, de vaccins bieden ook bescherming voor wat betreft de zwaarte van de besmetting. Het is gebleken dat mensen die een vaccin hebben gehad vaak (dus niet altijd) milde klachten hebben en een ziekenhuis opname dus niet nodig is.
  Maar het is ook mogelijk, een heel erg kleine kans, dat je corona oploopt, na vaccinatie, en er toch aan overlijdt.

  Oftewel, vaccins bieden bescherming, zullen de druk op de gezondheidszorg fors verminderen, waardoor de gezondheidszorg weer normaal kan functioneren en mochten we onverhoopt toch tot herd immunity kunnen komen dan hebben we een goede kans dat corona gewoon van het eiland verdwijnt. Komt het dan binnen met toeristen dan heeft het geen kans meer zich te verspreiden en zullen we dus geen lock downs of overbelasting van het ziekenhuis krijgen. Dat noem ik al een hele vooruitgang en een goede reden om je te laten vaccineren. We kunnen en mogen niet verwachten dat het medisch personeel nog jaren door moet blijven gaan op de huidige voet. Dan gaat dat ons een keer hopeloos opbreken en zijn we nog verder van huis.

 13. Hi Joep,
  Ik ben niet vertrokken, ik heb nog veel leukere dingen te doen dan op mijn laptop bezig te zijn ! Jij schijnbaar niet, jij hebt niks anders te doen dan iedereen die op dit platform een tegengeluid geeft met de grond gelijk proberen te maken, door je voorgeprogrammeerde studies die je gedaan hebt, waardoor de werkelijkheid niet meer tot jouw door kan dringen, daarom komt voor jouw de klap des te harder aan !
  Je vraagt iedere keer bewijs, als je dit al krijgt komt ook dit niet bij je binnen ( je zit helemaal op slot ) ga zelf op onderzoek uit maar ook dit doe je niet en je geloofd toch alleen wat de overheid jouw verteld en daarom ga ik geen energie in jouw steken, heb ik niet nodig, ik weet waar we staan in deze wereld.
  Mijn info is ook niet bedoeld voor mensen zoals jij maar voor mensen die wel nog voelen dat er van alles niet klopt en nog zelf kunnen nadenken.
  Blijf lekker je kop in het zand steken, ik weet dat er nog velen van jouw zijn en die gaan het niet redden in de nieuwe wereld, jij zult niet meer kunnen leven met de waarheid die naar buiten komt, als je te horen krijgt dat alles wat jij geleerd en gelooft hebt een grote leugen was en dat ook jij je leven lang belogen en bedrogen bent geworden!
  Nogmaals het enige wat ik jouw stuur is Licht en Liefde
  Have a nice day

 14. Joep Meloen

  zegt google al iets over ( de kans tot het ontstaan van) meerdere hoofdgroepen en subgroepen van Covid?
  Ik las dat er al meerdere gevaccineerden desondanks opnieuw corona hebben gekregen. Iets over bekend?

 15. @ O Jee,

  Wanneer je nu zelf even had gegoogled naar ‘griepvirus’ dan had je inmiddels geweten dat het niet gaat om 1 griepvirus. Er zijn 4 hoofdgroepen en die zijn weer onderverdeeld in tientallen subgroepen, qua uiterlijk allemaal anders.

  Dat is ook de reden dat de griepprik niet altijd werkt. Men maakt, aan het begin van het jaar, een keuze welke varianten ze voor het komende griepseizoen verwachten. Gokt men goed dan is het een mild griepseizoen. Gokt men verkeerd dan wordt het een wat zwaarder seizoen.

  Corona kent wel veel mutaties, doch tot op heden nog altijd met hetzelfde uiterlijk, waardoor de bestaande vaccins nog werken. Maar hoe langer dit gaat duren en hoe langer het duurt eerdat herd immunity is bereikt d.m.v. vaccinatie, hoe meer kans het virus heeft te muteren tot een virus waarvoor de vaccins niet werken. Dan moeten er weer nieuwe vaccins worden ontwikkeld.

  De India mutant is nu een coronavirus dat is gemuteerd uit 3 andere mutaties, een zogeheten triple mutant.

 16. T. Martina
  is het niet beter de personen die niet gevaccineerd wensen te worden te isoleren? ( je zult het er niet mee eens zijn).
  In Nederland mogen kerkgenootschappen gewoon hun diensten met hun gelovigen onbeperkt en zonder voorzorgsmaatregelen vieren. Omdat de grondwet vrijheid van godsdienst voorschrijft. ( waarom heb ik dan geen vrijheid in mijn eigen huis? Max 1 of 2 personen p/d ontvangen?) Maar goed, vrijheid van godsdienst (wie bepaalt wat een godsdienst is? Animisme: religie of niet?) is prima maar als die leden van die kerk dan mogelijk een gevaar voor de bevolking vormen dan moet ze de consequentie accepteren dat ze geïsoleerd worden. Logisch toch.

 17. @ Stanley, en wat staat er dan op het t-shirt? “hail to Bill Gates”, “Guinea pig for Pfizer” , “Willing to accept the consequences for the greater glory” ? Zoiets?

 18. @ Brian S, griep waart al zeer lang rond. Ondanks alle vaccinaties, pilletjes en wat diens meer, is het niet uitgebannen. Dus reken maar dat dit vleermuissoepgriepje ook niet uitgebannen gaat worden. Gelukkig zijn de meesten (98,9%) resistent er tegen en ondervinden ze geen tot milde klachten. Het is nu zaak om de 1.1% hun afweer systeem te helpen. Dat kan al door de meesten in de sportschool vast te binden op de loopband op standje zeer hoog om al dat spek van hun lichaam te krijgen. De echt ouderen met een zwak gestel of mensen met een aandoening kun je dan isoleren of inenten met een deugdelijk ontwikkeld medicijn.

 19. Misschien moeten we vanaf nu de straat op om T-shirts uit te delen aan mensen die zich laten vaccineren. dit werkt ook bij de verkiezingen.

 20. O,Jee. Griep is een virus dat sneller muteert dan COVID (Of tenminste tot nu dan) en bij de griep worden ook niet alle mensen vaccineert. Daarom kan er bij de griep ook geen groepsimmuniteit worden opgebouwd.

 21. 1) Kun je groepsimmuniteit krijgen van het griepvirus?
  2) Kun je groepsimmuniteit krijgen van het covid-virus?

  ad 1) de praktijk bewijst: neen.
  ad 2) waarom hier dan wel, wat het streven zou zijn?

 22. Ik begrijp dat Sandra en Ook dat nog ons hebben verlaten ?

  Kunnen voor de zoveelste keer niets bewijzen van hun claims dus gaan ze er maar met de staart tussen de benen vandoor.

  En dat is de trieste balans van al die Wappies. Ze beweren van alles, hopen op hun 15 min of glory, maar gaan er dan snel vandoor wanneer de grond te heet onder de voeten wordt. Misselijk makend gedrag.

 23. @ Loes,

  Ik heb jouw gebrabbel een paar keer gelezen en kan er werkelijk geen touw aan vastknopen. Zoals LaStiwz al schreef: ‘don’t drink whist typing’.

  En mocht je het nog een tweede keer proberen………………..je zou ook antwoord kunnen geven op mijn vragen. Ik heb ze in ieder geval niet kunnen vinden.

 24. Meneer Meloen, toen je alles had opgeschreven en had gepubliceerd. Toen heb je het daarna nog een paar keer gelezen of niet ? En.. nu snap je het wel.

  Die cijfers lees WHO en ook wat 30 jaar statistiek van influenza zegt. En wereld bevolking/ land bevolking aantal besmettingen en sterfte. Neem usa. +- 331 31 positief = ? En ja ja meteen roepen dat is meer dan 10% Klopt. En besmet en besmettelijk is ook niet het zelfde toch !

  Alle corona cijfers moeten ook zo.n beetje door 2 worden gedeeld vanwege de tijd.
  Niet gezien dat met alle andere statistiek we werken met percentages en per jaar.
  Maar Corona niet, met graphs die we laten beginnen wanneer we willen en doortellen. Over 10 jaar tellen we nog steeds op. Magic de media

  Herd immunity werkt alleen met 1 type virus had je uit je zelf al begrepen. Hopi bon.

  Hoe je versies in de hand werkt met Quarantaine. Tja… viral load ? Italie was niet het voorbeeld van slechtere medische voorzieningen, maar juist het quarantaine effect waarbij dicht op elkaar werd opgesloten. Artsen op IC.s net zo. En viral load is gerelateerd aan hoe meer er is, hoe meer en makkelijk muteerd. Kweek pool Kweek vijver… etc.

  Corona bijwerkingen ehhh… je haalt de finitie van dingen doorelkaar weer. De enige enn belangrijkste bijwerking van corona is dat het angst geeft het maakt je bang. En dom. En die angst is nu wel dudelijk. Daar moeten we meer tegen vechten dan Corona zelf.

 25. @ Loes,

  Vaccins slaan de natuurlijke afweerreactie over ?

  Hoe kom je daar nu weer bij ? Heb je daar enig wetenschappelijk bewijs voor of komt dit ook gewoon uit de grote duim.

  Vaccins slaan alleen de wijze van infecteren over en vaccins brengen geen virussen binnen die zich kunnen vermenigvuldigen, dat is alles. Het gaat er bij vaccins JUIST om dat de natuurlijke afweerreactie op gang komt, zodat jouw afweersysteem dit onbekende virus in de toekomst kan herkennen.
  En waarom is dat belangrijk ?
  Omdat het doorgaans enige tijd duurt eerdat jouw afweersysteem in actie kan komen. Het moet de binnendringers opsporen, herkennen en dan overgaan tot aanmaken van de T-cellen. Dat kost tijd en wanneer in die tijd je een snel vermenigvuldigend virus hebt dan loop je het risico dat je achter de feiten aan gaat lopen oftewel het virus vermenigvuldigt zich sneller dan dat het afweersysteem ze uit kan schakelen. Wanneer dat gebeurt overleef je het dus niet.

  Een andere optie is dat jouw immuunsysteem in overdrive gaat en een cytokinestorm veroorzaakt, welke ook dodelijk is.

  Om die 2 zaken te voorkomen heb je dus een gecontroleerde wijze van ‘trainen’ van het immuunsysteem, de vaccinatie. Dan slaat men de normale wijze van infecteren over, brengt een afgemeten hoeveelheid ‘dood’ virus in het lichaam (kan dus geen kwaad) en vervolgens begint dezelfde reactie van het immuunsysteem zoals je die altijd hebt. Het immuunsysteem gaat dit ingebrachte ‘virus’ uitschakelen en middels dat uitschakelen bouwt jouw immuunsysteem het geheugen op.

  Hoelang blijft dat geheugen bestaan ? Nu nog niet bekend, maar is het een groot probleem wanneer je een herhalingsvaccin moet halen ? Een booster, na een jaar, na 5 jaar etc ? Voor mij niet, voor velen niet, maar waarom is dat volgens jou dan wel een probleem ? Gaarne ook weer met feiten onderbouwen en niet met onderbuikgevoelens komen.

  Voorts ontgaat het mij volledig hoe jij aan je cijfers komt. 10 % raakt besmet ? Waar baseer je dat op ?
  Natuurlijk raken nu minder mensen besmet ! Waarom ? We hebben maatregelen om besmetting te voorkomen. Zou je die maatregelen weghalen en zou je iedereen maar zijn of haar gang laten gaan en ook geen beperkende maatregelen instellen wanneer er een uitbraak is dan kan ik je garanderen dat uiteindelijk iedereen wel een keer besmet zal raken. Dan praat je dus niet over 10 %, maar over 100 % besmettingen.
  Het wordt mij steeds meer duidelijk dat jij totaal niet logisch kunt nadenken. Jij kunt 1 en 1 niet bij elkaar optellen om dan te kunnen voorspellen dat het antwoord zal zijn. Ik weet dat velen dat ook niet kunnen, is ook niet erg, maar ga er niet mee te koop lopen.

  Vervolgens zeg je dat maar een klein deel ziek wordt, dat klopt, zit zo rond de 20 % en dat mag volgens jou niet echt veel zijn, ik vind dat voor een, potentieel dodelijke, ziekte een hoog percentage.
  Maar vervolgens ga je weer de fout in en kom je op het aantal sterfgevallen. Wanneer er sprake is van afdoende medische zorg en patiënten kunnen worden opgevangen in ziekenhuizen, zuurstof krijgen etc, dan zie je dat het aantal sterfgevallen onder controle is.
  Echter, in de landen waar de medische zorg overbelast is zie je hele andere cijfers. Daar sterven zeer velen, niet omdat ze een zwaardere besmetting hebben, maar simpelweg omdat er geen afdoende medische zorg voorhanden is. Dat hebben we in Italië gezien (in het Noorden rond Bergamo), dat zien we nu in Brazilië en we zien het helemaal in India. De medische zorg kan het niet meer aan en mensen sterven nog voordat ze medische hulp hebben ontvangen.

  En dat is dus de reden dat het aantal besmettingen moet worden gecontroleerd, je moet die beperken. En dat beperken doe je door de kans op besmettingen zo laag mogelijk te maken en dat doe je weer door beperkende maatregelen in te stellen. Niet leuk voor jou, maar wel noodzakelijk om iedereen een kans te geven het te overleven wanneer ze besmet raken.
  Dat jij denkt of van mening bent dat jouw immuunsysteem het wel aankan is jouw zaak, maar realiseer je dat er legio mensen zijn wiens immuunsysteem het niet aan zal kunnen. Mensen met onderliggende ziektes, mensen met geen toegang tot gezonde voeding, mensen met genetische afwijkingen, mensen die bv op dat moment dengue of de griep hebben. Zij kunnen dan niet nog een keer covid erbij krijgen.
  Maar weet jij 100 % zeker dat jouw immuunsysteem niet in een cytoskinestorm overgaat ? Dan is het voor jou ook einde oefening, dan houdt het gewoon op. Die zekerheid heb je niet, maar je bent wel bereid het risico daarop te accepteren.

  En voor mij van belang zijn ook de bijwerkingen van corona zelf. Nierfalen, hartfalen, leverfalen, longfalen……………spijt mij zeer, maar klinkt mij niet echt als jofel in de oren. Waarom zou ik het risico willen lopen daarmee te maken te krijgen en zeker wanneer dat niet noodzakelijk is ?

  Kun je mij dat uitleggen ?

 26. @ Loes,

  Jouw link naar de test van Pfizer is precies dat, de beschrijving hoe ze de phase 1, 2 en 3 tests willen gaan uitvoeren. Daarbij is het dus van belang dat je een controlegroep creëert welke niet verandert, welke aan bepaalde criteria voldoet en dan lijkt het mij niet meer dan logisch dat je dan niet zwanger mag worden. Dat zou de hele hormoonhuishouding veranderen en kun je vervolgens niet objectief meer meten.
  Voorts gaat het hier om een test en volgens EU richtlijnen mogen personen onder de 18 niet als testpersoon worden gebruikt. Neem aan dat die regel ook voor ongeborenen geldt in de VS.

  Dus hier kun je heel goed het verschil zien tussen nagaan WAAROM zwangere vrouwen worden uitgesloten van de tests en WAT anderen graag willen lezen in die uitsluiting. Jij claimt meteen dat het wel met onvruchtbaarheid te maken heeft, ik kijk gewoon naar de regelgeving en kom tot de conclusie dat het gewoon verboden is.

  Zelfde eindresultaat, alleen totaal andere benadering.

 27. @ Loes,

  Quarantaine kweekt varianten ?

  Hmmm, kun je dat even uitleggen ? Hoe zie jij dat voor je ? En dan graag wetenschappelijk onderbouwd oftwel met bewijzen etc erbij. Niet komen met ‘dat weet iedereen’ of ‘dat zoek je zelf maar uit’.
  Ik heb geen probleem met mensen die een andere mening hebben, maar ik heb wel een probleem met mensen die maar wat blaten en daar geen bewijs voor willen of kunnen aanleveren.

 28. Dat onvruchtbaar verhaal heeft misschien wel een bron:
  Pagina 132 van Pfizer proef persoon clausule
  Zegt je mag niet zwanger worden en als man mag je niet vrouwen zwanger maken. gedurende de test periode en … daarna.
  https://media.tghn.org/medialibrary/2020/11/C4591001_Clinical_Protocol_Nov2020_Pfizer_BioNTech.pdf

  Vaccinatie is op zich niet zo.n probleem of dodelijk maar….
  Vaccinaties slaan de natuurlijke afweerreactie over. Dus zonder dat je lichaam het detectie gedeelte heeft uitgevoerd wordt de opruim fase al ingeschakeld. Maar loopt wel nog steeds parallel. Alleen het kan zijn dat de oplossing plek al deels of volledig is ingenomen.
  Dus oplossing voor nu ja tuurlijk maar lange termijn, nee / geen idee.

  Prima denken Joeppers..
  klopt ook. Maar gevolg is wel dat dat vaccin zal je moeten blijver herhalen de rest van je leven. En ook voor elke variant waar het niet zo goed in is. En dat er varianten zijn en komen moet wel duidelijk zijn. Puntje bij paaltje moeten we vaccineren voor een variant die er toen de paniek begon nog niet eens was.
  Ander ding is dat met een natuurlijke vorm van afweer weet je vrij goed dat de kans dat het bij werkingen vertoond erg klein is. Met Vaccinaties en zeker deze. is altijd iets en ondanks alle beloften zijn er altijd complicaties. En pas na jaren en jaren van studie kan je er iets zinnigs over zeggen.

  Er is intussen veel gedocumenteerd over vaccinaties in het algemeen. En ja vaccineren heeft ook risico.s en heeft ook effecten op afweer en ja sinds we begonnen zijn met vaccineren is het aantal allergieën tot giga hoogte uitgegroeid.
  Ook zijn er aantoonbare verbanden tussen vaccinaties en (over) gevoeligheid voor andere versies en gerelateerde ziekten.

  Dus het is een persoonlijke afweging.
  Het is niet zo zeer dat je als 60 plusser meer kans hebt het op te lopen.
  Nee. Je hebt als 60 plusser alleen vaker medische problemen. En corona negatieve aandoeningen. En ja dan kan je ineens een heel stuk gevoeliger zijn en de kans op overlijden neemt behoorlijk toe richtng 70 en ouder.

  Dat herd immunity waar sommigen zo groot mee schermen is met corona een achterhaald iets. Dat is leuk voor een type virus dat niet muteert.
  Met versies heb je dat niet. Dat is steeds weer opnieuw waarbij het uitmaakt hoe verschillend de versie is. Natuurlijke afweer is daar beter in.
  Puntje bij paaltje moeten we nu vaccineren voor een variant die er toen de paniek begon nog niet eens was.
  Vaccinaties houden niks tegen. Vaccinaties laten je lichaam eerde reageren met afweer waardoor hoeveelheid virus minder sterk is. Zeggen voorlopige onderzoeken.

  Vaccinatie moet je blijven herhalen en bij versies ook.
  Vaccinaties hebben bijwerkingen, niet heel groot maar wel groter en risico voller voor een hele grote groep waar corona eigenlijk geen risico voor is.
  10% raakt besmet. Dat is al erg laag.
  85% heeft nauwelijks last 15% wel.
  Dus 98.5% hoeft zich niet echt druk te maken over covid of vaccinaties.
  2.1% van die 1.5% groep die ziek wordt wel.
  En ook dat is maar een bijzonder klein percentage
  Van die 15% loopt 60 plus met negatieve medische kenmerken meer risico. Gemiddeld overlijd 2.1% voornamelijk man en in Nederland autochtoon.
  Voor een grote groep daarvan speelde onderliggende zware kwalen een grote rol in het overlijden. Zelfs tot een gradatie waar je niet meer kan stellen dat Covid de eerste doodsoorzaak is.

  Zoals al vaak herhaald Meneer Meoeloen moet zich meer druk maken over z.n buik en prostaat dan covid gelet op alle energie die hij heeft me covid reacties.
  En als de angst en beetje weg valt dan gaan opnames oom met 50% omlaag.
  Ben je gezond en onder de 60 dan is het corona risico minimaal en is het eigenlijk onzin om je te vaccineren. Voor jeugd helemaal.

  Zieken zoals kanker en auto-immuniteit zieken kan niet eens of moet per geval worden bekeken.
  Ben je ongezond/ ziek en boven de 60 dan moet je er voor je zelf over na denken of je je wilt vaccineren of niet.
  Dat die kwetsbare groep eist of stress legt op de gezonde groep dat ze zich vaccineren is verwerpelijk.
  En stellen het is besmettelijk en zij besmetten ons en daarom moeten ze mee doen. Dat geld dan voor elke vorm van besmetting. Maar dan kan ook gesteld worden door die groep dat die kwetsbaren maar extra maatregelen nemen. Afvallen, stoppen met drinken en roken werken aan conditie, verplicht en zichzelf afzonderen en in goede hygiëne houden. En in geval van ernstige kwalen zoals hartfalen en kanker etc. afzondering. Of risico aanvaarden.

  Dus het hosanna roepen van bepaalde groepen over vaccinatie is maar een beperkt iets.

  En Quarantaine een nog grotere illusie en kweekt alleen maar meer varianten.

 29. @Tico zegt: “…aangezien u zo minachtend en laagdunkend doet over wc schoonmakers?…”

  Waar doe ik laagdunkend (wat is dat) over wc schoonmakers? Gezien jouw reactie vind jij het zelf iets minderwaardigs.

 30. @ Toeske, ik dacht dat je als IT specialist de reacties van enkelen had geblokkeerd? Waarom lees je die dan en roep je op tot blokkade van personen? Is alleen de gedachtengang en retoriek van Toeske leidend in de wereld? Foei.

  Volgens mij, en ik kan het mis hebben, is de bedoeling van het plaatsen van de diverse artikelen uit de kranten op dit forum, juist om de verschillende opvattingen en meningen te peilen.

  Ik heb weinig tot geen beledigende of laagdunkende opmerkingen kunnen lezen van mensen die een andere mening dan de gangbare hebben. Ik lees deze echter wel van degenen die zo begaan zijn met de gezondheid en dit griepje. Er wordt zelfs geschermd met diplomas en onderwijs. Voor de goede orde, een academicus is misschien een expert op zijn/haar vakgebied, maar vaak zeer beperkt op andere gebieden. Voor het simpel vervangen van een lampje in de badkamer schakelen ze al gauw een heel team van elektromonteurs in!

 31. @ LaStawitz, er zijn er veel meer die geen prikje willen op Curacao. Dat zijn de mensen die kritisch durven te zijn en inzien dat er geen jota klopt van dit alles. Ik neem aan dat het al bekend is dat het wonderdrankje ONDER VOORBEHOUD is goedgekeurd? Met andere woorden in licht van deze hele heisa is er goedkeuring verleent, maar er is nog weinig tot niks bekend over bijwerkingen op de korte en lange termijn. Mochten er meer en meer bijwerkingen waargenomen worden, dan zal men het goedje op de lijst met verboden middelen plaatsen. Maar als zeer intelligent en academisch onderwezen persoon wist u dit natuurlijk al. Dat u toch het prikje nam heeft u bij volle bewustzijn en na lange overweging van alle feiten gedaan.

  Ik vraag mij trouwens af hoe uw wc eruitziet, aangezien u zo minachtend en laagdunkend doet over wc schoonmakers?

 32. @ Ook dat nog,

  Of de pfarma verdient aan het in stand houden van een ziekte ?
  Hoeveel medicijnen denk jij dat er op deze wereld bestaan ?
  Hoeveel medicijnen bestaan er inmiddels tegen corona ?
  Ehhhh, juist ja, geeneen.
  Dus wat voor zin heeft het om corona in stand te houden als industrie, wanneer je er geen medicijnen tegen hebt ?
  En toch worden vaccins geproduceerd, dus er klopt niet veel van jouw redenatie.

  Bovendien, de anti-vaxxers zullen voornamelijk degenen zijn die ziek worden van corona en naar de ziekenhuizen moeten, dus zij zijn straks degenen die de verfoeide pfarma industrie in leven houden.

  Overigens moet ik altijd wel lachen wanneer ik dit soort opmerkingen hoor van mensen die nu gezond zijn. Op het moment dat ze ziek zijn dan maakt dit alles niet meer uit, dan hoor je ze niet meer klagen over big pfarma, dan willen ze alleen nog maar dat levensreddende medicijn. Sterker nog, ik ken een anti-vaxxer, een echte wappie, die fel tegen allerlei soorten medicijnen en vaccins was.
  Echter, die kreeg kanker en wist vervolgens niet hoe snel de naald met de chemokuur ingebracht moest worden. Alle eerdere stoere taal ging overboord, het leven moest worden gered, dus de chemo was ineens een wondermiddel en er werd niet meer geklaagd over bijwerkingen etc.

  Zoiets noem ik dus hypocriet en ik kan je nu al garanderen dat jij precies eender zult reageren wanneer jij een ziekte krijgt waar je medicijnen voor nodig zult hebben.

  Dus zullen we maar net doen alsof we die opmerking van jou of de pfarmaceutische industrie niet hebben gehoord ? Doen we net alsof je niet zo dom was om het op te schrijven.

 33. @Sandra zegt: Ik heb gelukkig het vermogen om zelf te bepalen wat er met mijn lichaam gebeurt en wat ik wel en niet doe.
  Deze zin is het enige zinnige wat ik ooit heb gelezen van Sandra.
  Dus hou op met het opdringen van jou ongefundeerde mening aan anderen. Je hoeft geen hogere wiskunde, economie, politiek, kunst of godsdienst gestudeerd te hebben om fake en feiten uit elkaar te houden. Om met de woorden van Sandra te eindigen: Ik heb het vermogen om dit uit elkaar te houden en ik bepaal wat ik met mijn lichaam doe. En ja ik ben nu volledig gevaccineerd. En ik moet zeggen dat het een heerlijk gevoel is.

 34. @Tuna zegt: “…Ik zou zeggen ga aan het fokken, pas wel op dat je dat alleen met niet gevaccineerde personen werkt. De enige die ik hier ken die echt geen vaccinatie wil is Tico Martina…”

  Dat gaat niet werken. Heeft Tico zich straks de ballen uit de broek gewipt en Sandra een bult nageslacht gepoept, zitten ze daar te kijken met spul dat alleen wc’s kan schoonmaken en onderling dom kan lullen.

  Laat mij dan maar de pijp uit gaan.

 35. Ohhh wat erg Sandra. 95 % van de mensheid sterft door de vaccinaties. Ik hoop dat je zelf kunt koken en ook weet hoe je een auto moet repareren, alhoewel dat is nadat de brandstofvoorraad op is ook niet meer nodig. Geen personeel meer om wat dan maar ook te produceren of iets voor je te doen.

  Als er in de consumptie dierenwereld zoiets gebeurt, en hier mee bedoel ik dat er een bepaalde ziekte oid niet meer onder controle te krijgen is dan start men een alternatief fokprogramma om een wel resistente fokstam te krijgen. Volgens mij ligt hier een mooie taak voor jou om te zorgen dat de 5% overgeblevenen van de mensheid nog zicht krijgt op een vorm van aangenaam leven en een enigszins verzorgde oude dag. Uitstel van een dergelijk programma lijkt me absoluut desastreus, zeker voor jou als niet gevaccineerde want daar sta je straks dus bijna helemaal alleen.

  Ik zou zeggen ga aan het fokken, pas wel op dat je dat alleen met niet gevaccineerde personen werkt. De enige die ik hier ken die echt geen vaccinatie wil is Tico Martina. Ik zou zeggen doe jullie best met dat fokprogramma en red de mensheid en vooral die op Curaçao, voor mij is het al te laat ik ben inmiddels al gevaccineerd. Ik had al een mooie hashtag, maar die zou verkeerd begrepen kunnen worden en dat kunnen we niet hebben bij zo een serieus fokprogramma.

 36. @Lionfish 24 april 2021 – 13:16
  Inderdaad. En deze doem/complotdenkers doen dat bij voortdurende herhaling.

  In OVER ONS – paragraaf ‘Reacties’, kan worden opgemaakt dat “Eindeloze herhalingen…….” niet worden gewaardeerd door de redactie van de KKC

  Laat de redactie deze minkukels verwijzen naar het platform “De Ware Wereld” (WordPress). Daar zullen ze met open armen worden ontvangen. Hier zitten ook de ‘deskundigen’ die hebben ontdekt dat de wereld niet rond maar plat is. Pas dus op! niet te dicht bij de rand komen want dan kukkel in de oneindige ruimte, die waarschijnlijk ook plat is.

 37. @ Lionfish, wat bedoel je met “gevaarlijk nepnieuws”? Wil jij zeggen dat die persoon geen voormalige vicepresident was? Dat hij niet voor Pfizer heeft gewerkt? Dat hij niet waarschuwt tegen het goedje dat in elkaar geflanst is? Of is alleen nieuws die jij goedkeurt warenieuws?

  @ Joep, toen de beste man het spuitje goedkeurde was hij ieders beste vriend. Nu hij waarschuwt er tegen is hij opeens een wappie, onbetrouwbaar etc. Zou het misschien kunnen dat hij uit hoofde van zijn functie iets te weten is gekomen en nu waarschuwt? Waarom zou hij liegen? Wat wint hij ermee om te liegen?

 38. Joep Meloen en Lionfish,

  Ik hoef me gelukkig niet te verlagen om mensen met een tegen geluid te beledigen.
  Mike Yeadon is niet de enige met tegen geluiden, er zijn inmiddels duizenden klokkenluiders die zijn gaan praten omdat hun geweten begint te knagen, maar voor mensen die alleen de mainstream volgen en braaf naar de overheid luisteren, kunnen de waarheid niet aanvaarden.
  Jullie vertrouwen schijnbaar niet op je eigen immuunsysteem en hebben het schijnbaar nodig om 2 x per jaar jullie shot te halen en voor altijd met een bekpamper te lopen en je verder door de overheid te laten vertellen wat jullie wel en niet mogen.
  Ik heb gelukkig het vermogen om zelf te bepalen wat er met mijn lichaam gebeurt en wat ik wel en niet doe.

 39. @ Ook dat nog,

  De vraag over de griep is al heel vaak beantwoord, maar als je niet wilt luisteren of het antwoord niet wilt accepteren omdat het je niet uitkomt dan valt er weinig te doen, of wel soms ?

  En ja, je mag nog steeds sterven aan kanker etc, dat gebeurt ook nog steeds, wees maar niet bang. Grote verschil met Covid echter is dat kanker niet besmettelijk is, net zo min als hartklachten en veel andere ziektes.
  Covid daarentegen is WEL besmettelijk, sterker nog, het is het zeer besmettelijk en kan daardoor de zorgsector overbelasten. Dat mensen sterven aan Covid is op zich niet zo erg wanneer het niet jouw vrouw, kinderen, opa of oma zijn, dan maakt het voor de meeste mensen niet meer uit. Zodra het echter wel een bekende of familie betreft dan wordt het ineens een ander verhaal.

  We zien nu wat een paar verkiezingsfeestjes kunnen veroorzaken. We wisten dat het zou gaan gebeuren, er was voor gewaarschuwd, maar toch namen veel de waarschuwingen niet echt serieus. Zij gingen feesten, raakten besmet, gingen naar huis en besmetten daar weer anderen. Dat is de groep mensen waar we het nu over hebben, zij liggen in het ziekenhuis, zij liggen op de IC en zij sterven aan Covid. Een paar weken terug waren het gezonde mensen, midden in het leven, met plannen voor de toekomst en ineens…………….was het over en uit. In een paar dagen tijd gingen ze van feestend naar hulpeloos op de IC naar adem snakken en overlijden.
  Wel even iets om bij stil te staan en wanneer je dan ook nog even denkt aan al het personeel dat daar nu aan het werk is dan is het, voor mij althans, niet al teveel gevraagd dat we voorzichtig aan doen.

  En omdat we dus afstand houden, omdat we een mondkapje dragen, omdat we niet allemaal tegelijk op straat mogen, omdat we niet mogen feesten en omdat er geen toeristen uit Nederland komen die ziek zijn (met symptomen mogen ze niet eens het vliegtuig in) hebben we hier ook minder griep.
  Toch is de griep niet weg, want iedere dag test maar een gedeelte positief. De rest heeft wel verschijnselen (verkouden, snotteren, koorts, hoesten etc), maar heeft geen corona. Dus wellicht hebben zij wel de griep, alleen wordt dat niet gerapporteerd.

  Maar goed, over een paar weken stel je deze vraag natuurlijk weer opnieuw, want waarom zou je ook maar iets aannemen van iemand die niet jouw mening is toegedaan ? Niet waar ?

 40. Zomaar wat vragen:
  waar is de “oude” griep gebleven?
  waarom mogen we wel aan kanker/diabetes/psych.problemen etc etc dood gaan, maar niet aan Controla-Virus?
  waarom moeten er mensen verbannen worden die het niet met jou eens zijn?
  zal de pharma industrie geld verdienen als er een ziekte wordt opgelost, of verdienen ze meer als er een ziekte in stand wordt gehouden?
  Zomaar wat vragen

 41. @Sandra:

  “De mainstream media die houden de waarheid achter! … Wie slaapt in een democratie, wordt wakker in een dictatuur!”

  In India op 1 dag zijn er meer dan 300,000 covid registered cases bijgekomen.

  Dit ten gevolge van een Prime Mininister ( Modi ) daar die meer geeft om zijn political rallies waar duizenden agglomereren. Daarnaast heeft zijn regering de Kumbh Mela toegelaten waar miljoenen bijeenkomen.

  Dit is het gevolg :

  https://twitter.com/ManishTewari/status/1385821652852768768

 42. Woehaaa, we hebben hier met Sandra een uberwappie van de overtreffende trap die waarschijnlijk denkt dat hij Jezus de verlosser zelf is! Gelukkig heeft iemand bij dit geklets genoeg aan slechts twee werkende hersencellen om te begrijpen dat wat jou verkondigt klinkklare onzin is en je zelfs al veel te ver heen bent voor Klinika Capriles.

 43. @ Sandra,

  We weten wel dat je een wappie bent, maar om nu Mike Yeadon achterna te lopen zou zelfs voor jou teveel moeten zijn. Kennelijk toch niet.

  Beweringen van Yeadon zijn herhaaldelijk onjuist gebleken en in dit geval gebruik jij zijn voormalige functie bij Pfizer.

  Hetgeen zijn oud-collega’s niet kunnen verklaren is dat Yeadon voorheen altijd vooraan liep wanneer het om feiten ging. Hij wilde bewijzen zien eerdat hij iets aannam. Daar is hij nu volledig van afgestapt. Ook was hij bij het begin van de pandemie groot voorstander van vaccins. Hij schreef zelfs:

  “Covid 19 is not going away. Until we have a vaccine or herd immunity” – natural resistance resulting from prior exposure to the virus – “all that can be done is to slow its spread.”
  en
  “A vaccine might be along towards the end of 2021, if we’re really lucky.”

  Toen iemand daarop een opmerking maakte: “vaccines harm many, many people,” reageerde Yeadon als volgt:
  “Ok, please refuse it, but do not impede its flow to neutrals or those keen to get it, thanks.”

  Nadat een collega bij Johnson en Johnson meldde dat ze begonnen waren met de clinicla trials van het Jansen vaccin zond Yeadon nog een tweet:
  “Lovely to see this milestone, Mathai!”

  Maar ineens was daar de omslag en niemand weet waarom, niemand kan het ook verklaren en Yeadon zelf wil niet reageren. En nee, dit heeft niets te maken met wijsheid die met de jaren komt.

  Vorig jaar kwam hij ineens met de claim, zonder daarvoor enig bewijs te leveren, dat de corona vaccins onvruchtbaarheid bij vrouwen zouden veroorzaken. Tot op de dag van vandaag heeft Yeadon geen bewijs voor deze stelling aangeleverd en er valt ook niet te verwachten dat dit ooit gaat gebeuren.

  Ook kwam Yeadon met de claim dat Covid voorbij was en dat de UK weer terug naar normaal kon. Toen waren er 45.000 mensen in de UK overleden aan corona. Sinds zijn claim zijn daar nog een kleine 80.000 bijgekomen.
  Ook wist hij te melden dat de lock downs en maatregelen niet zouden werken.

  Maar ook daar zat hij er aantoonbaar naast. Iedere keer dat de maatregelen werden ‘versoepeld’ en de besmettingen (plus ziekenhuis opnames) sterk opliepen volgde een lock down en iedere keer zakten daarna de besmettingen weer in. Nu is men in de UK op grote schaal aan het vaccineren en sinds die tijd is het aantal besmettingen en doden drastisch gedaald. Dus ook die claim van Yeadon kan de prullenbak in.

  Zo claimde hij ook dat er geen 2e golf zou komen en ook daar zat hij fout.

  En dat is een beetje de rode draad bij Yeadon, hij claimt veel zaken, maar levert geen bewijs, weigert ook commentaar te geven en wil ook niet erkennen dat hij fout zat wanneer hij wordt geconfronteerd met de feiten.

  Yeadon is tegenwoordig niet meer actief op Twitter. Hij bood nog wel zijn excuses aan voor een aantal tweets van ong een jaar geleden waar hij meerdere anti-moslim statements maakte. Hij claimde te zijn gehacked.

  Een groep oud- collega’s heeft hem zelfs een brief gestuurd, waarin zij aangaven hem niet meer te herkennen als de Mike die zij ooit als collega hadden.
  “The single mindedness, lack of scientific rigour and one sided interpretation of often poor quality data is far removed from the Mike Yeadon we so respected and enjoyed working with.”

  Noting his “vast following on social media” and that his claim about infertility “has spread globally,” the group wrote, “We are very worried that you are putting people’s health at risk.”

  Dus jij mag dan wel graag Yeadon naar voren halen als de Messias van de anti-vaxxers, maar hou er rekening mee dat hij dus nooit heeft gezegd dat ‘ze jou en je familie willen doden’. Dat is later verzonnen door anti-vaxxers die met zijn statement over de onvruchtbaarheid van vrouwen aan de haal zijn gegaan.
  Zowel Yeadon als de anti-vaxxers WEIGEREN bewijs aan te leveren voor hun claims en dat is toch wel het minste dat je zou moeten doen wanneer je zulke gevaarlijke claims maakt.

  In plaats van jezelf op te hangen aan iemand, die zelfs voor zijn oud-collega’s, onherkenbaar is geworden, die weigert bewijzen voor zijn stellingen aan te leveren, die er aantoonbaar vele keren naast heeft gezeten etc etc, zou het handiger zijn om hem links te laten. Uiteindelijk ga je ook hier niet naar de lokale choller voor het laatste wereldnieuws of naar de groentenboer wanneer je medische klachten hebt.
  Of doe je dat wel ?

 44. Lionfish
  Nepnieuws !?
  De mainstream media die houden de waarheid achter!
  Jij hoeft mij niet te geloven, ik weet dat voor sommige mensen de waarheid zo hard is, dat ze die niet kunnen of willen geloven.
  En met een beetje menselijk verstand, heb je geen enkel nieuwsplatform nodig dan voel je aan je innerlijke dat er niks van klopt, van wat alle regeringen wereldwijd er doorheen proberen te drukken.
  Wie slaapt in een democratie, wordt wakker in een dictatuur!
  Daar waar men nu uiteraard nog van een democratie kan spreken.

 45. @commentpolis, wordt het geen tijd om mensen die kkc gebruiken om weblinks naar gevaarlijk nepnieuws verspreiden te blokkeren ?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -