29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 12:45

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | D66 krijgt mogelijk Koninkrijksrelaties

- Advertentie -
Bron: GeenStijl

Den Haag – Het nieuwe Nederlandse kabinet-Rutte IV wordt volgens ingewijden waarschijnlijk in de tweede week van januari beëdigd door koning Willem-Alexander. Er zingen al de nodige namen rond van nieuwe bewindslieden, maar voorlopig wordt er niets bevestigd.

De website Geen Stijl is het meest volledig en stuurde gisteren een complete lijst met namen de wereld in.

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) zouden twee D66-bewindslieden komen. Voor de post van staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties wordt de naam Kees Verhoeven genoemd, die dus Raymond Knops (CDA) zou opvolgen. Verhoeven (45) was tot de verkiezingen van maart 2021 Tweede Kamerlid, waar hij zich onder andere bezighield met Europa, ICT en mededinging. Hij heeft op social media overigens ontkend dat hij in aanmerking komt.

Burgemeester Franc Weerwind (57) van Almere zou minister van BZK worden. Hij is een van de weinige Nederlandse bestuurders met een Surinaamse achtergrond en heeft in verschillende gemeentes veel waardering gekregen.

- Advertentie -

D66 heeft in het verleden vaak bewindslieden voor Koninkrijksrelaties geleverd. Bekende namen zijn Alexander Pechtold, Roger van Boxtel en Thom de Graaf, de huidige vicepresident van de Raad van State. D66 is ook de partij van huidig Tweede Kamerlid Jorien Wuite met roots op Sint Maarten en zeer actief in de commissie voor Koninkrijksrelaties.

Als de lijst van Geen Stijl klopt wordt Knops in het nieuwe kabinet minister van Defensie. Het is bekend dat hij die post ambieert. Knops heeft een militaire achtergrond, hij was bij de Koninklijke Luchtmacht en heeft enkele maanden in Irak gediend voor een militair project.

Voor de BES-eilanden is de post Sociale Zaken en Werkgelegenheid belangrijk in verband met het armoedebeleid en het ijkpunt voor een sociaal minimum. Voor die ministerspost wordt volgens Geen Stijl Carola Schouten (ChristenUnie) genoemd, die in het vorige kabinet op Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit (LNV) zat. De VVD zou met Mark Harbers op hetzelfde departement de minister voor armoedebeleid gaan leveren. Bij LNV zou Esther de Lange (CDA) de scepter gaan zwaaien met Erik van der Berg (VVD) als minister voor Natuur en Stikstof.

Of de namen kloppen zal waarschijnlijk pas na de jaarwisseling blijken. Volgende week ligt de formatie stil. Bovendien moet er naar de door formateur Rutte aangezochte kandidaten ook nog een antecedentenonderzoek worden gedaan, behalve voor de bewindslieden die al in het kabinet-Rutte III zaten.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. Kees, me boy, take no BS from nobody. Show them that the hand that feeds them has claws. They can comply or suffer consequences.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -