25.6 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | Ook middeninkomens Bonaire recht op energievergoeding

Kralendijk - Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar tot maximaal 3.817 dollar komen vanaf vandaag in aanmerking voor de vergoeding van 1.300 dollar voor de stroomrekening....

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | CTB: Zomer veelbelovend

Foto Persbureau Curacao

Willemstad – Na een moeilijk begin van het jaar trekt het toerisme naar Curaçao nu weer aan. ,,Het begint er veelbelovend uit te zien voor de zomer.” Dat zei de directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB) Paul Pennicook tijdens een update over het toerisme gisteren.

Vanaf juli verhogen KLM en TUI hun vluchtfrequentie vanuit Amsterdam. KLM verhoogt de vluchtfrequentie van een naar tweemaal per dag, terwijl TUI vanaf juli de frequentie zal verhogen van 5 vluchten naar 12 vluchten per week. Voor Noord-Amerika voert American Airlines vanuit Miami dagelijkse vluchten uit en 1 vlucht per week vanuit Charlotte.

Verder voert JetBlue 3 vluchten per week uit vanuit New York en vliegt Avianca twee keer per week vanuit Bogotá, terwijl Copa afgelopen zaterdag begon met 2 vluchten per week vanuit Panama en vanaf juli de frequentie tot 4 vluchten per week zal opvoeren. Wingo start in juli ook met 2 vluchten per week vanuit Bogota en tot slot voeren Divi Divi Air, EZ Air, Winair, Air Century, Sky High, AirCaribe en Jetair Caribbean lijnvluchten uit naar verschillende bestemmingen in het Caribisch gebied.

Vanaf juli voert Air Belgium via Martinique 2 keer per week vluchten uit naar Curaçao, terwijl LukeAir wekelijkse vluchten vanuit Polen zal introduceren. Naast de lijnvluchten introduceert Jetair Caribbean vanaf juli 2021 ook rechtstreekse vluchten van en naar Kingston, Jamaica.

Wereldwijd werd in 2020 een daling van 74 procent van het internationale toerisme geregistreerd. Terwijl het Caribisch gebied in dat jaar een gemiddelde daling van 67 procent registreerde, kende Curaçao een daling van 62 procent. Sinds de reisbeperkingen in juli 2020 werden opgeheven begon Curaçao maandelijks groei te registreren, maar als gevolg van het negatieve reisadvies dat begin december 2020 door Nederland werd aangekondigd, waarna Curaçao op code oranje werd geplaatst, kende het toerisme wederom een aanzienlijke daling.

De code oranje had in de eerste vier maanden van 2021 een negatief effect op de aankomsten uit Nederland. Dankzij de VS werden voor de maand maart 2021 toch 10.118 toeristen geregistreerd, maar vervolgens vond in april als gevolg van de lockdown een aanzienlijke daling plaats (3.520).

Over de maand mei rapporteert CTB 8.843 verblijfstoeristen. Hiervan waren 5.440 Europese bezoekers, van wie 4.792 uit Nederland en 222 uit Duitsland. Van deze Europese bezoekers verbleef 44 procent in resorthotels. Het gemiddelde verblijf voor Europeanen was 13,5 nachten, vergeleken met 9 nachten in mei 2019. Dat is een toename van 50 procent in de verblijfsduur.

Uit de VS werden 2.232 bezoekers verwelkomd. Het verkeer vanuit de VS gaat de goede kant op, zo zei Pennicook gisteren, want bezoekers uit alle 50 staten kunnen nu Curaçao bezoeken.

Uit Zuid-Amerika mocht Curaçao 350 bezoekers verwelkomen, waarvan 60 procent uit Colombia. Ook werden 473 verblijfsbezoekers uit het Caribisch gebied geregistreerd. Deze bezoekers kwamen voornamelijk van de andere eilanden binnen het Koninkrijk.

Daarnaast zijn er in de eerste 7 dagen van juni 4.398 stayover-aankomsten geregistreerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

 1. @Dat men liever in Europa blijft is op zich te begrijpen. Geen extra kosten voor PCR en als het fout gaat kan je snel terug.
  En nu is het ook mooi weer in Europa.

 2. If de CTB info
  Altijd klopt waag ik te betwijfelen.
  Ik zit momenteel in NL en hadden bij vertrek KLM 150 open seats. 13/6 vlieg ik terug met weer een derde gevuld.
  Ik hoop dat het idd weer gaat aantrekken, dat zou wel zo prettig voor de landskas zijn.
  We zullen het zien.
  Momenteel zijn vooral de all ons naar Turkije Griekenland en d Canarische eilanden erg in trek.
  De caravans|campers schijnen niet aan te slepen te zijn. Ik heb begrepen dat men meer in NL en Europa gaat toeren.

 3. Het CTB lijkt zich zo langzamerhand te beperken tot wat er gebeurd is in het verleden. Een soort van CBS voor Toerisme? Is dat het doel van de CTB? Wanneer gaan we zien wat ze doen om toerisme te bevorderen? Om ons product te verbeteren? De service? De te hoge taxitarieven en het ontbreken van taximeters? Het soms beschamende optreden bij de aankomst en immigratie? Enz. enz. Misschien tijd voor een kleine quick scan en een wake up call voor deze wat ingezakte en slaperig ogende organisatie. Een mooie taak voor de nieuwe ministers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -