26 C
Willemstad
• vrijdag 21 januari 2022 11:27

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | CTB: Zomer veelbelovend

- Advertentie -
Foto Persbureau Curacao

Willemstad – Na een moeilijk begin van het jaar trekt het toerisme naar Curaçao nu weer aan. ,,Het begint er veelbelovend uit te zien voor de zomer.” Dat zei de directeur van de Curaçao Tourist Board (CTB) Paul Pennicook tijdens een update over het toerisme gisteren.

Vanaf juli verhogen KLM en TUI hun vluchtfrequentie vanuit Amsterdam. KLM verhoogt de vluchtfrequentie van een naar tweemaal per dag, terwijl TUI vanaf juli de frequentie zal verhogen van 5 vluchten naar 12 vluchten per week. Voor Noord-Amerika voert American Airlines vanuit Miami dagelijkse vluchten uit en 1 vlucht per week vanuit Charlotte.

Verder voert JetBlue 3 vluchten per week uit vanuit New York en vliegt Avianca twee keer per week vanuit Bogotá, terwijl Copa afgelopen zaterdag begon met 2 vluchten per week vanuit Panama en vanaf juli de frequentie tot 4 vluchten per week zal opvoeren. Wingo start in juli ook met 2 vluchten per week vanuit Bogota en tot slot voeren Divi Divi Air, EZ Air, Winair, Air Century, Sky High, AirCaribe en Jetair Caribbean lijnvluchten uit naar verschillende bestemmingen in het Caribisch gebied.

Vanaf juli voert Air Belgium via Martinique 2 keer per week vluchten uit naar Curaçao, terwijl LukeAir wekelijkse vluchten vanuit Polen zal introduceren. Naast de lijnvluchten introduceert Jetair Caribbean vanaf juli 2021 ook rechtstreekse vluchten van en naar Kingston, Jamaica.

- Advertentie -

Wereldwijd werd in 2020 een daling van 74 procent van het internationale toerisme geregistreerd. Terwijl het Caribisch gebied in dat jaar een gemiddelde daling van 67 procent registreerde, kende Curaçao een daling van 62 procent. Sinds de reisbeperkingen in juli 2020 werden opgeheven begon Curaçao maandelijks groei te registreren, maar als gevolg van het negatieve reisadvies dat begin december 2020 door Nederland werd aangekondigd, waarna Curaçao op code oranje werd geplaatst, kende het toerisme wederom een aanzienlijke daling.

De code oranje had in de eerste vier maanden van 2021 een negatief effect op de aankomsten uit Nederland. Dankzij de VS werden voor de maand maart 2021 toch 10.118 toeristen geregistreerd, maar vervolgens vond in april als gevolg van de lockdown een aanzienlijke daling plaats (3.520).

Over de maand mei rapporteert CTB 8.843 verblijfstoeristen. Hiervan waren 5.440 Europese bezoekers, van wie 4.792 uit Nederland en 222 uit Duitsland. Van deze Europese bezoekers verbleef 44 procent in resorthotels. Het gemiddelde verblijf voor Europeanen was 13,5 nachten, vergeleken met 9 nachten in mei 2019. Dat is een toename van 50 procent in de verblijfsduur.

Uit de VS werden 2.232 bezoekers verwelkomd. Het verkeer vanuit de VS gaat de goede kant op, zo zei Pennicook gisteren, want bezoekers uit alle 50 staten kunnen nu Curaçao bezoeken.

Uit Zuid-Amerika mocht Curaçao 350 bezoekers verwelkomen, waarvan 60 procent uit Colombia. Ook werden 473 verblijfsbezoekers uit het Caribisch gebied geregistreerd. Deze bezoekers kwamen voornamelijk van de andere eilanden binnen het Koninkrijk.

Daarnaast zijn er in de eerste 7 dagen van juni 4.398 stayover-aankomsten geregistreerd.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

3 reacties

 1. @Dat men liever in Europa blijft is op zich te begrijpen. Geen extra kosten voor PCR en als het fout gaat kan je snel terug.
  En nu is het ook mooi weer in Europa.

 2. If de CTB info
  Altijd klopt waag ik te betwijfelen.
  Ik zit momenteel in NL en hadden bij vertrek KLM 150 open seats. 13/6 vlieg ik terug met weer een derde gevuld.
  Ik hoop dat het idd weer gaat aantrekken, dat zou wel zo prettig voor de landskas zijn.
  We zullen het zien.
  Momenteel zijn vooral de all ons naar Turkije Griekenland en d Canarische eilanden erg in trek.
  De caravans|campers schijnen niet aan te slepen te zijn. Ik heb begrepen dat men meer in NL en Europa gaat toeren.

 3. Het CTB lijkt zich zo langzamerhand te beperken tot wat er gebeurd is in het verleden. Een soort van CBS voor Toerisme? Is dat het doel van de CTB? Wanneer gaan we zien wat ze doen om toerisme te bevorderen? Om ons product te verbeteren? De service? De te hoge taxitarieven en het ontbreken van taximeters? Het soms beschamende optreden bij de aankomst en immigratie? Enz. enz. Misschien tijd voor een kleine quick scan en een wake up call voor deze wat ingezakte en slaperig ogende organisatie. Een mooie taak voor de nieuwe ministers.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Grisha to investigate who signed for dossier withheld from MPs

~ Lawrence requests, receives documents, to meet PJIA ~ PHILIPSBURG--President of Parliament Grisha Heyliger-Marten will be conducting an investigation to determine who signed to receive the dossier of...

Ingezonden | Bubali-gate en de rookgordijnen van DOW en de Minister van Volksgezondheid Dangui Oduber

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Protest Colegio Arubano gaat door

Oranjestad - De rector van Colegio Arubano is om ‘gegronde reden’ geschorst. Meer details wil de Stichting Voortgezet Onderwijs Aruba (SVOA) op dit moment niet geven. Het...

AntilliaansDagblad | Twaalfde editie Bon Doet

Kralendijk - Het Bon Doet-team organiseert in samenwerking met het Oranje Fonds de twaalfde editie van Bon Doet, het grootste vrijwilligersevenement op Bonaire, op 11 en 12...

AntilliaansDagblad | Werk aan de winkel bij Kura Hulanda0

Willemstad - Na de overname van Kura Hulanda door de speciaal hiervoor opgerichte BMG Asset Management bv is er veel werk aan de winkel bij dit voormalige...

AntilliaansDagblad | Nu personeelstekort in horeca

Negenduizend banen verloren gegaan; angst voor terugkeer in toeristenbranche Willemstad - Het personeelstekort in de horeca- en hotelsector op Curaçao loopt snel op. Van alle beschikbare vacatures op...
- Advertentie -
- Advertentie -