25.9 C
Willemstad
• zondag 26 maart 2023

ParadiseFM | Aangifte Calmes tegen Leeflang en De Andrade

Politicus Rennox Calmes is de beschuldigingen aan zijn adres zat. Hij wil aangifte doen van laster tegen Omayra Leeflang en Elvis de Andrade. Beiden zouden zijn naam...

CN | SER keurt nieuwe gokwet Curaçao goed, maar blijft kritisch

Jimmy Driessen | CasinoNieuws.nl De Sociaal-Economische Raad (SER) van Curaçao heeft de nieuwe gokwet goedgekeurd. De raad geeft in haar advies aan dat het moderniseringstraject van de (online)...

Democracy now! | Friday, March 24, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

Extra | Journaal 24 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Portugese oorlogsschepen gespot voor Piscadera

Voor de kust van Piscadera zijn Portugese oorlogsschepen gespot. Vissers hebben in totaal vijf kwallen gevangen. Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) is op de...

Nu.cw | SER adviseert over belastingverordeningen

De Sociaal-Economische Raad (SER) heeft donderdag advies uitgebracht over wijzigingen in verschillende belastingverordeningen. De verordeningen waarin wijzigingen zijn aangebracht zijn onder andere de Algemene Landsverordening Landsbelastingen en...

RO | Ministerraad besluit dat Caribische studenten voor aankomst in Nederland een BSN krijgen

De Ministerraad stemde in met het wijzigen van het Besluit basisregistratie personen, zodat Caribische studenten bij aanvraag van studiefinanciering via DUO direct een BSN kunnen krijgen. Dit...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Camiel Eurlings lid RvC van Bonaire International Airport

Eurlings is voorgedragen door de RvC na een intensieve procedure waaraan meer dan 60 geïnteresseerden hebben deelgenomen.

Kralendijk – Met ingang van 1 augustus 2021 is Camiel Eurlings benoemd als lid van de raad van commissarissen (RvC) van Bonaire International Airport nv (BIA).

Eurlings brengt volgens BIA expertise op het gebied van luchtvaart, governance en bestuur in en heeft een uitgebreide staat van dienst.

Van 2007 tot 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet Balkenende IV. Vanaf begin 2011 was hij werkzaam bij de KLM, van juli 2013 tot oktober 2014 als president-directeur.

Eurlings heeft eerder verschillende posities bekleed als toezichthouder. Op privaat vlak bij American Express Global Business Travel en GOL Airlines. Op het snijvlak van publiek en privaat was hij als toenmalig bewindspersoon de eindverantwoordelijke toezichthouder bij de Luchtverkeersleiding Nederland, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen en de Rijksdienst Wegverkeer.

Eurlings is geen onbekende op Bonaire. De aankoop van een familiehuisje op het eiland was in 2008 even groot nieuws in Nederland. PVV’er Hero Brinkman gooide de knuppel in het hoenderhok en betichtte de Limburger van handel met voorkennis omdat op dat moment het besluit dat het eiland een soort gemeente van Nederland zou worden breed bekend was. Na onderzoek bleek het een storm in een glas water te zijn.

Eurlings is voorgedragen door de RvC na een intensieve procedure waaraan meer dan 60 geïnteresseerden hebben deelgenomen. Met de benoeming bestaat de RvC nu uit drie leden.

Naast Eurlings zijn dat Angel Bermudez en Marco van de Kreeke (voorzitter). BIA zegt zeer verheugd met de aanstelling van Eurlings en ziet uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Na een intensieve procedure waarin (zo zeggen de “forces that be”) 60 geïnteresseerden deelnamen. Hogwash!!
    In de stoelendans als onderdeel van de continue banencarrousel in het Haagse, was het CDA gewoon aan de beurt en kan men nu dit schandaalknaapje een verre, doch lucratieve bijbaan geven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -