28 C
Willemstad
• maandag 27 september 2021 07:13

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Camiel Eurlings lid RvC van Bonaire International Airport

Eurlings is voorgedragen door de RvC na een intensieve procedure waaraan meer dan 60 geïnteresseerden hebben deelgenomen.

Kralendijk – Met ingang van 1 augustus 2021 is Camiel Eurlings benoemd als lid van de raad van commissarissen (RvC) van Bonaire International Airport nv (BIA).

Eurlings brengt volgens BIA expertise op het gebied van luchtvaart, governance en bestuur in en heeft een uitgebreide staat van dienst.

Van 2007 tot 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet Balkenende IV. Vanaf begin 2011 was hij werkzaam bij de KLM, van juli 2013 tot oktober 2014 als president-directeur.

- Advertentie -

Eurlings heeft eerder verschillende posities bekleed als toezichthouder. Op privaat vlak bij American Express Global Business Travel en GOL Airlines. Op het snijvlak van publiek en privaat was hij als toenmalig bewindspersoon de eindverantwoordelijke toezichthouder bij de Luchtverkeersleiding Nederland, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen en de Rijksdienst Wegverkeer.

Eurlings is geen onbekende op Bonaire. De aankoop van een familiehuisje op het eiland was in 2008 even groot nieuws in Nederland. PVV’er Hero Brinkman gooide de knuppel in het hoenderhok en betichtte de Limburger van handel met voorkennis omdat op dat moment het besluit dat het eiland een soort gemeente van Nederland zou worden breed bekend was. Na onderzoek bleek het een storm in een glas water te zijn.

Eurlings is voorgedragen door de RvC na een intensieve procedure waaraan meer dan 60 geïnteresseerden hebben deelgenomen. Met de benoeming bestaat de RvC nu uit drie leden.

Naast Eurlings zijn dat Angel Bermudez en Marco van de Kreeke (voorzitter). BIA zegt zeer verheugd met de aanstelling van Eurlings en ziet uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Na een intensieve procedure waarin (zo zeggen de “forces that be”) 60 geïnteresseerden deelnamen. Hogwash!!
    In de stoelendans als onderdeel van de continue banencarrousel in het Haagse, was het CDA gewoon aan de beurt en kan men nu dit schandaalknaapje een verre, doch lucratieve bijbaan geven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Morgen worden meer dan 200 werknemers van de raffinaderij naar huis gestuurd

Persbureau Curacao Maandag vallen er opnieuw harde klappen bij de raffinaderij. Meer dan tweehonderd werknemers krijgen dan hun ontslag toegezegd. Zij zijn niet geselecteerd om in het vervolgtraject met...

PBC | Minder covid-patiënten dan vorige week, maar meer op de IC op Curaçao

Persbureau Curacao Zondag zijn er 34 mensen positief getest op Corona. Daaronder dit keer geen geïmporteerde cases, maar mensen die lokaal besmet zijn geraakt. 53 Covid-patiënten mochten vandaag uit...

LuchtvaartNieuws | Prijsvechter Wingo hervat vluchten tussen Colombia en Curaçao

WILLEMSTAD - Prijsvechter Wingo hervat de vluchtuitvoering tussen de Colombiaanse hoofdstad Bogotá en Curaçao. De dochtermaatschappij van het Panamese Copa Airlines vliegt per 6 oktober weer naar...

PBC | Pippi’s Opvang op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Zo nu en dan is het nodig om een Stichting en/of persoon onder de aandacht te brengen. Gewoon, omdat ze fantastisch werk doen en...

PBC | Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan Covid

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Vanochtend vroeg is de bekende Bonairiaanse journalist Zamir Ayubi overleden aan de gevolgen van COVID-19. Dat maakte zijn broer, de eveneens bekende journalist Aimed...

PBC | Coronacijfers Curaçao 25 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is vandaag opnieuw een coronaslachtoffer gevallen. Het slachtoffer overleed in het ziekenhuis. In totaal zijn er nu 160 personen overleden op Curaçao aan...
- Advertentie -