27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 19:52

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Camiel Eurlings lid RvC van Bonaire International Airport

- Advertentie -
Eurlings is voorgedragen door de RvC na een intensieve procedure waaraan meer dan 60 geïnteresseerden hebben deelgenomen.

Kralendijk – Met ingang van 1 augustus 2021 is Camiel Eurlings benoemd als lid van de raad van commissarissen (RvC) van Bonaire International Airport nv (BIA).

Eurlings brengt volgens BIA expertise op het gebied van luchtvaart, governance en bestuur in en heeft een uitgebreide staat van dienst.

Van 2007 tot 2010 was hij minister van Verkeer en Waterstaat in het kabinet Balkenende IV. Vanaf begin 2011 was hij werkzaam bij de KLM, van juli 2013 tot oktober 2014 als president-directeur.

Eurlings heeft eerder verschillende posities bekleed als toezichthouder. Op privaat vlak bij American Express Global Business Travel en GOL Airlines. Op het snijvlak van publiek en privaat was hij als toenmalig bewindspersoon de eindverantwoordelijke toezichthouder bij de Luchtverkeersleiding Nederland, het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen en de Rijksdienst Wegverkeer.

- Advertentie -

Eurlings is geen onbekende op Bonaire. De aankoop van een familiehuisje op het eiland was in 2008 even groot nieuws in Nederland. PVV’er Hero Brinkman gooide de knuppel in het hoenderhok en betichtte de Limburger van handel met voorkennis omdat op dat moment het besluit dat het eiland een soort gemeente van Nederland zou worden breed bekend was. Na onderzoek bleek het een storm in een glas water te zijn.

Eurlings is voorgedragen door de RvC na een intensieve procedure waaraan meer dan 60 geïnteresseerden hebben deelgenomen. Met de benoeming bestaat de RvC nu uit drie leden.

Naast Eurlings zijn dat Angel Bermudez en Marco van de Kreeke (voorzitter). BIA zegt zeer verheugd met de aanstelling van Eurlings en ziet uit naar een prettige en succesvolle samenwerking.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. Na een intensieve procedure waarin (zo zeggen de “forces that be”) 60 geïnteresseerden deelnamen. Hogwash!!
    In de stoelendans als onderdeel van de continue banencarrousel in het Haagse, was het CDA gewoon aan de beurt en kan men nu dit schandaalknaapje een verre, doch lucratieve bijbaan geven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -