27.4 C
Willemstad
• zaterdag 4 december 2021 12:25

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Brug tussen twee natuurgebieden

Willemstad – De natuurgebieden bij Rif St. Marie en Hermanus op Bándabou zijn met elkaar verbonden door een nieuwe brug die door de Nederlandse Defensie gratis is gebouwd in opdracht van Caribbean Research and Management of Biodiversity (Carmabi).

Dit marien-biologisch onderzoeksinstituut en beheerder van natuurparken heeft onlangs beheersovereenkomsten getekend om het natuurgebied rond de zoutpannen van Jan Kok ecologisch-toeristisch te ontwikkelen. De brug is hier de eerste stap in.

,,Als onderdeel van die infrastructuur van het nieuwe park is een brug gebouwd en een kampeerplaats achter Landhuis Hermanus ten behoeve van scholen, vakantieplannen en toeristen”, zo wordt door Carmabi uit de doeken gedaan.

Hiermee is de eerste fase om de infrastructuur in het nieuwe nationale park op het eiland, het ‘National Park Rif St. Marie-Hermanus’ te ontwikkelen afgerond. Carmabi is momenteel bezig met het opzetten van het nieuwe nationale park en heeft voor de gebieden Rif St. Marie, Hermanus en de Zoutpannen van Jan Kok beheerovereenkomsten afgesloten met respectievelijk Refineria di Kòrsou (RdK), de overheid en de Stichting Monumentenzorg.

- Advertentie -

De nieuwe brug is gebouwd aan de kust waar de zoutpan en saliña van Jan Kok uitmondt in zee. Carmabi: ,,Deze brug is instrumenteel voor de toegankelijkheid van het park omdat deze de gebieden Rif St. Marie en Hermanus met elkaar verbindt en beschikbaar maakt voor de bezoekers van het nieuwe nationale park. Defensie heeft zowel de kampeerplaats alsook de brug gratis gebouwd.”

De brug heeft, inclusief aanlandingen, een totale lengte van achttien meter en is gebouwd van staal en hout, en gefundeerd op ingezonken beton. ,,Er kunnen geen voertuigen over, de brug is bedoeld voor fietsers en wandelaars”, zo wordt benadrukt.

Uitgelegd wordt dat voor het kunnen transporteren van onderdelen van de brug Carmabi meer dan normaal heeft moeten snoeien op het pad langs de zoutpannen van Jan Kok. Maar, zo wordt uitgelegd: ,,Hierbij zijn geen bomen verwijderd. De gesnoeide bomen zullen dan ook in de komende tijd weer terug groeien. We hebben begrip voor de degenen die van oudsher wandelen in dit gebied en het jammer vinden dat het oorspronkelijke tunneleffect nu verdwenen is. Dit tunneleffect zal echter weer terugkomen.”

Volgens het instituut is het park een bijdrage aan een beter toeristisch product dat op termijn lokale werkgelegenheid zal creëren en deviezen zal genereren.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Friday, December 3, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 3 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | DCNA vergoot weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties

Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) vergroot de weerbaarheid van natuurbeschermingsorganisaties zodat ze bestand zijn tegen externe schokken. Zo werd bekendgemaakt tijdens de bestuursvergadering. Volgens de organisatie blijft de...

Nu.cw | Saba start begin december met boosterprik

Saba start op woensdag acht december met de campagne voor de boosterprik tegen het coronavirus. Zestigplussers kunnen vanaf die datum hun vaccinatie halen. Dit meldt het Openbaar...

PBC | QR-codecontrole alleen door gecertificeerd personeel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijeenkomsten of feesten voor meer dan 100 mensen vereisen bij de toegang een controle op QR-codes. Om dat proces goed te laten verlopen, biedt...

PBC | Windsurfer Badloe grijpt naast mondiale onderscheiding

Persbureau Curacao Windsurfer Kiran Badloe krijgt geen mondiale onderscheiding van de internationale zeilbond, World Sailing. Bij de mannen heeft nog nooit iemand met de Nederlandse nationaliteit deze onderscheiding...
- Advertentie -