28 C
Willemstad
• dinsdag 22 juni 2021 16:22

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Bewoners Mahaai zijn overlast zat

‘Wachten op ongelukken’ | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Ook nu nog gaat het pompen van water vanuit een woning in Mahaai op de openbare weg onverhinderd door. De buurtbewoners hebben al twee keer aan de bel getrokken en zijn de wateroverlast nu echt zat.

Eind januari verscheen in de krant een bericht van Buurtvereniging Mahaai met de kop ‘Wachten op ongelukken’. Het gaat om grondwater dat continu op de openbare weg wordt gepompt vanuit een woning aan de Angloweg, waardoor er algen groeien op de weg en het er erg glibberig is. Een tweede bericht hierover verscheen in de laatste week van april. Tot op heden gaat dit onverhinderd door, zegt de buurtvereniging.

,,Er zijn nu meerdere ongelukken gebeurd. Een ervan is de grootvader met zijn kleinkind achterop, onderweg naar huis van school. Hard onderuitgegaan met een traumatische ervaring voor kind en schrammen voor de grootvader. Het is kortweg een levensgevaarlijke situatie die nu moet stoppen. De buurtbewoners zijn het zat.”

- Advertentie -

Volgens buurtvereniging Mahaai zijn de overheid en met name de minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) hier verantwoordelijk voor ‘het niet aanpakken van dit probleem dat al jaren speelt’.

,,Tevens ligt de verantwoordelijkheid natuurlijk bij de bewoners van Angloweg nummer 2, die blijkbaar lak hebben aan alle ellende die wordt veroorzaakt. Het risico op aansprakelijk stellen voor (letsel)schade zou tot actie moeten leiden, maar vooral ook de morele verplichting om ellende te voorkomen”, aldus de boze buurtbewoners.

,,De kinderen en ouders van de Johan van Walbeeckschool lopen het risico om aangereden te worden bij het oversteken. De algen op de weg kleven aan de banden en zorgen ervoor dat je tot 50 meter verderop van de weg kan raken bij hard remmen of gas geven. Wil de minister werkelijk dit risico lopen?! Onbegrijpelijk.

De bewoners van Angloweg 2 dienen per direct te worden gesommeerd te stoppen. Het (continu) pompen van water op de weg is simpelweg verboden volgens het Burgerlijk Wetboek. Waarom wordt er niet gehandhaafd?”, aldus de buurtvereniging, die heeft aangeboden te helpen bij het bedenken van oplossingen zoals het coaten van de kelder, het opvullen met diabaas, of het afvoeren van het water in tanks.

,,Het gevecht tegen het grondwater is een gevecht zonder einde. De bewoners van Angloweg 2 leggen de schuld bij de overheid, maar zijn natuurlijk zelf verantwoordelijk.”

Ondertussen is online een petitie begonnen om aandacht te vragen voor het probleem, maar de buurtbewoners wijzen ook op de schade die inmiddels is aangericht aan de vrij recent vernieuwde asfaltlaag. Deze loopt in de miljoenen, aldus de buurtvereniging.

,,Hier draait de bevolking uiteindelijk voor op. Het is hoog tijd dat de verantwoordelijke minister van VVRP (die herhaaldelijk persoonlijk op de hoogte is gebracht) nú haar verantwoordelijkheid neemt en dit niet doorschuift naar de volgende minister.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

2 reacties

  1. Moeilijk , moeilijk .
    Tja het is een moeilijk probleem .
    Heel moeilijk , echt moeilijk er wordt een studie van gemaakt en het is moeilijk .
    Ik kom er echt op terug

  2. Zita J-L wil – ondanks dat ze alleen stemmen van F&F kreeg – haar zetel niet afgeven omdat ze zelf vindt veel ervaringen te hebben en het volk goed kan dienen.

    Ze is niet eens in staat de meest simpele problemen op te lossen. Het probleem in Mahaai speelt al jaren, maar natuurlijk wist ze er niet van.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, June 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Man aangehouden voor vernieling en bedreiging

De politie werd afgelopen zaterdag naar een adres in Juan Domingu bij Mahuma gestuurd waar een familieruzie aan de gang was. Een man is opgepakt voor vernieling...

Nu.cw | Onderhoud aan Julianabrug duurt ongeveer een maand

Vandaag is MNO Vervat begonnen met de onderhoudwerkzaamheden aan de leuningen van de Koningin Julianabrug. Er wordt geen rijbaan volledig afgesloten maar het verkeer zal er wel...

Nu.cw | Excuses WEB Bonaire voor aanmaning van 1 cent

Bij de afdeling Klantenservice van WEB Bonaire werd onlangs een aanmaning voor een bedrag van 1 dollarcent over het hoofd gezien en verstuurd aan de klant. Het...

ParadiseFM | Ambtenaren krijgen deze week 1/12e van het vakantiegeld

Ambtenaren krijgen aanstaande vrijdag 1/12e van het vakantiegeld uitbetaald. Dat blijkt uit een interne aankondiging van de overheid. De betaling zal gezamenlijk met het salaris worden gedaan,...
- Advertentie -