27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 03:39

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Bankpas in plaats van sociale pas

In juli wordt een systeem geïntroduceerd om de sociale pas te vervangen.

Willemstad – Er wordt gewerkt aan een plan om een systeem te introduceren waarbij gebruikers van de sociale pas in de toekomst een bankpas kunnen gebruiken om hun boodschappen te doen.

Dat laat minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) weten in reactie op het nieuws van de supermarkten dat zij met ingang van 19 juni niet langer de sociale pas als betaalmiddel zullen accepteren.

Ook zij heeft de brief gelezen van raadsman Achim Henriquez die de 16 supermarkten vertegenwoordigt en geeft aan dat er in juli een systeem zal worden geïntroduceerd om de sociale pas te vervangen.

- Advertentie -

Larmonie-Cecilia verwijst naar een normale bankpas en geeft aan dat dit ‘alle bezwaren zal verhelpen die de supermarkten met het huidige systeem hebben’. Met deze oplossing moeten zowel de supermarkten als de overheid tevreden zijn, concludeert de minister.

De minister bedankt de supermarktvereniging voor de steun die zij de regering heeft gegeven gedurende het afgelopen jaar en benadrukt dat gebruikers op anonieme wijze en bij alle supermarkten op het eiland hun pas moeten kunnen gebruiken. ,,Iedere gebruiker van de sociale pas heeft het recht in iedere willekeurige supermarkt een bankpas te gebruiken zonder dat een ander weet dat hij of zij afhankelijk is van de steun van overheid om zichzelf en zijn of haar gezin te voeden”, aldus de bewindsvrouw.

Onderstandtrekkers zullen op vrijdag 25 juni de uitkering op hun bankrekening gestort krijgen en het geld voor werkzoekenden en oud-gebruikers van de pas van het Rode Kruis die bij het ministerie van SOAW zijn geregistreerd, zal op 5 juli worden bijgestort. Over de sociale pas waarmee boodschappen kunnen worden gekocht, geeft de minister vandaag een persconferentie. Deze staat gepland voor 11.30 uur.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

3 reacties

 1. https://nu.cw/2021/06/19/curacao-krijgt-volgende-tranche-liquiditeitssteun-in-delen/

  Dit is in ieder geval de beste oplossing niet alles ineens over te maken. Ongetwijfeld verdwijnt zou het dan in een grote put zonder noemenswaardige bodem verdwijnen.
  Net zoals de eerste tranche waar slechts minder dan 60 ct voor de kwetsbaren werd gebruikt.
  Ministers gingen erop vooruit door in een hogere schaal te gaan zitten om vervolgens de korting door te voeren.
  Netto onder de streep keurig afgerekend door NL maar door de hogere salarisschaal en dus hoger brutoloon werden ministers en statenleden toch ‘rijker’. Want laten we wel wezen pensioen en wachtgeld wordt berekend op basis van het brutoloon.
  Schaamteloze mensen.

 2. Helemaal eens,@ Wladimiro.
  De vele duizenden mensen die afhankelijk zijn van een schamele financiele toelage is een schande voor dit Land. Niet voor niets heeft de vereniging HiMA aan de bel getrokken omdat zij zich zorgen maakt over de achterstand die de kinderen hebben opgelopen tijdens de pandemia, kinderen die geen toegang tot internet hebben, omdat er geen electriciteit is, geen laptops niets ,van dit alles.
  Wel vond de vorige regering, maar laten we de tijd van Leeflang als min v O niet uit het oog verliezen allemaal hebben zij een puinhoop op Onderwijs achtergelaten.
  Men vond het belangrijker zich over hun eigen pensioen te buigen, en vooral verleden jaar naar schaal 18 te gaan om zodoende erg weinig te hoeven inleveren.
  Schaamteloze mensen!

 3. De onderstandtrekkers zijn niet zomaar vragers van een financiele toelage geworden. De huidige uitkeringsbedragen zijn veels te laag om ermee rond te komen. Ik maak me vooral zorgen om de kinderen van onderstandtrekkers. Ze kunnen nooit direct terugvallen op een papa of mama als ze echt iets nodig hebben bv een laptop.
  Maar ach, als onze Curacaosche Pandora de doos opent en alle ellende het eiland ziet overspoelen, blijft nog de HOOP achter. SPERANSA.
  Ik wens mijn ex-collega Glenda Aniceta vd SOAW veel sterkte
  met haar te leiden projecten ten goede van onze arme gemeenschap.

  https://fondodisosten.org/nl/informatie-onderstandtrekkers/

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -