28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Bankpas in plaats van sociale pas

In juli wordt een systeem geïntroduceerd om de sociale pas te vervangen.

Willemstad – Er wordt gewerkt aan een plan om een systeem te introduceren waarbij gebruikers van de sociale pas in de toekomst een bankpas kunnen gebruiken om hun boodschappen te doen.

Dat laat minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) Ruthmilda Larmonie-Cecilia (PNP) weten in reactie op het nieuws van de supermarkten dat zij met ingang van 19 juni niet langer de sociale pas als betaalmiddel zullen accepteren.

Ook zij heeft de brief gelezen van raadsman Achim Henriquez die de 16 supermarkten vertegenwoordigt en geeft aan dat er in juli een systeem zal worden geïntroduceerd om de sociale pas te vervangen.

Larmonie-Cecilia verwijst naar een normale bankpas en geeft aan dat dit ‘alle bezwaren zal verhelpen die de supermarkten met het huidige systeem hebben’. Met deze oplossing moeten zowel de supermarkten als de overheid tevreden zijn, concludeert de minister.

De minister bedankt de supermarktvereniging voor de steun die zij de regering heeft gegeven gedurende het afgelopen jaar en benadrukt dat gebruikers op anonieme wijze en bij alle supermarkten op het eiland hun pas moeten kunnen gebruiken. ,,Iedere gebruiker van de sociale pas heeft het recht in iedere willekeurige supermarkt een bankpas te gebruiken zonder dat een ander weet dat hij of zij afhankelijk is van de steun van overheid om zichzelf en zijn of haar gezin te voeden”, aldus de bewindsvrouw.

Onderstandtrekkers zullen op vrijdag 25 juni de uitkering op hun bankrekening gestort krijgen en het geld voor werkzoekenden en oud-gebruikers van de pas van het Rode Kruis die bij het ministerie van SOAW zijn geregistreerd, zal op 5 juli worden bijgestort. Over de sociale pas waarmee boodschappen kunnen worden gekocht, geeft de minister vandaag een persconferentie. Deze staat gepland voor 11.30 uur.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

3 reacties

 1. https://nu.cw/2021/06/19/curacao-krijgt-volgende-tranche-liquiditeitssteun-in-delen/

  Dit is in ieder geval de beste oplossing niet alles ineens over te maken. Ongetwijfeld verdwijnt zou het dan in een grote put zonder noemenswaardige bodem verdwijnen.
  Net zoals de eerste tranche waar slechts minder dan 60 ct voor de kwetsbaren werd gebruikt.
  Ministers gingen erop vooruit door in een hogere schaal te gaan zitten om vervolgens de korting door te voeren.
  Netto onder de streep keurig afgerekend door NL maar door de hogere salarisschaal en dus hoger brutoloon werden ministers en statenleden toch ‘rijker’. Want laten we wel wezen pensioen en wachtgeld wordt berekend op basis van het brutoloon.
  Schaamteloze mensen.

 2. Helemaal eens,@ Wladimiro.
  De vele duizenden mensen die afhankelijk zijn van een schamele financiele toelage is een schande voor dit Land. Niet voor niets heeft de vereniging HiMA aan de bel getrokken omdat zij zich zorgen maakt over de achterstand die de kinderen hebben opgelopen tijdens de pandemia, kinderen die geen toegang tot internet hebben, omdat er geen electriciteit is, geen laptops niets ,van dit alles.
  Wel vond de vorige regering, maar laten we de tijd van Leeflang als min v O niet uit het oog verliezen allemaal hebben zij een puinhoop op Onderwijs achtergelaten.
  Men vond het belangrijker zich over hun eigen pensioen te buigen, en vooral verleden jaar naar schaal 18 te gaan om zodoende erg weinig te hoeven inleveren.
  Schaamteloze mensen!

 3. De onderstandtrekkers zijn niet zomaar vragers van een financiele toelage geworden. De huidige uitkeringsbedragen zijn veels te laag om ermee rond te komen. Ik maak me vooral zorgen om de kinderen van onderstandtrekkers. Ze kunnen nooit direct terugvallen op een papa of mama als ze echt iets nodig hebben bv een laptop.
  Maar ach, als onze Curacaosche Pandora de doos opent en alle ellende het eiland ziet overspoelen, blijft nog de HOOP achter. SPERANSA.
  Ik wens mijn ex-collega Glenda Aniceta vd SOAW veel sterkte
  met haar te leiden projecten ten goede van onze arme gemeenschap.

  https://fondodisosten.org/nl/informatie-onderstandtrekkers/

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...