27 C
Willemstad
• woensdag 8 december 2021 00:48

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ATA: 2022 wordt jaar van herstel voor Aruba

Toerisme-minister Dangui Oduber

Oranjestad – Aruba Tourism Authority (ATA) ziet 2022 als het jaar van herstel. De komende drie jaar staan innovatie, duurzaamheid en leiderschap centraal.
Dat staat in de plannen en bijbehorende begroting voor 2022 die de toerisme-autoriteit presenteerde aan Toerisme-minister Dangui Oduber (MEP).

Het samenstellen is in april begonnen en daar waren veel vergaderingen met partners en stakeholders voor nodig. Daarna gaf de Raad van Toezicht van ATA goedkeuring aan de plannen.

Het beleid van ATA voor de komende drie jaar heeft de slogan ‘Our Tourism 2025 Aspiration’. Directeur Ronella Croes erkent dat de plannen ambitieus zijn.

“Belangrijk is dat er geld is om alle nieuwe projecten te kunnen uitvoeren.”

- Advertentie -

Covid-19 zorgt voor heel wat uitdagingen, maar het toerisme maakt op dit moment een positieve ontwikkeling door en dat is ook zichtbaar in de plannen van 2022. Want ATA wil volgend jaar een herstel zien van 95 procent, zowel in het aantal verblijfstoeristen als in de Tourism Credits (uitgaven van een bezoeker).

Dat herstel wordt gemeten met 2019, het jaar voor de pandemie. Daarnaast is een doel om 3 procent groei te bereiken in de Average Daily Rate. Voor het cruisetoerisme geldt een iets lager herstel: tussen de 31 procent en 77 procent. Om dit herstel te bereiken, ziet ATA mogelijkheden op het gebied van duurzaam toerisme. Daar is onder andere het programma ‘Visitor Flow’ op gericht, dat de bezoeker een nog mooiere ervaring moet bezorgen.

In de plannen voor 2023 staat dat ATA drie doelen heeft: de economische waarde van het toerisme vergroten, Aruba positioneren als gewenste en duurzame bestemming en zorgen dat Aruba als bestemming leidend is. ATA denkt deze doelen te kunnen bereiken door de samenleving meer te betrekken en door bezoekers een betere ervaring te geven als ze op Aruba zijn.

De pandemie heeft wereldwijd voor een grote verandering gezorgd en marketingstrategieën moesten worden aangepast. ATA stelt dat de manier waarop Aruba wordt geprofileerd in het buitenland, van groot belang is om het contact met potentiële bezoekers niet te verliezen. Luchtvaartmaatschappijen zijn daarbij van belang en de Noord-Amerikaanse markt ook. Maar ook de Europese markt en Latijns-Amerika zijn in beeld.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | VS scherpt regels aan voor reizigers

Wie vanaf nu vanuit Curaçao naar Miami of New York reist moet aan strengere regels voldoen. De VS hebben de inreismaatregelen aangescherpt vanwege de Omicron variant van...

ParadiseFM | Moordzaak Poentje Castro pro-forma voor de rechter

Na 11 jaar verschijnt er eindelijk een verdachte voor de rechter voor moord op Poentje Castro. De Arubaanse reporter werd in 2010 dood gevonden in zijn huis....

Democracy now! | Tuesday, December 7, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 7 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Amnesty International en VluchtelingenWerk op werkbezoek naar Curaçao en Aruba

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Amnesty International en Vluchtelingenwerk bezoeken volgende week Curaçao en Aruba. Zij voeren dan gesprekken met de autoriteiten, Venezolanen en activisten naar aanleiding van hun...

PBC | Curaçao heeft dringend pro-actief en rules-based toezicht nodig op de financiële sector

Door Servaas Houben en Ronald Ketellapper Financiële instellingen in kleine staten worden vaak niet ‘gecontroleerd’ door onafhankelijke (financiële) media, ratingbureaus en consumentenbescherming organisaties. Toezichthouders moeten daarom een ​​actievere...
- Advertentie -