28 C
Willemstad
• zondag 4 juni 2023

PBC | Oplossing voor wachtlijst bij CMC

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft ingegrepen in de problematiek van de wachttijden voor operatiepatiënten. Met ingang van maandag 5 juni een wordt een...

PBC | ‘Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles zitten ver onder de inkomensnorm van de LNT’

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Psychiaters in dienst bij Klinika Capriles/GGz Curacao verdienen niet een veelvoud van het maximum, dat is vastgesteld in de nieruwe Wet Normering Topinkomens, LNT....

PBC | Eerste kwartaal 2023 ziet honderden onbeantwoorde brieven aan ministers

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Tijdens het eerste kwartaal van 2023 zijn er maar liefst 181 brieven, afkomstig van Statenleden en gericht aan ministers, onbeantwoord gebleven. Minister van Algemene...

PBC | Regering Curaçao zoekt 650 miljoen om pensioenen ENNIA te redden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Er is zeker 650 miljoen nodig om de pensioenen van ENNIA te redden. De regering van Curaçao heeft besloten op zoek te gaan naar...

PBC | Uitspraak in hoger beroep tegen Ansary uitgesteld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD.- Halverwege deze maand kondigt het Gemeenschappelijk Hof de datum van de uitspraak aan in de zaak die de Centrale Bank/ENNIA tegen Ansary & Co hebben...

PBC | Rojer wil in Parijs revanche op Spelen

Persbureau Curacao PARIJS – Jean-Julien Rojer wil zich volgend jaar op de Olympische Spelen revancheren. Twee jaar geleden liepen de Spelen van Tokio op een grote teleurstelling uit,...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Amigoe di Aruba verkocht

HomeLandenArubaAntilliaansDagblad | Amigoe di Aruba verkocht
Amigoe Aruba | Ariën Rasmijn

Oranjestad – Uitgeverij Amigoe (Aruba) nv is of wordt spoedig verkocht en is daarmee na circa 60 jaar niet langer een dochterbedrijf van de Nederlandstalige krant Amigoe op Curaçao. De Arubaanse zakenman Ishwar Daryanani (44 jaar) is de nieuwe eigenaar. Hij spreekt intussen over ‘my newspaper’.

F07 Amigoe Aruba comp FB Ariën Rasmijn 1Hoewel het dagbladbedrijf zelf in beide edities van de krant nog geen mededeling deed over de verkooptransactie, verschenen in het weekend op sociale media allerlei berichten die de overnamedeal bevestigen.

Op een later verwijderde post sprak Amigoe Aruba op Facebook over een ‘geslaagde bijeenkomst’ van directeur Michael Voges van Uitgeverij Amigoe nv (Curaçao) met Daryanani ‘als nieuwe eigenaar’ van de krant op Aruba; met daaronder een foto van beiden voor het kantoor in Oranjestad.

Daryanani zelf plaatste ook een post, in het Papiaments, waarin hij aangeeft dat hij zich nooit had kunnen voorstellen het voorrecht te hebben de krant die zijn ouders elke dag thuiskregen te ‘vernieuwen, reconstrueren, reorganiseren en digitaliseren’. Hij wijst op het belang van de Nederlandse taal voor het eiland. En belooft een ‘nieuwe etappe’ die volgens hem ‘een revolutie teweeg zal brengen voor de media op Aruba en in Nederland’.

Al langere tijd verlieslatend

Amigoe Aruba zou al langere tijd verlieslatend zijn geweest en een financiële last zijn voor de eigenaren op Curaçao. Volgens het Arubaanse Handelsregister werd de vennootschap op Aruba in maart 1961 opgericht en werd het bedrijf in augustus 1962 actief. Bestuurders zijn Grecia ‘Grace’ Willems en Uitgeverij Amigoe nv te Scherpenheuvel op Curaçao. Aruba kent twee commissarissen: Michael Voges en zijn broer Robert Voges. Hun vader, Ernest ‘Jacky’ Voges, is commissaris van het moederbedrijf op Curaçao.

Ishwar Daryanani is onder meer bekend van Aruba Tourist Channel en Ishmedia Digital. Onder het kopje ‘History of IshMedia’ staat op de website zijn verhaal vanaf zijn dertiende. IshMedia.com is van 2007 en IshMedia Studios van 2009, terwijl daar in 2018 Aruba Tourist Channel bijkwam. Zijn (ex-)vrouw, de in Panama geboren Kenia Lizbeth Daryanani-Rodriguez Diaz staat bij een van de zaken vermeld als directeur.

Aruba Tourist Channel is voor Daryanani ‘een showcase van IshMedia Studios in zijn volle potentieel’; website-ontwikkeling, live-uitzending, e-commerce, integratie van sociale media, videoproductie, fotografie, marketingplannen, marketingstrategie en mediaplannen. Hij doet aan de volle reikwijdte van oude en nieuwe media; ‘van oude krantenadvertenties tot neuromarketing’.

‘Amigoe di Aruba’ werd vooral groot onder de bezielende leiding van voormalig directeur/hoofdredacteur wijlen Jos van der Schoot. Lange tijd gold de krant als journalistieke pionier op het eiland. Zelfs in de jaren negentig, toen Van der Schoot een stapje terugdeed, bleef hij actief voor de krant.

Het personeel van Amigoe op Curaçao was eerst niet op de hoogte van het afstoten van de Arubaanse tak van het bedrijf en moest het nieuws via sociale media vernemen. Voor hen verandert er vermoedelijk vooralsnog niets.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties