27.6 C
Willemstad
• zondag 28 november 2021 13:31

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Al 55.000 gevaccineerd

Daling besmettingen houdt aan; vier nieuwe doden in weekend | Persbureau Curacao

Willemstad – Tegen het einde van de middag hadden zich op Curaçao gisteren ruim 55.000 personen laten vaccineren tegen het coronavirus.

De regering is de gemeenschap dankbaar dat er zo massaal wordt gereageerd op de vaccinatiecampagne en doet onderwijl een beroep op de bevolking om het besluit te respecteren van de personen die zich niet willen laten inenten.

Vrijdagochtend stond de teller van het aantal personen dat zich met het Pfizer- of Moderna-vaccin tegen het coronavirus had laten inenten nog op 47.915, maar dankzij de registraties via de website www.bakuna.cw en de walk-in die sinds afgelopen weekeinde mogelijk is bij Sentro Deportivo Kòrsou (SDK) en World Trade Center (WTC) – en waar de gemeenschap massaal op heeft gereageerd – stond de teller gisterochtend om 10.00 uur op 54.354 en oversteeg deze later op de dag de 55.000.

Om welk percentage van de bevolking van 18 jaar en ouder dat zich nu heeft laten inenten het precies gaat, blijft vooralsnog onduidelijk. Volgens de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft Curaçao per 1 januari 2020 een bevolking van 156.223 personen en zijn 123.260 personen 18 jaar of ouder.

- Advertentie -

Maar, zo legt een lid van het vaccinatieteam uit tegenover het Antilliaans Dagblad: het is onmogelijk precies aan te geven om wat voor percentage het gaat omdat ook ongedocumenteerden in het totaalaantal zijn opgenomen. Over het aantal ongedocumenteerden op Curaçao heeft het CBS geen informatie. ,,We hebben alleen cijfers van de personen die bij Kranshi staan ingeschreven”, aldus het CBS.

Ondertussen lijkt de daling in het aantal actieve besmettingen aan te houden. In het afgelopen weekeinde werden 114 nieuwe bevestigde besmettingen geregistreerd; 68 op zaterdag en 46 op zondag. Met 764 herstelde personen op zaterdag en 266 op zondag, stond het totaalaantal actieve gevallen gisteravond op 2.516.

Het aantal fatale coronaslachtoffers is daarentegen blijven groeien; zaterdag overleden drie personen aan de gevolgen van het virus en gisteren één. De overledenen waren allemaal in het Curaçao Medical Center (CMC) opgenomen. De teller van het aantal personen dat sinds maart 2020 aan het virus is bezweken staat nu op 89.

Momenteel liggen er nog 95 personen met Covid-19 in het ziekenhuis, van wie 35 op de intensive-careafdeling. Daarnaast liggen er nog steeds 9 patiënten uit Curaçao op de ic van het Horacio Oduber Hospitaal op Aruba.

- Advertisement -

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Volgens AD lijkt het aantal besmettingen te dalen omdat ze zaterdag 68 en zondag 46 gevallen zijn geregistreerd. Blijkbaar is het AD ontgaan dat in het weekend minder getest wordt.

    Het valt op dat alle doden in het CMC opgenomen waren. Het doet toch denken dat de patiënten daar met paracetamol worden behandeld.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Opinie | ‘Inspecteur Keli is een gevaar voor de volksgezondheid van Curaçao’

Opinie | Jan Huurman, arts en voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid Curaçao   Het recente vonnis naar aanleiding van een klacht en een eis over het handelen van chirurg Misset legt...

ParadiseFM | Staten eisen aanwezigheid president Centrale Bank

De president van de Centrale Bank Richard Doornbosch moet de minister van Financiën assisteren in het parlement. Dat zegt regeringspartij MFK. De partij neemt het Doornbosch kwalijk...

ParadiseFM | DUO gaat niet meer naar Bonaire

Het bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) aan Bonaire gaat niet meer door. Reden daarvoor zijn de verscherpte coronamaatregelen op het eiland, aldus een verklaring. DUO...

ParadiseFM | Ferrydienst tussen Bovenwindse eilanden start definitief op 1 december

De veerdienst tussen de eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten gaat definitief vanaf begin december varen. De inhuldiging wordt op 28 november gevierd. Zo maken de...

ParadiseFM | Cuco Martina tekent contract bij Go Ahead Eagles

De Curaçaose aanvoerder Cuco Martina heeft een contract tot het eind van dit seizoen getekend bij de Go Ahead Eagles. De afgelopen week was de 32-jarige Martina...

NTR | Meer maatregelen op Bonaire: ‘de besmettingen stijgen nog steeds’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “De covid-19 besmettingen stijgen nog steeds op ons eiland’’, aldus gezaghebber Edison Rijna tijdens een persconferentie donderdag. Daar werd aangekondigd dat er vanaf 27...
- Advertentie -