27 C
Willemstad
• zondag 25 juli 2021 08:27

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Afname van aantal ic-patiënten

‘Vier coronapatiënten Aruba terug naar Curaçao’ | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het aantal covidpatiënten in het Curaçao Medical Center (CMC) dat intensieve zorg nodig heeft, is gisteren aanzienlijk afgenomen. Ook konden vier Curaçaose patiënten die op de intensive care van het Horacio Oduber Hospitaal op Aruba lagen, terug naar Curaçao.

De vier patiënten die gisterochtend van Aruba terugvlogen naar Curaçao, hoeven niet langer in het ziekenhuis te blijven. ,,Zij kunnen thuis verder genezen van Covid-19”, zegt CMC-woordvoerder Germaine Gibbs. In het Horacio Oduber Hospitaal worden nu nog vijf patiënten uit Curaçao op de intensive care verzorgd.

Het aantal covidpatiënten in het CMC schommelt sinds vorige week vrijdag tussen de 80 en 95. Maar gisteren rond het middaguur lagen er nog maar 76 patiënten met Covid-19 in het ziekenhuis. Daarvan hadden er 30 intensieve zorg nodig. Donderdag kregen van de 78 covidpatiënten er nog 33 ic-zorg.

- Advertentie -

Alles lijkt erop te wijzen dat het de goede kant op gaat. Van de 523 testresultaten waren er gisteren 37 positief. Bovendien konden 280 mensen uit isolatie en werden genezen of virusvrij verklaard. Het aantal actieve gevallen daalde van 1.912 naar 1.665. Wel waren er gisteren weer drie dodelijke slachtoffers te betreuren. Twee covidpatiënten overleden in het ziekenhuis en een in een verzorgingstehuis. Daarmee komt het totaalaantal sterfgevallen ten gevolge van een coronabesmetting op Curaçao op 102.

De verbetering van de situatie wordt toegeschreven aan een combinatie van voorzorgsmaatregelen en het vaccineren van de bevolking. Gisterochtend stonden er 73.833 personen geregistreerd met twee afspraken voor vaccinatie. Daarvan hebben er 65.247 de eerste prik gekregen en 15.723 ook al de tweede dosis van het vaccin.

CMC-woordvoerder Gibbs laat desgevraagd weten dat de extra capaciteit aan personeel en bedden nog altijd beschikbaar is. Het gaat om in totaal 141 verpleegkundigen en medici. Dat is inclusief vrijwilligers en het zorgpersoneel dat is uitgezonden via de organisatie AMI in de Verenigde Staten. In het voormalige ziekenhuis Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) staan bedden, apparatuur en personeel stand-by, voor het geval de capaciteit van CMC toch weer in het nauw komt.

Gibbs: ,,We kunnen daar direct 32 bedden gebruiken en uitbreiden tot 99.” Eind mei zal worden geëvalueerd of er nog hulp nodig is en hoeveel.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

  1. Vanaf 4 april vlakte het reproductiegetal af. Na 8 april was het haast voor 100% zeker dat besmettingen zouden blijven afnemen. 4 april was de Rme (afgerond) 1,57. Vandaag zit de Rme factor op 1,07. Op basis van deze trend zal het reproductie getal over ongeveer 4 dagen op 1 zitten.

    Het totaal der doden is 0,84% van het totaal aantal besmettingen vanaf het beging van Corona. In Nederland is dit 1,17%. In landen met slechte medische voorzieningen ligt dit percentage veel hoger. In Mexico is dit 9,2%!

    Waar Covid-19 is gebagatelliseerd door de overheid zijn relatief ook veel doden. Bulgarije 4% en China 5,1% van het totaal aantal besmettingen. Dit zijn nog maar enkele voorbeelden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

‘We kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet omdat je nog niet bent ingeënt’ | Antilliaans Dagblad Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op...

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...
- Advertentie -