24 C
Willemstad
• vrijdag 28 januari 2022 04:09

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | 12 Miljoen voor digitale transformatie Sint Maarten

- Advertentie -
De Sint Maarten Recovery, Reconstruction and Resilience Trust wordt gefinancierd door de Nederlandse regering

Philipsburg – Het Digital Government Transformation Project van 12 miljoen dollar is goedgekeurd door het Sint Maarten Recovery, Reconstruction and Resilience Trust Fund.

Dit project heeft tot doel de toegang, efficiëntie en veerkracht van openbare diensten voor burgers en bedrijven te verbeteren.

,,Gezien de kwetsbaarheid van Sint Maarten voor natuurrampen, zijn bedrijfscontinuïteit en systeembestendigheid van cruciaal belang. Door belangrijke overheidsdiensten online te brengen, kan het land beter bestand zijn tegen toekomstige rampen, terwijl het ook het dagelijkse leven van burgers en bedrijven gemakkelijker maakt”, zegt Michelle Keane, programmamanager van de Wereldbank voor het Sint Maarten Trust Fund.

Het project financiert digitale platforms en bijbehorende institutionele, regelgevende hervormingen om de basis te leggen voor digitale overheid. Digitale overheid kan burgers helpen om sneller op verzoeken te reageren, online betalingsmogelijkheden te gebruiken en digitale toegang te krijgen tot openbare diensten, zoals het ontvangen van verklaringen van goed gedrag en het indienen van bouwvergunningen.

- Advertentie -

Ook het bedrijfsleven profiteert van het automatiseren van processen, zoals het verkrijgen van economische vergunningen. Toegang tot overheidsdiensten zal beschikbaar zijn op kioskmachines, een online portaal en mobiele applicaties, die naar verwachting de toegang, efficiëntie en snelheid van openbare diensten zullen verbeteren. Het project zal ook de lokale capaciteit verbeteren en de regering helpen bij het herstellen van rampen, pandemieën en cyberaanvallen.

Het Nationaal Herstel Programmabureau (NRPB) zal namens de regering van Sint Maarten nauw samenwerken met het ministerie van Algemene Zaken om dit project uit te voeren. De directeur van de NRPB, Claret Connor, zei:

,,Met de hulp van projecten zoals deze, zal Sint Maarten de komende jaren de middelen hebben om zijn eigen digitale processen naadloos te beheren. Dit zal de diensten die aan de gemeenschap worden aangeboden aanzienlijk verbeteren en ik hoop dat onze privésector soortgelijke vorderingen zal maken, waardoor het land de digitale toekomst kan betreden.”

De oprichting van een Digital Leadership Team door de regering van Sint Maarten onderstreept nogmaals de toewijding van het land aan digitale transformatie. Femi Badejo, ICT-focal point merkte op:

,,Dit project zal de basis leggen voor Sint Maarten om zich digitaal te ontwikkelen via platforms waarop het land modulair kan voortbouwen.”

De Sint Maarten Recovery, Reconstruction and Resilience Trust wordt gefinancierd door de Nederlandse regering, beheerd door de Wereldbank en uitgevoerd door het National Recovery Program Bureau van Sint Maarten.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, January 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 27 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 2,3 miljoen euro voor versterking kinderbescherming

Dankzij een extra bijdrage van de Postcode Loterij van 2,3 miljoen euro kan Unicef Nederland overheden en professionals helpen om het kinderbeschermingssysteem op Aruba en Curaçao te...

Nu.cw | Gerstenbluth: “Coronapiek voorbij, maar nog steeds veel besmettingen”

Het lijkt erop dat we de coronapiek voorbij zijn. Dat stelde epidemioloog Izzy Gerstenbluth tijdens de persconferentie. Toch kunnen de maatregelen volgens Gerstenbluth nog niet volledig worden...

PBC | Rechter beslist over lot afvalverwerker Serlimar op Aruba

Persbureau Curacao ORANJESTAD – Afvalbedrijf Serlimar op Aruba krijgt begin februari van de rechter te horen of uitstel van betaling wordt voortgezet. Als dat niet gebeurt, betekent dat...

PBC | Regering gaat corona time-out met nog eens tien dagen verlengen

Persbureau Curacao De regering gaat de coronamaatregelen met nog eens tien dagen verlengen. Dat is voor de tweede keer. Ondanks de afname van het aantal besmettingen, is de...
- Advertentie -
- Advertentie -