26 C
Willemstad
• donderdag 24 juni 2021 01:24

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | 12 Miljoen voor digitale transformatie Sint Maarten

De Sint Maarten Recovery, Reconstruction and Resilience Trust wordt gefinancierd door de Nederlandse regering

Philipsburg – Het Digital Government Transformation Project van 12 miljoen dollar is goedgekeurd door het Sint Maarten Recovery, Reconstruction and Resilience Trust Fund.

Dit project heeft tot doel de toegang, efficiëntie en veerkracht van openbare diensten voor burgers en bedrijven te verbeteren.

,,Gezien de kwetsbaarheid van Sint Maarten voor natuurrampen, zijn bedrijfscontinuïteit en systeembestendigheid van cruciaal belang. Door belangrijke overheidsdiensten online te brengen, kan het land beter bestand zijn tegen toekomstige rampen, terwijl het ook het dagelijkse leven van burgers en bedrijven gemakkelijker maakt”, zegt Michelle Keane, programmamanager van de Wereldbank voor het Sint Maarten Trust Fund.

- Advertentie -

Het project financiert digitale platforms en bijbehorende institutionele, regelgevende hervormingen om de basis te leggen voor digitale overheid. Digitale overheid kan burgers helpen om sneller op verzoeken te reageren, online betalingsmogelijkheden te gebruiken en digitale toegang te krijgen tot openbare diensten, zoals het ontvangen van verklaringen van goed gedrag en het indienen van bouwvergunningen.

Ook het bedrijfsleven profiteert van het automatiseren van processen, zoals het verkrijgen van economische vergunningen. Toegang tot overheidsdiensten zal beschikbaar zijn op kioskmachines, een online portaal en mobiele applicaties, die naar verwachting de toegang, efficiëntie en snelheid van openbare diensten zullen verbeteren. Het project zal ook de lokale capaciteit verbeteren en de regering helpen bij het herstellen van rampen, pandemieën en cyberaanvallen.

Het Nationaal Herstel Programmabureau (NRPB) zal namens de regering van Sint Maarten nauw samenwerken met het ministerie van Algemene Zaken om dit project uit te voeren. De directeur van de NRPB, Claret Connor, zei:

,,Met de hulp van projecten zoals deze, zal Sint Maarten de komende jaren de middelen hebben om zijn eigen digitale processen naadloos te beheren. Dit zal de diensten die aan de gemeenschap worden aangeboden aanzienlijk verbeteren en ik hoop dat onze privésector soortgelijke vorderingen zal maken, waardoor het land de digitale toekomst kan betreden.”

De oprichting van een Digital Leadership Team door de regering van Sint Maarten onderstreept nogmaals de toewijding van het land aan digitale transformatie. Femi Badejo, ICT-focal point merkte op:

,,Dit project zal de basis leggen voor Sint Maarten om zich digitaal te ontwikkelen via platforms waarop het land modulair kan voortbouwen.”

De Sint Maarten Recovery, Reconstruction and Resilience Trust wordt gefinancierd door de Nederlandse regering, beheerd door de Wereldbank en uitgevoerd door het National Recovery Program Bureau van Sint Maarten.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | IMF: Curaçao ontkomt niet aan COHO

Persbureau Curacao Opnieuw benadrukt het Internationaal Monetaire Fonds, IMF dat de afspraken met Nederland een ‘window of opportunity’ bieden. Een akkoord met Nederland om de nodige steun in...

Democracy now! | Wednesday, June 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Bon Bini: Judeska in da House nu ook op Curaçao te zien

De film Bon Bini: Judeska in da House is nu ook op Curaçao te zien. De film zou vorig jaar al in première gaan, maar door de...

Nu.cw | Hoekstra: ABN Amro bepaalt zelf wie haar klant is of blijft

De ABN Amro-klanten in het Caribisch deel van het Koninkrijk lijken niet veel steun te hoeven verwachten van de Nederlandse minister van Financiën, Wopke Hoekstra. Een bank...

DolfijnFM | Raymond Gradus wil ook verschuiving belasting betalen

Raymond Gradus vindt dat de overheid van Curaçao de loonkosten in de publieke sector beter moet beheersen. Ook kan er flink bezuinigd worden op de huisvestingskosten van...
- Advertentie -