28 C
Willemstad
• zaterdag 3 december 2022

Extra | Journaal 2 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, December 1, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 1 december 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, November 30, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 30 november 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

CN | 1xBet dichterbij officieel faillissement

Met PG advies | Eric Mertens - CasinoNieuws.nl Ruim een jaar geleden werd online goksite 1xBet failliet verklaard door een rechter op Curaçao. Het bedrijf ging in beroep...

Democracy now! | Tuesday, November 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertentie -

WIK | Premier Rutte naar New York om Verenigde Naties toe te spreken

WelIngelichteKringen.nl

Naast Rutte maken ook minister-president Evelyn Wevers-Croes van Aruba, minister-president Gilmar Pisas van Curaçao en minister-president Silveria Jacobs van Sint Maarten deel uit van de Nederlandse delegatie | ANP SEM VAN DER WAL

DEN HAAG (ANP) – Vlak na het begrotingsdebat in de Tweede Kamer is premier Mark Rutte op het vliegtuig gestapt naar New York om daar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties bij te wonen. Rutte miste alleen de stemmingen over de moties die de partijen hadden ingediend en die na middernacht begonnen.

Bijna alle leden van de VN sturen hun leider naar deze jaarlijkse diplomatieke bijeenkomst. Rutte spreekt de Algemene Vergadering vrijdag aan het begin van de avond (Nederlandse tijd) toe. De gevolgen van klimaatverandering en de coronacrisis zullen in zijn rede een hoofdrol spelen.

Op de agenda van Rutte staat verder, naast een reeks bilaterale ontmoetingen met andere regeringsleiders onder wie de president van Nigeria, ook een gesprek met de secretaris-generaal van de volkerenorganisatie, de Portugees António Guterres.

In andere jaren ging vaak een grotere regeringsdelegatie naar deze bijeenkomst van de VN. Vanwege de coronapandemie is de delegatie dit jaar beperkt. Vorig jaar was de Algemene Vergadering om die reden digitaal. Aanvankelijk zou ook de minister van Buitenlandse Zaken gaan, maar daarvan is afgezien na het aftreden van Sigrid Kaag. Haar tijdelijke plaatsvervanger, Tom de Bruijn, gaat niet naar New York, maar heeft wel een aantal digitale bijeenkomsten bijgewoond.

Naast Rutte maken ook minister-president Evelyn Wevers-Croes van Aruba, minister-president Gilmar Pisas van Curaçao en minister-president Silveria Jacobs van Sint Maarten deel uit van de Nederlandse delegatie.

Bron: WelIngelichteKringen.nl

Artikel delen

15 reacties

 1. In plaats van dat deze grijnzende, liegende en draaiende en dementerende man orde op zaken stelt in Nederland gaat hij naar de VN om slap te ouwehoeren. Je bent een demissionair figuur maar nee jij zal wel even vertellen hoe het zit. Een groot rariteitenkabinet en nepparlement in Nederland, maar pinokkio staat weer te grijnzen en te doen bij het VN. Maar goed zij doen maar. Integere de heer Pisas geeft wel om het volk en is alhier aanwezig om het volk te dienen. Hulde voor hem

 2. @LaStiwsz
  Natuurlijk had hij geen spreektijd gekregen. Rutte spreekt namens het Koninkrijk.
  Maar dit soort plekken zijn vaak bij uitstek interessant om wat business te doen.
  Maar ya als je geen taal machtig bent dan valt er niks te lullen.

 3. Rutte: Hey Pias, eh Pisas!
  Pik: Ja massa, wat u zeggen?
  Rutte: Jij mag niet mee naar de VN!
  Pik: Mij maak niet mee omwaar?
  Rutte: Jij hebt je huiswerk niet gedaan!
  Pik: Maar ons heb autonoom, ons is baas!
  Rutte: Ho ho ho Pikkie, niet zo rap!
  Pik: Hoe u bedoelen?
  Rutte: Auto NO NO, zul je bedoele pikkie!
  Pik: U zijn niet serieus premier Rutte!
  Rutte: Wie betaalt bepaalt, hup naar je eilandje pikkie, voort!

 4. @William: denk je dat hij als premier van deze pispostzegel enige spreektijd had gekeregen. 95% van de aanwezigen heeft dan wel wat beters te doen. (en die ander 5% min Aruba verstaat hem niet.)

 5. @Drechi:
  Lees ik dat nou goed??Jij schrijft:
  ‘…Ik ben een van die negers die niet van honden houdt…’
  Ik verkeerde in de veronderstelling dat jij er een welopgevoede, super-intelligente hond op na hield, genaamd Max.

 6. Medereaguurders, pik P is niet van de partij. Zelf vind ik dat erg verstandig. Maar aan de ene kant had hij het land onder de aandacht kunnen brengen, aan de andere kant hoe gaat hij de ISLA daar verdedigen, maar laten we wel wezen de man spreekt nauwelijks een taal over de grens. Dus ik denk om zichzelf een afgang te besparen is besloten niet te gaan. Maar dat is mijn gedachte erover.
  Daar zal wel weer binnenkort een draai aangegeven worden.

 7. Cooper blooper is al jarenlang aan ‘t blunderen niks anders nog gedaan. De grootste blunder van hem was eigen partij opzetten en 35 stemmen krijgen, flink voor schut, maar het was lucha et emergo en door schaad en schande en worstelingen omkoping etc van de een naar de andere partij, zucht, zit hij nu daar.

 8. @drechi: jouw kritiek is selectief. Als Rutte of knops iets verkeerd doet ben je de eerste met kritiek, als cooper een blooper maakt ben je nergens te bekennen.

 9. @CR:
  Dia gai pone webu!! Whuahauahauahhhahauahauahaaaaaa… Nee maar, dat was een grapje CR>
  Het juiste antwoord is: ZEKER niet als jij dat wil hebben…..
  Ik ben een van die negers die niet van honden houdt…

 10. Pik gaat ook naar VN deen en preek de pre oh ik bedowel Klap Oogek stoel en zal heeeeeee haaaa gelijvgt wm klwas klapband no sta binn og Biden, aplus danki danlkoi.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -