31 C
Willemstad
• donderdag 28 oktober 2021 16:29

Laatste reacties

- Advertentie -

Emerce | Strenge reclameregels voor gokbedrijven

Voorbeeld van een Curacaose online casino op Nu.nl

De Kansspelautoriteit heeft de reclameregels toegelicht die per 1 oktober gaan gelden voor online gokbedrijven met vergunning. Zo mag geen reclame worden gemaakt in games of op websites of applicaties waar games worden aangeboden.

Het Commissariaat voor de Media en de Kansspelautoriteit (Ksa) gaan meer samenwerken bij het toezicht op reclame voor (online) kansspelen. Beide toezichthouders gaan klachten en signalen over reclame voor kansspelen met elkaar delen. Ook stemmen zij regelmatig met elkaar af over trends en ontwikkelingen.

Per 1 november 2020 is in de Mediawet geregeld wanneer reclame voor kansspelen wel én niet mag worden uitgezonden. De nieuwe regels beperken het tijdvak waarbinnen reclame voor bepaalde kansspelen mag worden uitgezonden. Zo mag in televisie- en radioprogramma’s tussen 06:00 en 21:00 uur geen reclame worden gemaakt voor onder meer online kansspelen.

- Advertentie -

De Ksa houdt toezicht op de reclames zelf. Daarvoor geldt onder meer dat die niet misleidend mogen zijn en niet mogen aanzetten tot onmatige deelname. Ook mogen ze niet gericht zijn op minderjarigen en andere kwetsbare groepen. Verder gelden er specifieke regels voor het inzetten van rolmodellen in reclame.r.

Reclame mag niet worden gecombineerd met uitingen over verslavingspreventie, bijvoorbeeld als men een speler informeert over de grenzen van het speelgedrag. Ook mag de reclame niet gericht zijn op personen die gebruik maken van bepaalde voorzieningen in het kader van verslavingspreventie of –zorg.

In reclames mag ook geen gebruik worden gemaakt van rolmodellen die jonger zijn dan 25 jaar of een substantieel bereik hebben onder minderjarigen of jongvolwassenen.

In de reclame mag ook geen gebruik worden gemaakt van actieve beroepssporters of teams van beroepssporters. Een uitzondering hierop vormt sponsoring. Gokbedrijven met vergunning mogen wel (teams van) beroepssporters sponsoren.

- Advertisement -

Zonder vergunning van de Kansspelautoriteit voor het aanbieden van een kansspel in Nederland mag in het geheel geen reclame worden gemaakt. Reclame is een breed begrip: wervende uitspraken in een interview vallen hier ook onder, net als het genereren van naamsbekendheid.

Alle regels zijn hier te vinden.

Bron: Emerce

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Telegraaf | Douane vindt 930 kilo cocaïne tussen gebruikt frituurvet uit Curaçao

Rotterdam - De douane heeft vorige week donderdag tijdens een controle in de Rotterdamse haven 930 kilo cocaïne onderschept. De drugs zijn ruim 69 miljoen euro waard. De...

Democracy now! | Thursday, October 28, 2021

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 28 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tweede Kamer wil dat regering Curaçao aanspreekt op mensenrechtensituatie

Persbureau Curacao DEN HAAG – De Tweede Kamer wil dat Nederland Curaçao gaat aanspreken op mensenrechtenschendingen in de Venezolaanse vreemdelingenopvang. Dit naar aanleiding van het laatste rapport van...

PBC | Vuilnis Aruba wordt weer opgehaald

Persbureau Curacao ORANJESTAD – De vuilnisophalers van Serlimar op Aruba zijn weer aan het werk. Het ministerie van Milieuzaken is met geld over de brug gekomen. Het personeel...

PBC | Nieuwe gedragscode financiële sector Curacao in ontwikkeling

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft een nieuwe corporate governance code voor de financiële sector opgesteld. Daarmee worden de rollen en...
- Advertentie -