26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 23:29

Laatste reacties

- Advertentie -

DeNieuwsBV | Curaçao ‘onder druk gezet’ door Knops om akkoord te gaan met omstreden wet

- Advertentie -
De minister van Financiën van het eiland zegt nu dat zijn regering moest instemmen met het persbericht, omdat het anders geen noodleningen zou krijgen.

Demissionair staatssecretaris Knops van Koninkrijksrelaties zou Curaçao onder druk hebben gezet om akkoord te gaan met een omstreden wet. Dat zegt minister van Financiën Javier Silvania van het land.

Vorige maand liet Knops weten in een persbericht dat Aruba, Curaçao en Sint Maarten instemden met een wetsvoorstel dat streng toezicht regelt voor hervormingen op de eiland, maar ook veel bevoegdheden krijgt. De Raad van State was over een eerdere versie van de wet mede daardoor erg kritisch, bleek uit een uitgelekt advies.

De wet schoot volgens de Raad ‘tekort’, de Raad betwijfelde of de wet ‘tot effectieve resultaten’ zou leiden en diende zelfs ‘nader te worden overwogen’.

De minister van Financiën van het eiland zegt nu dat zijn regering moest instemmen met het persbericht, omdat het anders geen noodleningen zou krijgen. Het land verkeert mede door Corona op de rand van een faillissement.

- Advertentie -

Bron: NPO/Radio1

- Advertentie -

Artikel delen

11 reacties

 1. Ja Dames,
  Weten jullie?…. HOPEN dat wij de zak krijgen (=wishful thinking) betekent nog niet dat het ook bewaarheid wordt toch? Of zie ik dat verkeerd?
  Anders houden jullie het geld toch? Geef het maar aan Haiti of zo.
  De internationale gevolgen zijn dat wel voor jullie, of zie ik dat OOK verkeerd?
  Als het uitkomt, geen waarborgplicht, en als het uitkomt wel een waarborgplicht…
  Hmmmm…. Make up your mind, either you are, or you are not. Klassiek “You can’t have your cake etc” verhaal.
  Ik lach jullie uit!!!! Wij hebben een Pisas, en jullie hebben een Pias! Een Pias met een stijve poot die al krampverschijnselen begint te vertonen. Vlug tijd rekken en de andere poot stijf houden Dames.
  Whuahahahauahauahahaaaaa…..

 2. Vrijdag ochtend, s’ middags Nederlandse tijd was een vergadering in het ministerraad over de Koninkrijk en we zagen op tv Direct dat ze live gingen toen de deelnemers de zaal ingingen. TV Direct heeft daar een verslaggeefster, Tania Ataoellah Henriquez, het is hetzelfde mevrouw dat ooit met die leeghoofd van een Carlton Janssen, Mainta presenteerde.

  Nou, geen slecht woord over mevrouw Tania Henriquez want ik weet toevallig dat zij een tijd geleden een hersenbloeding heeft gehad (ook ik heb gevoelens). Ik vond dat zei het fantastisch deed zakelijk en to the point, ik zag haar een dag van tevoren in een interview met Silvania, wat een vak vrouw is dat zeg, daar kan Nicole Nicolas en Maduro veel van leren.

  Moet zeggen dat Jachmien Pinedo vond dat ze nog commentaar moest geven op wat er ging gebeuren en dat is jammer want ze heeft het gewoon verpest. Jachmien Pinedo bleef het alleen over ruzie hebben dat Nederland dit zei en dat moeten wij niet pikken en ga zo maar door. Laten we zeggen niveau, ordinair viswijf dat alleen in ruzie is geïnteresseerd.

  Even later na een korte reclame onderbreking kwam Jachmien Pinedo weer aan het woord en toen wist ze mede te delen dat de spanning te snijden is in de ministerraad.

  De vraag is, hoe kon ze dat weten? De vergadering is met gesloten deur en er zijn geen verslaggevers erbij.

  Het is vrij simpel, Jachmien Pinedo liegt de kijkers maar wat voor en is alleen geïnteresseerd in ruzie tussen Nederland en Curaçao, dat geeft toch aan wat voor mens zij en is en wat de kwaliteit van tv Direct is.

 3. Knops verdedigt de belangen van de nederlandse belastingbetaler. Volledig terecht. Hoe heerlijk zou het zijn als de bestuurders op deze rots eens zouden stoppen met graaien en ook een naar de belangen van in inwoners zouden handelen !

 4. Duidelijk, het mes heeft mij gesneden… Kan beter het mes gebruiken om de rode potloot te slijpen.. Wat een a-politieke minister…. weg ermee!

 5. Ja geknikt om je salaris veilig te stellen. Kom niet met het verhaal aan dat je het voor de bevolking deed want die hebben er nog geen enkele verbetering gezien.
  Wel een mooi verhaaltje voor zijn achterban. Het geld is binnen en dus kan er een reisje 1e klas naar Nederland geboekt worden. En dat om een punt in een komma te wijzigen en met een big smile, na uitgebreide vakantie te vieren, terug te komen dat hij het geregeld heeft of in mineur dat Nederland de stekker uit het vrijwillig aangeboden COHO verhaal heeft getrokken. Ze blijven niet aan een dood paard trekken.

 6. Dit is de poot stijf houden, en terecht in deze puinhoop waar iedereen met zijn vingers uit de verkeerde kassa graait.
  Zonder een duidelijk Coho had niemand hier helemaal niets. En dan nu een beetje slachtoffer spelen voor de achterban, wat een theater dan maar weer.

 7. Nog een keer het is kiezen of delen .
  Tijd rekken zit er niet meer in .
  Ook plan B , D , E gaat ook niet werken .
  Dus baha kabes , nog een keer .
  En hopelijk cu nos mes por met de hulp van de geld schieter .

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -