31 C
Willemstad
• dinsdag 28 mei 2024

Extra | Journaal 24 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, May 23, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Wednesday, May 22, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 21, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | R. Kelly schuldig bevonden aan mensenhandel voor seks: belangrijke spil in ronselen meisjes

HomeMediaAlgemeen DagbladAD | R. Kelly schuldig bevonden aan mensenhandel voor seks: belangrijke spil...

Mark den Blanken | Algemeen Dagblad

Zanger R. Kelly (54) is door de rechtbank schuldig bevonden aan mensenhandel. Hij heeft decennialang vrouwen en minderjarige meisjes gerekruteerd voor seks. Hij werd veroordeeld voor negen federale misdrijven waaronder afpersing, seksuele misdrijven, mensenhandel, belemmering van de rechtsgang en ontvoering.

De jury in de zaak zegt dat de zanger schuldig was aan misdadige praktijken. De zanger zou aan het hoofd hebben gestaan van een groep die decennialang vrouwen en meisjes misbruikte. Kelly zou een belangrijke spil zijn geweest en hij zou zijn beroemdheid hebben ingezet om de vrouwen en meisjes te beïnvloeden. Uiteindelijk werden de slachtoffers met busjes naar meerdere plekken gereden om daar te worden misbruikt.

Getuigen verklaarden dat Kelly’s entourage potentiële slachtoffers rekruteerde bij onder meer concerten, winkelcentra en zelfs fastfoodrestaurants.

Test voor Me Too-tijdperk

Het spraakmakende proces was het eerste in het Me Too-tijdperk waarin een grote meerderheid van de slachtoffers bestond uit zwarte vrouwen. Het proces werd algemeen gezien als een test voor de inclusiviteit van de bredere beweging om machtige mannen verantwoordelijk te houden voor seksueel wangedrag.

De rechtszaak duurde uiteindelijk ruim vijf weken. De uitspraak was kort en unaniem, alle twaalf juryleden waren het met elkaar eens. De aanklager bedankte de elf slachtoffers van R. Kelly die naar voren waren gekomen.

,,Niemand verdient het om het misbruik mee te maken dat zij hebben moeten ondergaan en de bedreigingen die ze kregen nadat ze naar buiten traden. We hopen dat ze na vandaag het wat meer kunnen afsluiten en dat ze rust kunnen vinden.”

Voor de aanklager kwamen veel meer mensen aan het woord dan voor de verdediging. Kelly’s team riep slechts vijf getuigen op in een paar dagen tijd. Zelf kwam hij niet aan het woord.

Het vonnis komt iets meer dan twee jaar nadat Kelly in Chicago werd gearresteerd voor meerdere federale zedenmisdrijven. Er hangt de R&B-artiest nu een gevangenisstraf voor tientallen jaren boven het hoofd.

Onbewogen

Volgens een verslaggever van The New York Times zat Kelly onbewogen in de zaal toen het vonnis werd uitgesproken. Zijn gezicht was niet te zien door een mondkapje. De zanger zei eerder niet schuldig te zijn en hij noemde dit een poging van de slachtoffers om aandacht voor henzelf te genereren. Een advocaat van Kelly zegt teleurgesteld te zijn in het vonnis en overweegt in beroep te gaan.

Buiten de rechtbank waren voor- en tegenstanders van de zanger. Fans van R. Kelly schreeuwden dat hij onschuldig was. In andere zaken wordt hij ook verdacht van kindermisbruik en het vervalsen van een identiteitsbewijs om met een minderjarige te kunnen trouwen. Dit vonnis komt 13 jaar nadat hij werd vrijgesproken van aanklachten rond kinderpornografie.

Bron: Algemeen Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Het cynisme druipt af van de reactie van @Brian S, het gaat hier wel om een 3x winnaar van de Grammy awards. Ben natuurlijk tegen misbruik maar het gaat hier om gillende meiden die zonder panty naar concerten van R. Kelly gingen en gelijk de benen spreiden als R. Kelly begint te zingen. Laten we voor R. Kelly hopen dat hij ooit net als een van zijn top nummers kan zeggen, “The storm is over now”.

  2. Het is toch ongelooflijk in een land waar blanke politie agenten vrij uit gaan voor het doodschieten van onschuldige zwarte jongens en meisjes wordt R’Kelly op basis van vage klachten door een blanke jury veroordeeld.

    Het is elke keer hetzelfde verhaal, jonge meiden die op zoek zijn naar een suikeroom en willen meeliften op succes van acteurs komen met valse beschuldigingen als ze de bons krijgen. Laten we eerlijk zijn het gaat hier om R. Kelly hoe slecht kan de seks zijn.

    Het is een trieste dag vandaag één van onze zwarte helden is ons door de corrupte blanke rechterlijk systeem van Amerika ontnomen.

    Eén ding is zeker ze kunnen de man, het lichaam kapot maken maar zijn liedjes, zijn boodschap zal altijd blijven. Blijkbaar wilt de white establishment in Amerika niet dat zwarten hoop hebben want hoe veel van ons hebben niet hoop geput uit de woorden, “I believe I can fly”.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties