31 C
Willemstad
• zondag 16 juni 2024

PBC | Regering Curaçao bedankt Rose Mary Allen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De regering van Curaçao heeft antropologe Rose Mary Allen bedankt voor haar intensieve werk om het cultureel erfgoed van Curaçao in het licht te...

NOS | Derde verdachte opgepakt op Curaçao na moord op marechaussee

De politie van Curaçao heeft opnieuw een verdachte opgepakt voor de moord op een Nederlandse marechaussee, eind vorige maand. Het gaat om een 26-jarige bewoner van het...

ParadiseFM | Nederlander aangehouden in Colombia die wordt beschouwd als brein criminele drugsorganisatie

In Colombia is een Nederlander aangehouden die wordt beschouwd als het brein van een criminele drugsorganisatie. Dat meldt De Telegraaf. De man wordt verdacht van grootschalige handel...

ParadiseFM | Curaçao verwelkomde 53.970 verblijfsbezoekers in mei 2024

Het Curaçaose toerismebureau CTB is heel blij met de cijfers van afgelopen maand. In totaal kwamen bijna 54.000 verblijfstoeristen in mei naar ons eiland. Dat is een...

CC | Parliament to discuss Calmes’ proposal to ban same-sex marriage next week

WILLEMSTAD - The amendment proposed by MP Rennox Calmes to the Constitution of Curaçao to prohibit same-sex marriage will be discussed next week in a meeting of...

DH | Ottley to young men: ‘We are becoming our own worst enemy’

PHILIPSBURG--United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Omar Ottley has issued a passionate plea to the young men of St. Maarten, urging them to refrain from...
- Advertisement -spot_img

AD | Curaçaose regering negeert delegatie Amnesty over schending mensenrechten

HomeMediaAlgemeen DagbladAD | Curaçaose regering negeert delegatie Amnesty over schending mensenrechten

Algemeen Dagblad

De Curaçaose premier en minister van Justitie Gilmar ‘Pik’ Pisas

De Curaçaose regering heeft afgelopen week een delegatie van Amnesty International Nederland genegeerd die wilde praten over de schending van mensenrechten van Venezolaanse vluchtelingen. Ook werd hen verboden de barakken te bezoeken waar vluchtelingen worden vastgehouden.

Dagmar Oudshoorn, directeur van Amnesty International Nederland, en Amnesty-onderzoeker Yara Boff Tonella zeiden vrijdag tegen het ANP dat ze het betreuren dat er geen afspraak met de regering kon worden gemaakt. In een rapport dat is verschenen op 11 oktober stelt de mensenrechtenorganisatie dat Curaçao nog steeds de rechten schendt van Venezolanen die vluchten naar het eiland.

Zo zouden Venezolanen worden vernederd en vastgehouden in onmenselijke omstandigheden en worden kinderen in sommige gevallen los van hun ouders teruggestuurd. Tot nu toe is er geen enkele reactie van de eilandregering op het rapport gekomen. In 2018 publiceerde Amnesty ook al een soortgelijk rapport. De regering zei toen zich te houden aan internationale wetten en afspraken.

De huidige minister van Justitie, en tevens minister-president, Gilmar ‘Pik’ Pisas liet weten de delegatie niet te kunnen ontvangen. De barakken waren wegens verbouwing niet toegankelijk, zo kreeg de delegatie van de mensenrechtenorganisatie te horen. Op Aruba werden ze wel ontvangen door de regering en kregen ze, ondanks een verbouwing, wel een rondleiding in de vreemdelingenbarakken.

Oudshoorn laat weten blij te zijn dat ze tijdens haar bezoek op Curaçao wel met mensenrechtenorganisaties heeft kunnen spreken, evenals met de plaatsvervangend gouverneur van Curaçao en de Vertegenwoordiger van Nederland op het eiland. ,,Maar in het belang van de mensenrechten zullen we blijven proberen met de Curaçaose regering te praten.” Ook zal contact worden gezocht met volksvertegenwoordigers op het eiland.

Bron: Algemeen Dagblad

6 reacties

 1. Ik heb een kerstwens: dat de nieuwe staatssecretaris van Koninkrijksrelaties André Bosman bij zijn kennismakingsbezoek, meteen de delegatie van Amnesty Intl NL en een vertegenwoordiging van Vluchtelingenwerk meeneemt en aangeeft dat hij een schouw bezoek aan alle barakken wil, waar NL belastingsgeld in is gestopt.
  Het geeft meteen ook aan dat de Forti-riff raff (“wij zorgen goed voor onszelf”) voortaan met een streng no nonsense-attitude te maken heeft. The hand that feeds ya, has claws.

 2. Pik begint baby Doc achtige trekken te krijgen!

  Ooit zal hij zelf ondervinden hoe het is om in het Fiskalaat te zitten, betonnen muur, met tralies en veel kakkerlakken, aros ku webu!
  Als hij slim is, als….., dan steekt hij nu heel veel energie in mensenrechten, die hij als min. jus nu met voeten treedt, maar ook in mirashelu…want hij, pooper, lamoney en de hele mfk zooi komt daar ooit te zitten….

  geen lumitu met kabaron en black label ijs, meer…maar funchi halá ku awa

 3. Pik Pisas zal over een tijdje gillen om steun van de mensenrechtenorganisatie als hij zelf samen met Gerrit de Raaf en zijn F&F in het hok zitten wegens het beroven van honderden miljoenen van het Curacrimse volk. Je kan mij niet vertellen dat Knops & co niet weet waar die 1 miljard Euro/ 2 duizend miljoen florin liquiditeitssteun heen is gegaan, er zijn zeker een kleine 2 honderd miljoen verdwenen in zakken van MFK / PNP F&F verkiezing $$$$ hulp figuren verdwenen. Maar mensen maak je niet druk, ook deze klaplopers komen net zoals de gevluchte ex mister Hakim aan de beurt. Er is een spreekwoord, wie hoog op de lader staat en niet kan schilderen kan hard vallen.

 4. Gevangenissen in Guinee bissao, liberia, haiti en elk afrikaans land bejoren tot de mensonterendste gevangenissen!
  Curaçao zit er niet ver vandan
  Wederom zeer despotisch en onvolwassen van de regering om een gesprek te weigeren.
  Tja, Kabinet Pias wat verwacht je.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties