29 C
Willemstad
• donderdag 27 januari 2022 12:59

Laatste reacties

- Advertentie -

AD | Curaçaose regering negeert delegatie Amnesty over schending mensenrechten

- Advertentie -

Algemeen Dagblad

De Curaçaose premier en minister van Justitie Gilmar ‘Pik’ Pisas

De Curaçaose regering heeft afgelopen week een delegatie van Amnesty International Nederland genegeerd die wilde praten over de schending van mensenrechten van Venezolaanse vluchtelingen. Ook werd hen verboden de barakken te bezoeken waar vluchtelingen worden vastgehouden.

Dagmar Oudshoorn, directeur van Amnesty International Nederland, en Amnesty-onderzoeker Yara Boff Tonella zeiden vrijdag tegen het ANP dat ze het betreuren dat er geen afspraak met de regering kon worden gemaakt. In een rapport dat is verschenen op 11 oktober stelt de mensenrechtenorganisatie dat Curaçao nog steeds de rechten schendt van Venezolanen die vluchten naar het eiland.

- Advertentie -

Zo zouden Venezolanen worden vernederd en vastgehouden in onmenselijke omstandigheden en worden kinderen in sommige gevallen los van hun ouders teruggestuurd. Tot nu toe is er geen enkele reactie van de eilandregering op het rapport gekomen. In 2018 publiceerde Amnesty ook al een soortgelijk rapport. De regering zei toen zich te houden aan internationale wetten en afspraken.

De huidige minister van Justitie, en tevens minister-president, Gilmar ‘Pik’ Pisas liet weten de delegatie niet te kunnen ontvangen. De barakken waren wegens verbouwing niet toegankelijk, zo kreeg de delegatie van de mensenrechtenorganisatie te horen. Op Aruba werden ze wel ontvangen door de regering en kregen ze, ondanks een verbouwing, wel een rondleiding in de vreemdelingenbarakken.

Oudshoorn laat weten blij te zijn dat ze tijdens haar bezoek op Curaçao wel met mensenrechtenorganisaties heeft kunnen spreken, evenals met de plaatsvervangend gouverneur van Curaçao en de Vertegenwoordiger van Nederland op het eiland. ,,Maar in het belang van de mensenrechten zullen we blijven proberen met de Curaçaose regering te praten.” Ook zal contact worden gezocht met volksvertegenwoordigers op het eiland.

Bron: Algemeen Dagblad

- Advertentie -

Artikel delen

6 reacties

 1. Ik heb een kerstwens: dat de nieuwe staatssecretaris van Koninkrijksrelaties André Bosman bij zijn kennismakingsbezoek, meteen de delegatie van Amnesty Intl NL en een vertegenwoordiging van Vluchtelingenwerk meeneemt en aangeeft dat hij een schouw bezoek aan alle barakken wil, waar NL belastingsgeld in is gestopt.
  Het geeft meteen ook aan dat de Forti-riff raff (“wij zorgen goed voor onszelf”) voortaan met een streng no nonsense-attitude te maken heeft. The hand that feeds ya, has claws.

 2. Pik begint baby Doc achtige trekken te krijgen!

  Ooit zal hij zelf ondervinden hoe het is om in het Fiskalaat te zitten, betonnen muur, met tralies en veel kakkerlakken, aros ku webu!
  Als hij slim is, als….., dan steekt hij nu heel veel energie in mensenrechten, die hij als min. jus nu met voeten treedt, maar ook in mirashelu…want hij, pooper, lamoney en de hele mfk zooi komt daar ooit te zitten….

  geen lumitu met kabaron en black label ijs, meer…maar funchi halá ku awa

 3. Pik Pisas zal over een tijdje gillen om steun van de mensenrechtenorganisatie als hij zelf samen met Gerrit de Raaf en zijn F&F in het hok zitten wegens het beroven van honderden miljoenen van het Curacrimse volk. Je kan mij niet vertellen dat Knops & co niet weet waar die 1 miljard Euro/ 2 duizend miljoen florin liquiditeitssteun heen is gegaan, er zijn zeker een kleine 2 honderd miljoen verdwenen in zakken van MFK / PNP F&F verkiezing $$$$ hulp figuren verdwenen. Maar mensen maak je niet druk, ook deze klaplopers komen net zoals de gevluchte ex mister Hakim aan de beurt. Er is een spreekwoord, wie hoog op de lader staat en niet kan schilderen kan hard vallen.

 4. Gevangenissen in Guinee bissao, liberia, haiti en elk afrikaans land bejoren tot de mensonterendste gevangenissen!
  Curaçao zit er niet ver vandan
  Wederom zeer despotisch en onvolwassen van de regering om een gesprek te weigeren.
  Tja, Kabinet Pias wat verwacht je.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | BZV accountant moet toch betalen

Met vonnis De accountant van Bureau Ziektekostenvoorziening moet van de rechter 4,1 miljoen gulden betalen. Accountant Jourdain en twee medewerkers werden ervan verdacht miljoenen te hebben ontvreemd. Diezelfde...

ParadiseFM | Veel auto’s op straat tijdens avondklok

Veel auto’s die zich tijdens de avondklok op de weg begeven hebben geen ontheffing of geldig motief om op straat te zijn. Dat schrijft de Èxtra. Opvallend...

Democracy now! | Wednesday, January 26, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom 5 atrako’s in een week

Voor de tweede week op rij heeft de politie vijf gewapende overvallen geregistreerd. In de week van 17 tot 23 januari zijn er vier gewapende straatroven en...

Nu.cw | 45 extra zorgmedewerkers ondersteunen CMC

Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft inmiddels versterking gekregen van 45 zorgmedewerkers. Dat bevestigt woordvoerster Germaine Gibbs tegenover NU.cw. Vrijdag liet Gibbs weten dat er 29 verpleegkundigen van...
- Advertentie -
- Advertentie -