31 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Medewerkers Cpost leggen het werk neer

HomeMediaMedewerkers Cpost leggen het werk neer

Proces beoordeling vertraagt salarisinschaling

De medewerkers zijn teleurgesteld.
De medewerkers zijn teleurgesteld.

WILLEMSTAD — Een grote groep medewerkers van de Cpost International legden vanochtend het werk neer en verzamelden zich bij het Abvokantoor. De medewerkers zijn boos over het te trage beoordelingsproces, met alle financiële gevolgen van dien, aldus Gregory Wilson van de bond Abvo.

Advertentie

Wilson is het helemaal niet eens met de manier waarop de directie met de medewerkers omgaat. De vakbondsman meent dat de tijd is aangebroken dat de top het goede voorbeeld geeft aan het personeel.

Het is onacceptabel dat van de medewerkers geëist wordt dat zij zich altijd netjes aan de regels houden, terwijl de directie er zelf met de pet naar gooit.”

Zo kregen de personeelsleden de toezegging dat zij jaarlijks nieuwe uniformen zouden krijgen, maar dat is tot op heden niet gebeurd.
Bovendien verliep het beoordelingsproces heel stroef, waardoor de medewerkers eind deze maand minder geld zullen krijgen, dan waar zij na een positieve beoordeling recht op zouden hebben.
Er werken meer dan 200 personen bij Cpost en een gedeelte daarvan is nog niet beoordeeld over hun functioneren vorig jaar.
Het is nog niet helemaal duidelijk om hoeveel medewerkers het gaat.
De evaluatiegesprekken zijn begin vorig jaar gestart en de beoordelingsgesprekken hadden afgelopen december plaats moeten vinden.

Het is al maart en diverse medewerkers hebben nog geen gesprek gehad, terwijl de directie toezeggingen heeft gedaan dat de medewerkers eind maart naar hun nieuwe beoordeling uitbetaald zouden worden,” aldus Wilson.

Directeur Franklin Sluis van Cpost International legt uit dat de vertraging in het beoordelingsproces te wijten is aan een nieuw geintroduceerd beoordelingssysteem. Er werd besloten om met een nieuw systeem te werken vanwege diverse klachten van het personeel over onterechte en niet-objectieve beoordelingen.
Conform het nieuwe systeem moeten de desbetreffende chefs – sinds de introductie hiervan vorig jaar – hun beoordeling op een meer uitgebreide manier motiveren. Hierdoor wordt voorkomen dat een medewerker slecht beoordeeld wordt door een chef waarmee hij of zij ruzie heeft. Deze hele procedure liep uit, aldus Sluis.
Verder legt de directeur uit dat de HR-manager vorige week een mail heeft gestuurd naar het personeel, waarin de huidige situatie wordt uitgelegd.
Sluis meent in die mail te hebben gelezen dat de uitbetalingen eind april zullen plaatsvinden.

Uitbetalingen tegelijkertijd
Volgens Wilson zou het best mogelijk zijn om de betalingen te verrichten aan de medewerkers die inmiddels al wel zijn beoordeeld.
Daarnaast meent hij dat degenen die nog geen gesprek hebben gehad, automatisch het aangepaste salaris moeten krijgen en niet meer op hun gesprek hoeven te wachten.
Dit is echter niet mogelijk, aldus Sluis.
Het afronden van het proces moet afgewacht worden.
Er zijn medewerkers die echter een andere betekenis zoeken achter de plannen om de betalingen pas na de beoordelingsgesprekken uit te voeren.
Zij denken dat dit het bedrijf financieel beter uitkomt, aangezien zij ook hun indexering uitbetaald moeten krijgen.
Als zij dit pas na een positieve beoordeling krijgen, is de indexering bij het oude loon van toepassing.
Reden te over voor de medewerkers om te blijven staken totdat zij hun geld uitbetaald krijgen.
Dat is althans de bedoeling.
Een vergadering tussen de dienstgroep van Cpost, vakbond Abvo en directeur Sluis om een beslissing te nemen over de volgende stappen, was bij het ter perse gaan van deze krant nog gaande.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Nu is mij duidelijk wáárom is een aan mij geadresseerde enveloppe met documenten, in Nederland verzonden op 11 februari 2014, nog steeds niet is bezorgd!
    En ook waarom post van mijn bank in NL er gewoonlijk een week of 6 over doet.

    Blijkbaar omdat de postbodes, sorteerders etc. niet c.q. onvoldoende worden betaald, geen nieuwe uniformen hebben gekregen en ruzie hebben met hun chefs.

    Wat ik dan weer niet begrijp is:
    Wanneer personeel staakt,actie voert etc.kortom niet WERKT, wie maakt dan 1 op de 4 aan mij gedresseerde poststukken open??

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties