30 C
Willemstad
• woensdag 21 februari 2024

LB | Aruba vanaf nu belastingparadijs af

Door Alexander Bakker | De Limburger Aruba is gisteren door de Europese Unie van de 'grijze lijst' met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Dat land...

Democracy now! | Tuesday, February 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 20 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Brussel haalt Aruba van ’grijze lijst’ belastingparadijzen, huiswerk Curaçao

Brussel - Aruba is dinsdag door de Europese Unie van de ’grijze lijst’ met belastingparadijzen gehaald. Curaçao staat er nog wel op. Twee keer per jaar maakt de...

FTM | Nederlandse boekhouder is kroongetuige in smeergeldaffaire bij grootste oliehandelaar ter wereld

Follow The Money.nl | Lukas Kotkamp Een Nederlandse boekhouder speelt als getuige een belangrijke rol in een smeergeldproces rond een van ’s werelds grootste handelaren in olie en...

FD | Rechter Haags gerechtshof geschorst na valse ondertekening in 43 vonnissen

Bas Mos | Financieel Dagblad Een leidinggevende rechter aan het gerechtshof in Den Haag is op non-actief gesteld omdat hij de afgelopen twee jaar valse informatie in tientallen...
- Advertisement -spot_img

Mededeling(en) Openbaar Ministerie

HomeMediaMededeling(en) Openbaar Ministerie

Openbaar Ministerie

Kustwachter aangehouden

Willemstad – Bij huiszoekingen die gisterochtend op vijf verschillende adressen zijn verricht, is een geschorste kustwachter bij de Kaya Shoromí in Montaña aangehouden. De huiszoekingen zijn gedaan in verband met de zaak van twee boten die in de vroege ochtend van 15 december vorig jaar tussen Curaçao en Klein Curaçao in de problemen raakten en omsloegen.

Advertentie

Sinds die dag wordt I.F., die zich in één van de boten bevond, vermist.
Onder de inzittenden aan boord bevond zich ook een kustwachter, deze man is daarna geschorst.
De boten sloegen om en de kapitein van de Mermaid pikte destijds één van de mannen op die eerst in de boot zat maar later te water raakte.
Na het incident werden in totaal drie kustwachters geschorst.
De zaak deed destijds veel stof opwaaien vanwege het feit dat er zich aan boord van één van de boten een kustwachter bevond.
De dag van het incident was er code geel uitgevaardigd voor boten die de zee op wilden. Na het incident werden in hardnekkige geruchten de boten in verband met drugs gebracht.
Woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie wilde lopende het onderzoek nog géén details hierover verstrekken.
Serphos wilde niet uitsluiten dat er meer aanhoudingen zullen volgen. Bij de huiszoekingen was de Koninklijke Marechaussee ook betrokken. Norman Jansen, leider van het Team Uniform van de marechaussee bevestigde hun deelname aan de huiszoeking maar wilde geen commentaar op de zaak leveren en verwees naar het OM

————–
Een gewaarschuwd mens……

Momenteel zijn douane-beambten uit Duitsland op werkbezoek op Curaçao. Dit omdat is gebleken dat via de reguliere vluchten die plaatsvinden door een Duitse luchtvaartmaatschappij tussen Willemstad en Düsseldorf de nodige drugs worden gesmokkeld.
bolletjes slikkersUit het gesprek met hen is gebleken dat bolitaslikkers zich ernstig vergissen indien zij bolletjes vervoeren op de route van Hato/Willemstad naar Düsseldorf.
Verschillende passagiers zijn de afgelopen tijd reeds in de kraag gegrepen op de Duitse luchthaven en komen van een koude kermis thuis.
In Düsseldorf wordt een bolitaslikker na de “afname-prosedure” van de drugs namelijk niet “heengezonden” met bijvoorbeeld een dagvaarding zoals dat op Schiphol het geval is. In Duitsland staat er een gevangenisstraf van zeker 3 jaar voor dergelijke drugstransporten.
Van heenzenden is absoluut geen sprake. Een gewaarschuwd mens telt voor twee…..

 

=====================

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in
  1. Maar 5 invallen? Tja als het Curaçaose OM eens wat verder ging kijken dan hun neus lang was dan waren er vandaag meerdere invallen geweest. Hoe kan een kustwachter een huis voor zijn familie laten bouwen in korte tijd compleet klaar en ingericht. Hoe kan een kustwachter meerdere auto’s op het eiland op zijn naam hebben. Zeker 1 voor elke dag. Daarnaast de potmoni zijn voor vele familie leden. Er zouden dan snel wat meerdere namen te voorschijn komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties