26 C
Willemstad
• zaterdag 22 januari 2022 22:30

Laatste reacties

- Advertentie -

NTR | Massale schietpartij op luchthaven Hato

- Advertentie -

Door Anneke Polak

Massale schietpartij op luchthaven Hato | Foto Caribisch Netwerk/NTR

WILLEMSTAD – Twee mannen zijn vanavond voor de uitgang van Hato, de luchthaven van Curaçao, doodgeschoten. Meerdere mensen waaronder toeristen raakten gewond bij de schietpartij die plaatsvond rond kwart over acht, toen passagiers aankwamen met de Duitse luchtvaartmaatschappij Air Berlin.

Katinka van Horssen stond bij de uitgang te wachten op haar zoon, toen zij achter zich schoten hoorde.

“Ik dacht even aan vuurwerk. Mijn schoondochter keek achterom en zag een man neervallen. Toen zijn we gaan liggen want de schoten gingen maar door. Toen het stopte, wilden we opstaan maar het schieten begon opnieuw. Een man bij de uitgang was zwaargewond, ik weet niet of hij nog leeft. Toen het weer stopte, zijn we naar binnen gerend.”

Oorlogsfilm

- Advertentie -

Eenmaal binnen trof Van Horssen twee toeristen aan die zwaargewond op de grond lagen.

“Daar lag een vrouw op de grond en ik zag ook een jongen zwaargewond liggen. Het was net of ik in een oorlogsfilm zat. Ik weet dat het in elk geval toeristen waren, de mannen buiten weet ik niet”,

zegt Van Horssen met trillende stem. Ze woont inmiddels twee jaar op het eiland, maar het is niet de eerste schietpartij die ze meemaakt.

“Op de parkeerplaats bij de strandtent Mambo was ik er ook bij, maar niet zo dichtbij als nu.”

Ambulances rijden af en aan op Hato, dat helemaal is afgezet. Mannen in witte pakken lopen rond het lijk van de man en zetten bordjes neer bij de hulzen die rondom het lichaam liggen. Hoofdofficier van Justitie Heiko de Jongh en officier van Justitie Guillano Schoop overleggen met het aanwezige politieteam. Officiële informatie wordt niet naar buiten gebracht.

“We kunnen nu nog niets zeggen, we wachten op informatie uit de polikliniek over de slachtoffers, hoeveel het er zijn is vooralsnog niet bekend”, vertelt politiewoordvoerder Alfred Suarez.

Wie ook niets wil zeggen is Farley van de sportsbar op Hato. Hij sluit de rolluiken en gaat naar huis.

“Het ging maar door met schieten, toeristen gilden, het hield niet op. Ik wil nu niet praten. Morgen misschien.”

Aangeslagen loopt hij tussen de afzetlinten door. De vliegtuigen die arriveren, laten de toeristen via een andere uitgang het vliegveld verlaten. Ondanks de drukte van politie, onderzoeksteam en Openbaar Ministerie, hangt er een doodse stilte op de luchthaven.

Geruchten

Bij het uitkijkpunt ‘mirador’, langs de weg die bij de luchthaven loopt, staat een file van auto’s die zijn gestopt. Mensen kijken verslagen naar het onderzoek dat op afstand plaatsvindt. Geruchten gaan rond dat het om een afrekening zou gaan tussen twee bendes, uit de wijken Buena Vista en Koraal Specht.

Jais Juliana, een kopstuk van de bende uit Buena Vista, zou zijn omgelegd. De liquidatie zou druggerelateerd zijn, maar dit is niet bevestigd. Politie en Openbaar Ministerie hebben afgesproken pas met informatie naar buiten te komen als duidelijk is wat er zich nu precies heeft afgespeeld op de luchthaven.

Bron: Caribisch Netwerk/NTR

- Advertentie -

Artikel delen

1 reactie

  1. Puur machtsvertoon is dit, het maakt niet uit waar je bent of staat, we pakken je is de boodschap. Niet wachtten op een “aardige” gelegenheid, maar het gewoon doen al staan er honderd mensen omheen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NOS | Medewerksters Talpa in paginagrote advertentie: ‘John, het ligt niet aan de vrouwen’

BOOS over The Voice "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen." Zo reageren Talpa-medewerksters met een paginagrote advertentie in het AD op uitspraken van John de Mol....

Democracy now! | Friday, January 21, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Bestuurder na ongeluk gered door omstanders

Persbureau Curacao Benauwde momenten voor de bestuurder van een auto op de Weg naar Westpunt bij Duzu. Die raakte betrokken bij een ongeluk en sloeg gedeeltelijk over de...

PBC | Eind februari binding proposals voor overname raffinaderij

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Rdk heeft een aantal bedrijven gevraagd voor het einde van februari een binding proposal in te sturen voor de exploitatie van de Isla en...

PBC | CMC luidt de noodklok om IC-capaciteit

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het ziekenhuis op Curaçao (CMC) luidt de noodklok. Alle zestien IC-bedden zijn bezet met coronapatiënten, terwijl er nu zeventien mensen intensieve zorg nodig hebben....
- Advertentie -
- Advertentie -