Marvelyne Wiels weet van geen uitzetting

Plaatsvervangend Gevolmachtigde minister Josiane Fleming-Artsen (links) verlaat met haar collega’s Marvelyne Wiels en Alfonso Boekhoudt en kabinetsdirecteur Perry Geerlings na afloop van de Rijksministerraad het Binnenhof. ,,Geen commentaar”, waren de enige woorden die zij sprak. FOTO RENÉ ZWART

Een stralende Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels
na afloop van de Rijksministerraad het Binnenhof over de aanwijzing van de screening van Sint Maarten. De GevMin stelt echter niets te weten van uitzetting van 160 criminele jongeren naar Curaçao | FOTO RENÉ ZWART

Den Haag – Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) heeft er geen idee van waar de bewering van haar partijgenoot en Statenlid Jaime Córdoba op is gebaseerd dat er plannen zijn om Curaçaose jongeren Nederland uit te zetten.

Córdoba beweerde zaterdag op een partijbijeenkomst dat er vergevorderde plannen zijn om 160 jongeren die met de Nederlandse justitie in aanraking zijn gekomen op het vliegtuig naar hun geboorte-eiland te zetten en dat daar mogelijk al een begin mee zou zijn gemaakt.

De parlementariër verweet Wiels van de uitzetting op de hoogte te zijn, maar er niets tegen te ondernemen. Gevraagd om een reactie laat woordvoerder Jassir de Windt van het Curaçaohuis in Den Haag het volgende weten: ,

,De Gevolmachtigde minister is niet op de hoogte van vermeende plannen om (bepaalde) Curaçaoënaars die woonachtig zijn in Nederland, in samenwerking met het Curaçaohuis, uit te zetten.”

De zegsman voegt er het advies aan toe ‘om vragen gerelateerd aan dit onderwerp aan degene die deze uitspraken heeft gedaan voor te leggen’.

Ook minister Ruthmilda Larmonie- Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn is niet op de hoogte van een project om vanuit Nederland 160 Curaçaose probleemjongeren terug te sturen. Dat heeft de minister desgevraagd tegenover deze krant verklaard.

,,Ik heb via de krant vandaag (gisteren, red.) kennis genomen van het project”,

aldus de minister. Larmonie:

,,De Gevolmachtigde minister, Marvelyne Wiels is de trekker van dit project, het plan is niet mijn ministerie besproken, ik heb er geen zicht op.”

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Marvelyne Wiels – Gevolmachtigde Minister van Curaçao

Een Reactie op “Marvelyne Wiels weet van geen uitzetting

  1. Wat wel duidelijk is op dit moment dat is dat de communicatie binnen de PS is waardeloos is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *