26 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

‘Marvelyne Wiels laat sollicitatieprocedures links liggen’

Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels tijdens haar eerste werkdag op 10 juni 2013

30 oktober 2013
WILLEMSTAD – De gevolmachtigde minister voor Curaçao in Nederland, Marvelyne Wiels, heeft baantjes uitgedeeld zonder de daarbij behorende procedures te volgen. Dat zeggen haar medewerkers in Den Haag.

- Advertentie -

AdvertentieIn de zomervakantie heeft Wiels haar 21-jarige dochter Gilanne Pieternelle aangenomen voor zes weken. Na de vakantie is haar, zonder sollicitatieprocedure, een contract aangeboden voor twee dagen per week op de afdeling Werving en Selectie.

Gewenste kandidaat
Voor de digitalisering van het archief en ander ICT-werk liet Wiels een aantal mensen oproepen, maar de gewenste kandidaat bleek de 29-jarige Andrew ‘Andy’ Wilsoe. Hij is de zoon van PS partijprominent Elmer ‘Kadè Wilsoe, voormalig minister van Justitie. Ook Andrew hoeft niet te solliciteren.

Op de afdeling Financiën werkt sinds begin augustus Mylene Gerard, een vriendin van Wiels. Zij kreeg een contract voor zes maanden en heeft geen sollicitatieprocedure gevolgd.

Op 16 september treedt de voormalige persvoorlichter Jassir Dewindt in dienst. Hij is een oude bekende en werkte van juli tot december 2012 op het Curaçaohuis. Vanwege de financiële aanwijzing door Nederland kon zijn contract destijds niet verlengd worden. Hij heeft nu een contract voor zes maanden gekregen. Ook hier is geen sollicitatieprocedure gevolgd.

Jaarrekeningen
Ten slotte haalt Wiels in het najaar Linda Tonkes binnen voor twee dagen per week, om als externe freelance accountant de jaarrekeningen van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister te checken. De jaarrekeningen worden normaal gesproken verwerkt en gecontroleerd door overheidsaccountant SOAB en accountantsbureau Deloitte.

De Curaçaose overheid mag na de aanwijzing door de Rijksministerraad geen vast personeel meer aannemen. Er geldt een vacaturestop, behalve voor zogenaamde ‘kritische’ functies. Voor zo’n kritische functie, die van directeur van het Curaçaohuis, heeft Melvin Statia een contract voor zes maanden gekregen. Er was afgesproken om half november een nieuwe directeur te zoeken via een open sollicitatieprocedure. Die vacature is tot op heden niet gepubliceerd. Statia heeft ondertussen verlenging van zijn tijdelijk contract gekregen tot februari 2014.

Vriendjes
In het verleden zijn er veel vriendjes binnengeloodst op het Curaçaohuis, maar onder Sheldry Osepa werd daar een eind aan gemaakt. Zowel Osepa als zijn opvolger Roy Pieters zeggen dat het tijdelijk aannemen van mensen mogelijk is als het ministerie van Financiën daar groen licht voor geeft. Het aannemen van vriendjes of partijgenoten aannemen is niet toegestaan. Beide ex-ministers zeggen dat, sedert het ministerie van Financiën bij de procedure betrokken is, er een projectfile moet zijn om budget te krijgen. Met het schuiven van posten valt dit probleem te omzeilen.

Het Curaçaohuis laat weten dat voor alle uitgaven ten behoeve van het kabinet van de Gevolmachtigde Minister steeds akkoord is verkregen door de Raad van Ministers in Willemstad en dat het kabinet ook afstand neemt van beschuldigingen van vriendjespolitiek of nepotisme: “Het gaat om suggestieve, niet op waarheid berustende uitspraken die afbreuk doen aan de integriteit van het Curaçaohuis”. De gevolmachtigde minister weerlegt de feiten en omstandigheden echter niet. Ze zegt wel “dat de zaak de volle aandacht van de juristen van het Curaçaohuis heeft.”

Door Dick Drayer

Bron: Caribisch Netwerk op http://caribischnetwerk.ntr.nl/2013/10/30/marvelyne–laat-sollicitatieprocedures-links-liggen/

Advertentie

Recente berichtgeving

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in
 1. Heb een aanvraag ingediend mijn achternaam te veranderen in Wiels. Waarom duurt het zolang om de waarheid te horen te krijgen m.b.t. de moord op St. helmin? Omdat dan naar voren komt dat hij de drugs- en gokmafia heeft belazerd.Dezelfde boeven die nu weer de macht hebben. Zijn zusje speeld uiteraard het spelletje wel mee. De waarschuwing heeft gewerkt.

 2. Ach W. ???? Als ik zo kijk zie ik hier gewoon Mevrouwtje Wiels zelf reageren. Als u straks terug bent op Curacao is er nog wel een baatje voor u in Bon Bini supermarkt om vakken te vullen. Past denk ik ook veel beter bij uw CV. Want volgens mij en ingewijden klopt van die CV ook maar weinig. Denkt u zelf ook niet.

 3. Van mij mag ze. Ze had Curacaohuis in een verpauperde toestand aangetroffen. Een toestand waar sollicitatiebrieven van maanden en zelfs jaren lagen te verstoffen.
  Daarnaast kreeg ze ook tegenwerking van degene die dat moest verzorgen.
  Verpauperd Curacaohuis, in de zin van afgebladerde verf op de muren, verscheurd behang, kapotte kasten, loshangende deuren, vloerbedekking vol met vlekken. Zelfs de kringloop uit die stad had de oude troep geweigerd.
  Andere volmachtigde ministers besteden al het geld aan dure auto’s maar deze dame heeft dat geld gebruikt om administratieve achterstand weg te werken en de gebouwen een beetje representatief te maken voor Curaçao zelf. Vergaderen in dat gebouw kon niet vanwege al dat bouwval en smerige meubilair die vorige ministers hadden nagelaten te repareren. Hun prioriteit was een mooie peperdure wagen.
  Ze heeft het recht om vertrouwenspersonen in dienst te nemen en haar dochter is daar niet in dienst. Ga me niet vertellen dat de anderen geen vertrouwenspersonen in dienst hadden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -