27.1 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 11:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Martina: Tijdens AvA streep door huidige beleidsvoering halen

spigt_logoWILLEMSTAD — Minister van Economische Ontwikkeling, Steven Martina (Pais), stelt van twee leden van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Curaçao Ports Authority (CPA) reeds een ontslagbrief te hebben ontvangen en van nog twee andere het ‘ontslagvoornemen doorgespeeld te hebben gekregen’.

Dit nadat onlangs het ontslagvoornemen van de minister, voor de voltallige RvC, door Stichting Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO) werd goedgekeurd.

De huidige RvC bestaat uit acht leden.

“Ik wil vooralsnog niet ingaan op welke leden er ontslag in hebben gediend en welke dat voornemen nog hebben”

, aldus de minister.
De huidige RvC bestaat uit de volgende leden:

  • president-commissaris Amparo dos Santos,
  • Xerxes ‘Checo’ Nepomuceno,
  • Tarzeno ‘Zeno’ Circkens,
  • Carol Capriles,
  • Cicely van der Dijs, Yamil Lasten,
  • Donald Balentina en
  • Margit de Freitas.
- Advertentie -

Op de vraag of hij antwoord heeft ontvangen van de president-commissaris omtrent zijn voornemen, luidt het antwoord ontkennend.

Minister Martina heeft afgelopen vrijdag de RvC-leden schriftelijk van het ontslag met daarbij gevoegd het SBTNO-advies, verwittigd.

“In deze verwittiging doe ik tevens een oproep om de eer aan hunzelf te behouden en de positie beschikbaar te stellen.
De vervanging van de RvC met nieuwe leden kan op zijn snelst binnen twee weken worden afgerond.
Er zal nu spoedig een Algemene vergadering van Aandeelhouders (AvA) worden belegd, waarbij het ontslag geformaliseerd zal worden.
Mochten de overige vier leden tot die tijd nog niet hun ontslag hebben ingediend, zal er ook duidelijke positie door de AvA worden ingenomen”

, aldus de minister.

Hij licht toe dat naast de bovengenoemde AvA, er vervolgens op korte termijn ‘nog een belegd zal worden’.
Dit om met de nieuwe RvC het beleid door te spreken:

“Aangezien er door een vertrouwensbreuk sprake is van ontslag van de huidige raad, zal ik me over het gevoerd beleid moeten ontfermen waarbij ik duidelijk een streep door het huidige beleid moet halen.
Bij deze vergadering zal het op te volgen beleid in hoofdlijnen met de nieuwe RvC worden besproken die daar vervolgens uitvoering aan zal moeten geven.”

- Advertisement -

Liquiditeit
De minister stelt over de publicatie van de ochtendkrant Ultimo Noticia van vandaag, waarin twee MCB-bankafschriften van Kompania di Tou Kòrsou (KTK) geplaatst werden, de publicatie van de ‘gedetailleerde documenten ongepast te vinden’.
Een KTK-bankafschrift laat zien wat de balans van het bedrijf in dollars bedraagt, namelijk 10.849.167 dollar en de andere geeft de balans van de bankrekening met guldens weer, waarop de balans 3.131.596 gulden bedraagt.
De afschriften zijn van 17 april jongstleden.

“Wat ik voorop wil stellen dat ik zeker een voorstander ben van transparantie en openheid van zaken, maar dat dat middels officiële wegen dient te gebeuren, namelijk door publicatie van officiële stukken zoals jaarverslagen.
Aan de hand van deze bankafschriften kan men slechts een indruk krijgen van de liquiditeitspositie.
Omdat deze publicatie gedetailleerde stukken betreft, kan men hier niet uit opmaken of de financiële positie overeenkomt met de gestelde targets die binnen het algemeen beleid zijn uitgestippeld.
Men zal dus ook met de nieuwe RvC dit soort publicaties bespreken”

, aldus de minister.

Jaarverslagen
Martina stelt dat voor het jaarverslag 2009 er een goedkeuring door de Raad van Ministers heeft plaatsgevonden en dat over het jaar 2010 deze nog bij de ministerraad ter goedkeuring ligt.

“Met het jaar 2011 is men nog bezig en naar ik begrijp zal dit jaarverslag op korte termijn geleverd worden.
Technisch gezien is de termijn voor 2012 verstreken, maar daar zal ik vooralsnog geen punt van maken omdat ik nog onvoldoende zicht heb op de stand van zaken. Overigens betreft het hier gezamenlijke jaarverslagen van CPA, KTK en CPO”

, aldus minister Martina.

 

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -