Martina lanceert luchtballonnen

luchtballonnenWillemstad – De uitspraak van minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina dat er 270 miljoen gulden op de begroting gereserveerd staat voor investeringen en werkcreatie is een luchtballon die valse en verkeerde perspectieven creëert.

,,De fractie van MFK heeft de hele begroting van 2013 bekeken en heeft deze 270 miljoen gulden niet kunnen vinden. Regeren is een serieuze aangelegenheid die met de nodige serieusheid aangepakt moet worden”

, zo laat Amerigó Thodé, namens de MFK-fractie in de Staten, weten in een brief aan Martina die ook naar de media is gestuurd.
Volgens MFK staat er iets meer dan 62 miljoen gulden begroot op de post Gewone Dienst van het ministerie waarvan bijna 25,5 miljoen personeelskosten betreft.
Tevens voorspelt de MFK-fractie dat er in 2013 geen investeringen in de economische sector zullen plaatsvinden die voor werkgelegenheid kunnen zorgen.

,,De post Kapitaaldienst uitgaven bedraagt nul guldens. De minister heeft gekort op economische ontwikkeling, die in 2012 1,3 miljoen gulden begroot had en in 2013 niets, voor innovatie stond in 2012 8 ton en voor 2013 niets. Ook is er gekort op de post Ondernemerschap en Werk waar vorig jaar 75 duizend gulden op begroot stond en in 2013 helemaal niets.”

De fractie heeft in de brief aan Martina vier vragen opgesteld.
Zo wil de fractie dat de minister het parlement uitlegt waar,

  • op de begroting van 2013, de genoemde 270 miljoen gulden gereserveerd staat en hoe de minister werkgelegenheid gaat creëren,
  • wanneer dat gaat gebeuren,
  • voor wie de werkgelegenheid is
  • en om hoeveel mensen het zal gaan.

,,De minister heeft aangegeven dat 1.500 tot 2.000 mensen hun baan kwijt zullen raken omdat de economie met 2,2 procent zal krimpen als gevolg van de maatregelen die genomen moeten gaan worden.
Hoe wil de minister het vertrouwen in de economie terugbrengen en hoe gaat de minister de 1.500 tot 2.000 mensen die hun werk kwijtraken weer aan het werk helpen.
En kan de minister uitleggen aan het parlement hoe hij werkgelegenheid en investeringen gaat creëren terwijl er gekort moet worden op de begroting van 2013 voor het ministerie van Economische Ontwikkeling”

, vraagt de fractie in de brief die werd ondertekend door Amerigó Thodé.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *