27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 18:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Martina lanceert luchtballonnen

luchtballonnenWillemstad – De uitspraak van minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina dat er 270 miljoen gulden op de begroting gereserveerd staat voor investeringen en werkcreatie is een luchtballon die valse en verkeerde perspectieven creëert.

,,De fractie van MFK heeft de hele begroting van 2013 bekeken en heeft deze 270 miljoen gulden niet kunnen vinden. Regeren is een serieuze aangelegenheid die met de nodige serieusheid aangepakt moet worden”

, zo laat Amerigó Thodé, namens de MFK-fractie in de Staten, weten in een brief aan Martina die ook naar de media is gestuurd.
Volgens MFK staat er iets meer dan 62 miljoen gulden begroot op de post Gewone Dienst van het ministerie waarvan bijna 25,5 miljoen personeelskosten betreft.
Tevens voorspelt de MFK-fractie dat er in 2013 geen investeringen in de economische sector zullen plaatsvinden die voor werkgelegenheid kunnen zorgen.

,,De post Kapitaaldienst uitgaven bedraagt nul guldens. De minister heeft gekort op economische ontwikkeling, die in 2012 1,3 miljoen gulden begroot had en in 2013 niets, voor innovatie stond in 2012 8 ton en voor 2013 niets. Ook is er gekort op de post Ondernemerschap en Werk waar vorig jaar 75 duizend gulden op begroot stond en in 2013 helemaal niets.”

De fractie heeft in de brief aan Martina vier vragen opgesteld.
Zo wil de fractie dat de minister het parlement uitlegt waar,

  • op de begroting van 2013, de genoemde 270 miljoen gulden gereserveerd staat en hoe de minister werkgelegenheid gaat creëren,
  • wanneer dat gaat gebeuren,
  • voor wie de werkgelegenheid is
  • en om hoeveel mensen het zal gaan.

,,De minister heeft aangegeven dat 1.500 tot 2.000 mensen hun baan kwijt zullen raken omdat de economie met 2,2 procent zal krimpen als gevolg van de maatregelen die genomen moeten gaan worden.
Hoe wil de minister het vertrouwen in de economie terugbrengen en hoe gaat de minister de 1.500 tot 2.000 mensen die hun werk kwijtraken weer aan het werk helpen.
En kan de minister uitleggen aan het parlement hoe hij werkgelegenheid en investeringen gaat creëren terwijl er gekort moet worden op de begroting van 2013 voor het ministerie van Economische Ontwikkeling”

, vraagt de fractie in de brief die werd ondertekend door Amerigó Thodé.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | ‘Hoofdstuk ministerschap Ramon Chong afgesloten’

PNP-partijleidster Ruthmilda Larmonie-Cecilia benadrukt dat Ruisandro Cijntje de beoogd minister voor Economische Ontwikkeling blijft. Dat medt Larmonie-Cecilia aan Telecuracao. De vorige kandidaat-minister Ramon Chong kwam niet door...

ParadiseFM | Quadverhuurders extra gecontroleerd

Quadverhuurders worden de komende tijd extra gecontroleerd en waar nodig aangepakt. Dat heeft het KPC gemeld naar aanleiding van twee recente ongelukken op de Weg naar Bullenbaai...

Democracy now! | Friday, July 30, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 30 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | RIVM: Besmettingen Curaçao dalen licht

Persbureau Curacao Op Curaçao kregen afgelopen week 295 mensen per 100.000 inwoners een positieve testuitslag. Dat is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 305...

PBC | Curaçaose corona patiënt besmet met twee varianten

Persbureau Curacao Een patiënt in Curaçao heeft twee coronavarianten onder zijn leden. Het RIVM onderzoekt hoe dat kan. Het gaat om de deltavariant en de betavariant, ook wel...
- Advertentie -