Martina in finale 200 meter

Martina zegevierd op 200 mtr

Martina zegevierd op de 200 meter in Zurich

ZÜRICH – Na zijn mislukte poging gisteren zich te plaatsen voor de finale op de 100 meter op het EK in Zürich, wist Churandy Martina vandaag donderdag op de 200 meter wel de eindstrijd te halen. De Curaçaose atleet deed dit in zijn beste seizoentijd: 20,40 seconden.De 30-jarige Martina was vandaag goed op dreef in Zürich. Hij kwalificeerde voor de halve finales in een tijd van 20,60. De Curaçaoënaar claimde de derde positie in heat 4 die gewonnen werd door de Brit Adam Gemili (20,39), terwijl de Italiaan Eseosa tweede eindigde in een tijd van 20,55 seconden.

In de halve finale was Martina sneller. Hij ging als tweede over de einstreep in heat 2. Hij klokte  20,40 seconden; voor dit jaar zijn beste tijd op de 200 meter. Het was wederom de Brit Gemili die in Martina’s heat eerste werd: 20,23 seconden.

De finale van de 200 meter wordt morgen gelopen. Dan moet Martina sneller lopen dan de 20,40 vandaag om zijn EK-titel van vorig jaar te kunnen prolongeren. Behalve Gemili en Martina, plaatsten zich voor de eindstrijd de Fransman Christophe Lemaitre, Sirhiy Smelyk (Oekraïne), Diego Marani (Italië), Ramil Guliyev (Turkije), Likourgos-Stefanos Tsakonas (Griekenland) en de Pool Karol Zalewski.

Bron: Tilii

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *