30 C
Willemstad
• vrijdag 17 mei 2024

Extra | Journaal 15 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, May 14, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 14 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, May 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 mei 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, May 10, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Marf blog | Capriolen van een GevMin: Waar is die string?

HomeAuteursMarf blog | Capriolen van een GevMin: Waar is die string?

30 juli 2015. We geven toe: In deze blog serie komt Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (Pueblo Soberano) er vaak niet even goed van af. Daar maakt ze het dan ook naar. Maar geen schaap zo zwart of er zit wel een wit plekje aan.

Marvelyne Wiels-string
Waar is de string voor GevMin Marvelyne Wiels?

Dus ere wie ere toekomt en geven wij onze onvolprezen GevMin voor de verandering een welgemeend compliment. Ons aller Marf heeft de uitnodiging van Dushi & Proud aanvaard om zaterdag tijdens de Gay Pride aan boord van de Koninkrijksboot mee te varen. Een vette primeur want het is voor de eerste keer dat een officiële vertegenwoordiger van de Curacaose regering zich publiekelijk solidair verklaart met de Caribische LHBTI-gemeenschap. Dat is echt heel bijzonder gezien de homofobie waaraan veel Curacaose politici lijden, althans in het openbaar. Want achter de gesloten gordijnen beleven de heren- en damesliefde het ene na het andere hoogtepunt waarbij naar verluidt zelfs menig partijgrens wordt overgestoken.

Even zag het er naar uit dat Wiels zich zou terugtrekken vanwege een ‘dienstreis’. Was dat op instructie van haar compagnon Ivar Jasjes, al dan niet na beraad met de coalitiepartners, bang als zij zijn voor stemmenverlies? Of wilde Fraudelientje gewoon de media ontlopen die wel eens lastige vragen zouden kunnen stellen over het rapport van de Ombudsman dat naar wij hebben begrepen ook nog in romanvorm zal worden uitgebracht. Maar inmiddels heeft ze de afzegging geannuleerd dus scheept zij zaterdag samen met 120 Caribische en Hollandse LHBTI’s in voor een door honderdduizenden toeschouwers bekeken rondje door de Amsterdamse grachten.

De vraag die menigeen bezighoudt: Wat gaat ze aantrekken? De geruchten willen dat ons Fraudelientje de hele (zogenaamd verkochte maar niet heus) ambtswoning binnenste buiten heeft gekeerd in de hoop dat haar voorganger Sheldry Osepa zijn uitgaanstenue voor vrije zaterdagavonden (een roze string) zou hebben achtergelaten zodat ze in – figuurlijk gesproken dan – passende outfit compleet met roze kroon als boegbeeld van de Koninkrijksboot de voorplecht voor zich kan opeisen: Als de Queen van de homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksuelen van wie de elementaire mensenrechten door de politiek op Curacao – met PS-homohaatster Winifred Raveneau voorop – nog altijd dagelijks worden vertrapt. Lees meer…

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. Daar is ‘ie weer de dorpspastoor Held op sokken. Hij zal nooit een persoon om zijn uiterlijk aanvallen. Maar wel een persoon vals beschuldigen en uitmaken voor dief tot en met N**’er. Hoeveel boter op je hoofd kun je hebben ?

 2. Weetu z o ben ik niet. Is deze forum, echt.? Ook ik ben niet eens met deze vrouw. Weet u, zal nooit een persoon om haar uiterlijk aanvallen. Beste mensen, hou het bij de inhoud.
  ..

 3. Geen zorg beste BuliBuli,

  De schrijver van deze blogserie is niet van enige politieke kleur, uitsluitend goed geinformeerd rond de ‘capriolen’ van de GevMin. Dat hebben we goed gechecked. Deze Marf-serie is eigenlijk een beetje satrische bedoeld om de werknemers van het Curacaohuis een hart onder de riem te steken en moed te laten houden.

  En nee, de auteur van de Marf blog is niet Drayer … u mag echter niet nog een keer raden 🙂

  Met vriendelijke groeten,
  Het KKC blogteam

 4. Ik moet je het antwoord daarop schuldig blijven. Ik zou niet weten over welke polical color het gaat.
  I rest my case.

 5. Laten we als straf allen die van de overheid gestolen hebben ook in string op de boot zetten:
  Garcia, Capella (Girobank), de Lima (ctex), Flocker, Damrbruck (UNA) en de bestuurders van het CTB.

 6. Dat klopt Jantje, maar ik heb KKCuracao heel hoog zitten!. Ik ben het spuug zat van dat politieke kleur van de media in Curacao. En als KKCuracao in de richting gaat, dan vind ik het echt jammer. I’m just a guy who wants objective news, is that too much to ask??

 7. Ze mogen wel oppassen dat die boot waar fraudelyne op gaat staan niet spontaan zinkt wegen sabotage of overgewicht GuliBuli. Ik zou het eerst denken aan sabotage aangezien zijn niet veel vrienden heeft.

 8. Ik begin steeds een sterk vermoeden te krijgen dat dhr. Dick Drayers in de redactie team van KKCuracao is. No disrespect, dit is alleen wat mij opvalt!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties